|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
studencki powrót do rzeczywistości :)
Hurraa dzisiaj inaguracja roku akademickiego !!!!!
Jakie to wspaniałe że po słodkim i straszliwym okresie lenistwa będę mogła wstawać codziennie o szóstej rano na zajęcia HURAAA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Musiałam się wypowiedzieć przed inauguracją - ale oczywiście że lubię się uczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: studencki powrót do rzeczywistości :)
diorek napisał(a):
> Jakie to wspaniałe że będę mogła wstawać codziennie o szóstej rano na zajęcia a potem w te pędy do pracy Uwielbiam stanie w korkach po drodze na uczelnię i po pracy , marzyłam o tym całe wakacje ![]() ![]() ![]() Wszystkiego miłego innym studentkom ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Och tak - ja nie mogę otworzyć oczu o 9.00 a teraz będzie trzeba wstawać o 6.00 :[
Tak naprawdę to nie przeszkadzają mi ćwiczenia, laboratoria, kolokwia, egzaminy - przeraża mnie tylko jedno: konieczność przesiadywania 4 godziny dziennie na wykładach - nie wyobrażam sobie jak ja to przeżyję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Chciałam dodać że taki powrót do szkolnej szarej rzeczywistości jest również bolesny dla wykładowców
![]() ![]() Jednym słowem - nauczyciele też ludzie... i też jest im teraz ciezko...
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero zaczynam studia. I to dopiero jutro mam rozpoczęcie. Tak więc dopiero po pierwszym semestrze i tym samym po pierwszych zaliczeniach będę mogła coś powiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Smoczyca napisał(a):
> Chciałam dodać że taki powrót do szkolnej szarej rzeczywistości jest również bolesny dla wykładowców ![]() Oj tak tak... Chociaż ja naprawdę lubię prowadzić zajęcia, lubię studentów, to nie jest dla mnie problemem. Ale męcząca jest obecność takiej liczby studentów na uczelni (sorry wszystkie studentki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jakby dopiero zaczynam sutdia
![]() ![]() Dziś pojechałam autobusem o 7:06, ale okazało się, że to za wcześnie, i będę mogła jeździć o 7:22! ![]() ![]() Jutro mamy inaugurację i będą nam rozdawać indeksy ![]() ![]() Wszystkim studentkom życzę udanego roku!!!! ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja nieeeeeeee chceeeeeeeeeeeeeee!!!... Chce wakaaaaaacjiiiiiiiiiii!!. ........ buuuuuu.....
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny dziewczyny, co wy tak wszystkie narzekacie tylko i narzekacie. A ja wam musze powiedzieć, że zazdroszcze tym wszystkim co idą teraz na studia.
Ja studiowałam 3 lata, zrobiłam licencjata i uwarzam, że to studiowanie to chyba najlepszy czas w moim życiu jak do tej pory (chociaż nie raz było cieżko i zdażały sie przykre sytuacje) ale .... niestety teraz nie mam gdzie iść dalej, bo kierunek jaki skończyłam na uzupełniających magisterkich mało gdzie jest a jak juz jest to zaocznie a ja bardzo bym chciała być na dziennych a nie wiem gdzie isc ![]() Jesli w mojej Uczeni gdzie byłam otworzą studia to dopiero pojade na nie w listopadzie ![]() Trzy miesiące wakacji juz mi całkowicie wystarczą, siedzenia w domu mam dość, nudze sie jak diabli, a zresztą nie lubie bezczynnego siedzenia w domu a o prace cięzko teraz, wiec zazdroszcze wam rannego wstawania i biegania na wykłady, siedzenia na ćwiczeniach a nawet pisania kolokwiów. Ja chce na studia!!
