|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki fluid do ślubu i zdjęć
Witam,
czy ktoś może ma doświadczenie z fluidami, które zatuszują co nieco a dodatkowo sprawiają że twarz będzie dobrze wyglądać na zdjęciach? Na uniwersalną bazę Kryolanu naniosłam korektor w niektórych miejscach (tam gdzie mam przebarwienia) i na to fluid Mayabelline Affitone. Całość wykończyłam matującym pudrem ryżowym Kryolanu i fixerem - no i nie jestem zadowolona. Fluid Mayabelline jest jakoś za rzadki prawie jakby go nie było. Pewnie potrzebuję czegoś bardziej kryjącego. Dodam że mam cerę mieszaną więc puder Max Factora (chyba Max Factora) ten charakterystyczny w granatowych sztyftach odpada. pozdrawiam wszystkie wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki fluid do ślubu i zdjęć
Na zdjęciach wyjdzie dobrze podkład, który na codzień niebyt się nadaje ze względu na robienie maski. A więc tak,
z dostępnych w sklepach specjalistycznych Kryolan ultrafoundation Kryolan tv pan stick Make-up studio profesjonalny, kremowy podkład Make-up studio nawilżający podkład kryjący Covering Z dostępnych w drogeriach: Max Factor LP Dermacol (tak, tak ![]() Revlon colorstay Niestety sama musisz dobrać pod siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
na taką życiową impreze ja na twoim miejscu poszłabym zrobić makijaż do kosmetyczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
a pozatym że wybierze ci odpowiedni podkład i puder to świetnie umaluje Ci oczka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja miałam podkład Chanel i dał radę, dobrze się trzymał przez całą noc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
1/ niewiele prac makijażystek mi się podobało (tzn. zdjęć ich prac) 2/ osoba która mi przypadła do gustu bierze 400 zł za próbę i ślub a ja jeszcze mam sesję zdjęciową w tygodniu po ślubie a więc dodatkowo 200 zł ... 3/ maluję się całkiem wprawnie A jedyny problem to puder który dobrze będzie wyglądał na zdjęciach. Wiadomo zdjęcia ślubne robi się też w kościele gdzie używa się lampy a także z bliska tak że naprawdę widać twarz i to co na niej jest ... Dzięki wszystkim za odpowiedź. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.