|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Błahy powód ale co myśleć?
jak w temacie, błahe, ale mnie dręczy, jestesmy razem ponad 4 lata, dodam ze nie dawno ropozczęliśmy współżycie, spodziewając sie ze sie zbliżymy i będziemy sie starac jak na pczątku, on w dniu moich imienin idzie z kolegą na piwo, tak zwyczajnie poprostu sobie zapomina, najfajniesze, że nie przypomniał sobie w ogóle (dopiero przy jakiejś kłotni mu powiedziałam). Dobra, mogło sie zapomnieć, rozumiem nic wielkiego, ale dzisiaj znowu: jest dzien nauczyciela i chciałam sobie zażartować (miałam okazje uczyć w szkole) i mowie" widzisz, znowu zapomniałes, nie złożyłes mi nawet zyczen", a On nagle stwierdził, że mam dzisiaj imieniny :| no poprostu nie wiem co myslec. Nawet sie nie dowiedział po ostanim kiedy w końcu są
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błahy powód ale co myśleć?
faceci maja to do siebie ze zapominaja o takihc datach... Nie przejmuj sie... Jezeli nic innego nie wskazuje na to ze mu nie zalezy to naprawde nie masz co sie denerwowac i rozmyslac nad tym
![]() Zamiast robic mu problem poudawaj smutna(ale nie zezloszczona) dziewczynke i poubolewaj nad tym ze Kochany Misiu zapomina o Tobie;P Niech mu sie glupio zrobi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja przyznam szczerze,że bym się wkurzyła.
Nie mówię tutaj,że on ma pamiętać o życzeniach dla mnie w dniu ziemi,bo interesuje mnie przyroda ![]() Ale urodziny i imieniny - obowiązkowo. To prawda,że sporo facetów nie pamięta dat,ale mniej więcej to chyba nie problem. Mój np wie,że mam imieniny gdzieś w styczniu 21 lub 22 , ale sprawdzi sobie i już wie.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A ja nie mam pojęcia kiedy mój ma imieniny...I ja też często zapominam o datach, więc nie rób z tego wielkiego problemu, nie zamęczaj się myślami. To nie znaczy, że już mu nie zależy...
My, kobiety mamy skłonność do wyolbrzymiania takich rzeczy,sama wiem po sobie. Jest człowiekiem, nie jest idealny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Noo ja bym sie wkurzyła trochę..
O takich datach sie powinno pamietach choc oni czesto zapomniają.. Dobrze że u nas na śląsku obchodzi o wiele huczniej urodziny ![]() Ale imieniny są tak bardzo ważne jak na śląsku urodziny.. nie zrobilabym mu awantury, pokazałabym jak mi jest smutno i źle i pewnie zrobiło by mu się głupio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie przeginasz.
urodziny jasne, ale imieniny czy dzień nauczyciela ;o nie róbmy afer o nic.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Pf// oczywiście też bym się zdenerwowała
![]() Faceci.. oni już tacy są :/ I nigdy nie wiadomo o co im chodzi o.O są po prostu dziwni.. haha.~! Nie przejmuj sie tym. Pomysl sobie że mogło by być coś powazniejszego z jego strony. A bądź co bądź ten powód jest błahy.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Heh o moich imieninach pamiętają tylko rodzice,nigdy żaden znajomy nie złożył mi życzeń, nawet ja wiele razy zapomniałam ze to ten dzień i co się stało? nic, kompletnie NIC. Nie rozumiem o co ta cała afera.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście błahy powód. Bez przesady kobieto, ja osobiście nie uznaję imienin, mój chłopak również. A twój być może też ich nie uznaje? Rozumiem, rocznica, urodziny itp ale nie iminieny.
Przesadzasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja przybrałam taką metode, że co jakiś czas z partyzanta pytam mojego TŻta o ważne daty, np. kiedy mam urodziny, rocznica. jest śmiech, a do tego postępy zrobione.
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
U mnie w rodzinie nikt nie obchodzi imienin. Kojarzy mi się to ze zwyczajem jeszcze z dawnych czasów, kiedy był to po prostu pretekst do napicia się. Dlatego nie wymagaj aby każdy obchodził te same okazje co Ty. Widac dla Twojego faceta imieniny nic nie znaczą i w sumie mu się nie dziwię. Urodziny, Walentynki, Boże Narodzenie - jest tyle rocznic, świąt, okazji, że można się w tym pogubic. A Ty go jeszcze dręczysz imieninami. Powiedz mu czemu to dla Ciebie takie ważne, wytłumacz mu na spokojnie, ale wyluzuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
U nas imienin też się nie obchodzi. Ja sama dopiero w tym roku się nauczyłam, że Anny (tak ma na imię moja siostra) jest 26.lipca a siostrę mam tak długo jak żyję - 25 lat. Sama nie spodziewam się żadnych życzeń w moje imieniny, często o nich zapominam. Bardziej skupiam się na tym, że 19.listopada urodziła się Sabusia (moja ukochana sunia) niż to że mam imieniny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem kiedy mój TŻ ma imieniny, on nie wie kiedy ja mam
![]() wyluzuj troszeczke ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Rzuc go! < a kamienie leca>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja bym to olała, bo sama nie wiem kiedy mam imieniny. Zresztą nie obchodze ich, nikt z mojej rodziny ani znajomych również, więc to trochę inna sytuacja.
Jeśli Ci to przeszkadza to po prostu pogadaj na spokojnie z chłopakiem i tyle ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
wyluzować.