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hej hej,
ja juz jestem po zajeciach- mialam dzis tylko jeden wykłąd,ale i tak liczylam na jakies godziny lektorskie ![]() ![]() ![]() ![]() Wogole to ma fajny plan bo ma piatek wolny i środe od 11. Wiec nie jest żle ![]() ![]() Za to widziałam juz kolejki w biblotece ;( to bedzie koszmar stać w nich po pare książek- ale ja mam plan pojade po nie tuz przed zamknięciem ok 19, wtedy raczej tłumów sie nie spodziewam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Zazdroszczę udanego plany, mnie się zdarzają dwugodzinne okienka. W ten sposób czasami jadę raniutko i wracam z tamtąd późnym wieczorem. Nie było by tak fatalnie, gdyby administracja uczelni pamiętała, że studenci nie mają ochoty spędzać całego dnia w tych murach.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja jestem już prawie na końcu więc mam coraz mniej zajęć - na inaugurację dziś nie poszłam a w kancelarii powiedziałam że jestem na inauguracji a jestem na wizażu . Wieczorem nie wiem gdzie będę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja tez wlasnie dzis wrocilam z 1 zajec :/
zaczynam 4 rok i specjalnosc - plan nie taki zly w pon i czw duzooooo zajec a wt i sr po 2 godz i pt 4 ale za to 10-12 i potem 18-20 to jest fatalne ale byly juz duzo gorsze plany u mnie na uczelni koszmarne sa komputerowe zapisy na przedmioty(tzw kursy) 3 ba stac w dluuugich kolejkach i przewaznie jak wchodzisz juz sie zapisac to okazuje sie twoj misternie ulozony plan poszedl w las bo wiekszosc miejsc juz zajeta -wiec bierzesz co jest a potem w domu okazuje sie ze wszystko ci sie pokrywa i znowu stajesz w kolejkach tym rtazem to korekty i znowu nie ma miejsc itd itc jesli ktos studiuje na wydz.chemiczbym politechniki wroclawskiej to wie o czym mowie mnie najbardziej przygnebia to ze jak juz bede wracac o tej 20 do domq to bedzie zimno i ciemno i nic mi sie juz nie bedzie chcialo blleeee
"Wiem jedno - gdyby szybkie podróżowanie samochodem należało do łatwych zajęć nie trzeba by się tego uczyć, a ja uczę się wciąż i będę jeździł dopóty, póki ściganie będzie dla mnie trudną, lecz pasjonującą zagadką". Janusz Kulig 1969-2004 ['] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
ja tez zaczynam 4. rok.. chociaz 3. jeszcze dobrze nie zamknelam
![]() Plan jak to plan... czas pokaze i zweryfikuje, nie to najwazniejsze.. ja sie strasznie ciesze, ze zaczynaja sie zajecia.. bo tak mimo wszystko to strasznie lubie te moje studia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Biblioteka o 19... może się okazać, że w niej nie ma książek o jakie nam chodziło :
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
hej, u nas mozna zamawiac przez necika
![]() ![]() ![]() ![]() nie wszysscy maja neta , wiec musza zamawiac na uczelni -stąd te kolejki do komputerów. Ja na szczęscie juz zamówiłam sobie raniutka to co chcialam. Teraz tylko odebrać, tylko ze w godzinach od 9-15 to są koleji do odenrania bo cała uczelnie wtedy stoi w kolejce ;] I już musialam zapłacic karę za przetrzymanie ksiązki z poprzedniego semestru ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
heh - a ja juz od tygonia grzecznie na zajecia chodze - obiboki
![]() ![]() ![]() ![]() Co prawda plan sie udalo ustawic tak ze nosa rano wystawiac z pod koldry nie trzeba ![]() ![]() cmoki dla wszystkich ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero wróciłam z uczelni i powiem jedno: JA CHCE WAKACJE!!!!!!!!!!!!!!!!
Wstawać o szóstej, aula jest w remoncie to siedzimy na zimnej sali gimnastycznej, wszędzie remontują, wszędzie tłok, każą kupować miliony książek, zero zajęć organizacyjnych, multum niepotrzebnych okienek, jeden ćwiczeniowiec olał nas i nie przyszedł na zajęcia, dostałam zły plan itd itp, ale cieszę się że zobaczyłam wszystkie kumpele i ich wesołe mordki i od razu było lepiej ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A ja Wam się Kochane przyznam, że lubię jak są zajęcia nauczelni. A to dlatego, że jak w wakacje cały czas siedze w domu (no w te to akurat w pracy) to tracę rachube, nie wiem jaki dzień tygodnia i generalnie czasem mi się nudzi. A jak są zajecia to życie nabiera tempa. Nie zdążę się obejrzeć a to już kolejny piatek. Potem koniec semestru. Lubię też studia, bo mam blisko
![]() ![]() ![]() ![]() PS ale wolałabym zajęcia od września do maja niź październik-czerwiec
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
koculek napisał(a):
> A ja Wam się Kochane przyznam, że lubię jak są zajęcia nauczelni. A to dlatego, że jak w wakacje cały czas siedze w domu (no w te to akurat w pracy) to tracę rachube, nie wiem jaki dzień tygodnia i generalnie czasem mi się nudzi. A jak są zajecia to życie nabiera tempa. Nie zdążę się obejrzeć a to już kolejny piatek. Potem koniec semestru. Lubię też studia, bo mam blisko ![]() ![]() ![]() ![]() > PS ale wolałabym zajęcia od września do maja niź październik-czerwiec Zgadzam się z od września do maja, a cała reszta wprawia mnie w absolutne zdumienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
heh jak to miło
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no to spoko:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.