|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Nietypowy problem !!! POMOCY!!!
Witam.
Mam nietypowy problem, na pewno nie często spotykany. Zupełnie odwrotny od spotykanego. Otóż chciałabym, aby moja skóra pozostała blada. Wiem, wiem, wyda się to głupie , ale lubię kolor mojej cery. Kiedy patrzę na te spalone fryty z solarium, robi mi się niedobrze... Ale też lubię wychodzić na słońce. I wtedy pojawia się niestety opalenizna :/ Dlatego ciągle muszę siedzieć w cieniu! Jaki kosmetyk pozwoliłby mi zachować kolor mojej cery nawet wtedy, kiedy przebywam na słońcu? Aha i jeszcze jedno: co zrobić, gdy już opalenizna się pojawiła, np. na rękach? Chodzi mi o jakieś naturalne sposoby ''wybielenia'' cery. Słuszyłam o pocieraniu cery ogórkiem, ale to nie pomaga. I nie chodzi mi tutaj o makijaż,bo z tym to tylko chwilowo cera pozostanie w moim ulubionym odcieniu, tylko o zwalczenie opalenizny naturalnymi sposobami i przy odpowiednio częstym zastosowaniu trwale. POMOCY!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nietypowy problem !!! POMOCY!!!
Na forum wizażystka jest obszerny wątek poświęcony podkreśleniu i pielęgnowaniu jasnej skóry.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...32#post8882032 Jeśli lubisz przebywać na słońcu, ale jednocześnie chcesz zminimalizować intensywność opalenizny, to konieczne jest stosowanie wysokich i stabilnych filtrów, częsta reaplikacja ich.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wysokie filtry! Jak byłam we Włoszech bałam się spalić i stosowałam chyba 30- w każdym razie najwyższy jaki udało mi się znaleść. Po powrocie do Polski cała wycieczka była ładnie opalona a ja biała jak ściana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja stosowałam w Hiszpanii najpierw 20, a potem 50 (!)... wyglądam jak mulatka
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
oo! to ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja też mam jasną, chociaż nie najjaśniejszą jeszcze
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.