Jak tak bardzo zalezy Ci na obchodzeniu imienin, dzien wczesniej mow " jutro mam imieniny oczekuję zyczen i prezentow" Nie znam faceta który pamiętałby takie daty ![]() A nie sory, jeden pamiętal i tuzin róż przynosił, ale coz z tego jak później awantury robil "bo zupa byla za slona"
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie musze wszystko zapisywac(co i tak przewaznie gubie) Sa ludzie ,ktorzy nie maja pamieci do takich rzeczy Rozumiem,ze to nic milego.O moich imieninach zapomniala kiedys cala rodzina(podobno powodem tego bylo to ze nie moglam sie zdecydowac kiedy wole je obchodzic) i tylko ex mi zlozyl zyczenia heh Kup mu kalendarz i zapisz mu tam wszystkie wazniejsze daty Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
na pewno nie przestał się starać! może do waszego życia wkradło się troszkę rutyny, można pogadać albo zrobić wspólnie coś czego dawno nie robiliście, iść w jakieś fajne nietypowe miejsce razem, troszkę go czymś zaskoczyć
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
On ich po prostu nie pamięta! Mylą mu się urodziny waszego dziecka z twoimi imieninami. A ciebie to drażni, bo chciałabyś, by tego dnia był wyjątkowo miły, czuły i uważny. No i konflikt gotowy. A przecież można go uniknąć.
Rozumiem Cie doskonale. Mialam podobna sytuacje. moj TZ jest anglikiem wiec dopiero ja mu powiedzialam o czyms takim jak imieniny. teraz doszlo do tego ze dostaje nawet smsy w stylu'' szczesliwego Bozego Ciala kochanie'' zaprogramowal sobie w komputerze kalendarz ktory przypomina o wszystkich polskich swietach religijnych, dzien kobiet itp. ale wiem ze wiele kobiet ma z tym nie lada problem Kochanie, dziś była nasza rocznica ślubu. Jak mogłeś znowu zapomnieć!” – takie słowa raz w roku mówi co druga kobieta do swojego partnera. I dodaje: „A o urodzinach dzieci, rodziców, tesciów, o imieninach i różnych rocznicach najczęściej też zapominasz. Dlaczego? Przecież pamiętasz wynik każdego meczu reprezentacji Polski i jesteś w stanie dokładnie powiedzieć, ile bramek padło w ostatnich mistrzostwach Europy”. Panowie mają kłopot z ważnymi datami, a panie interpretują ten fakt po swojemu – on nie pamięta, bo nic go to nie obchodzi, bo jest nieczuły i zajęty wyłącznie sobą. A to nieprawda! mężczyźni maja po prostu taki mankament – ich umysły nie przyswajają dokładnych dat wydarzeń (no chyba że jest to umysł wybitnego historyka, ale to rzadkość). Mam znajomego, który nie może zapamiętać dat urodzenia własnych dzieci, a ma ich aż czworo. Naprawdę nie może, nawet żona z nim to ćwiczyła kilkakrotnie. Znam innego, który po dwóch latach od ślubu tak skutecznie zapomniał o tej ważnej dacie, że doszło między nim a żoną do poważnej kłótni, bo twierdził, że pobrali się w czerwcu, choć ona oczywiście wiedziała, że był to sierpień. Co więc z tego wynika? Miłe wizazanki, przestańcie się boczyć na swoich panów tylko dlatego, że zapominają o rocznicach. Zamiast cierpieć przez cały ważny dzień, zapiszcie mu w kalendarzu pod tą datą czerwonym flamastrem: „Rocznica ślubu”. Stwórzcie mu przypominajkę w telefonie lub palmtopie, zapiszcie na kartce wszystkie ważne daty i powieście ją na lodówce. Wtedy będzie pamiętał i na pewno kupi kwiaty, okaże się bardzo miły i czuły. Bo faceci to romantycy. Trzeba tylko trochę im w tym pomóc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie uważasz , że ten problem to tak troszkę na siłę?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Faceci to taka konstrukcja że choć byś gumowym młotkiem daty wbijała to po sekundzie ulatniają się niczym kamfora
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakręcony Chochlik
|
Ja bym sie zdenerwowala.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
my imienin też nie obchodzimy, może kiedyś dla znajomych będziemy
co do niespodzianek, wyjątkowego dnia to uważam, że dobrym pomysłem jest coś wspólnie zaplanować. U nas jest tak, że jest jakaś droższa restauracja i tam wybieramy się w ten ważny dzień, nie chodzimy tam ot tak sobie. Wtedy to, którego jest święto jest zapraszane, nie płaci rachunku itp. i dzięki temu nie ma nieporozumień.Idziemy tam z chęcią bo na to czekamy i jest to samo w sobie wyjątkowe. A co do niespodzianki, no to pewnie prezent spełnia taką rolę bardziej, chyba, że któreś wolałoby sobie coś wybrać. Często marzy się o niespodziankach, zaskoczeniu, ale później właśnie się okazuje, że wiele z tego zawodu wychodzi, nieporozumień, płaczu więc dlaczego by nie zaplanować czegoś wspólnie i miło spędzić czas, ustalić jakieś reguły dobre dla obu stron niż czekać na niespodziankę i tym samym mieć zepsuty ten jeden dzień w roku i poczucie, że tego się nie cofnie ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja o imieninach Tż przypominałam sobie zawsze pod koniec dnia
![]() ![]() nie warto robić z "igłów widłów" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
faceci wielu rzczy nie pamietaja, a szegolnie jakis dat. Po 3 latach moj tz pytal mnie czy abynepwno urodziny mam 19.
![]() ![]() Nie przejmuj sie. Kup mu pod choinke kalendarz i wpisz tam wszytskie wazne daty o ktorych powinien pamietac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.