|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dziwny niekontrolowany wyciek
Witam. mam problem od paru dni z moich narzadow rodnych wyplywa taki sluz raz dwa razy dziennie. Jak ide do toalety oddac mocz to wisi mi taka dluga nic sluzu bardzo gruba niekiedy albo jak oddaje mocz to mi to wyplywa. Od paru dni tak mam i troche sie denerwuje bo nieiwem co jest :/ Mam 19 lat. Prosze o szybka pomoc.
Pozdraiwam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Dziwny niekontrolowany wyciek
nigdy takiego nie obserwowałaś?
towarzyszy mu jakieś uczucie pieczenia lub swędzenia? czy jest konsystencji gładkiej czy grudkowatej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Powiem tak pojaiwlo i sie to z 5 dni wczensniej nie piecze ani nie swedzi tylko poprostu tak sie wyleje zemnie nie kiedy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Czy to aby nie ma konsystencji kurzego bialka? Kojarzy mi się ten opis ze śluzem owulacyjnym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dokładnie.
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Też mi sie wydaje, że to może być płodny śluz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam problem.
Biorę tabletki, dzisiaj jest 5 dzień przerwy między opakowaniami. Okresu nie dostałam. Wczoraj bolał mnie brzuch, dzisiaj bardzo głowa. Po południu zauważyłam gładką wydzielinę w kolorze brązowym całkowicie bez zapachu w niewielkiej ilości. Czym może być spowodowane jej pojawienie? Proszę o odpowiedź, martwię się.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mademoiselle jeanne ,
Czy to Twoje pierwsze opakowanie? Jezeli tak to nic w tym dziwnego. Jezeli to juz kolejne, to tez bym sie zbytnio nie martwila. Zwykle sama z doswiadczenia wiem, ze po ciemniejszej wydzielinie ( u mnie zawsze jest to 'przedsmak' prawdziwego ) musi minac troche czasu az przyjdzie to 'prawdziwe' krwawienie. U mnie biorac tabletki od dluzszego czasu dopiero 5 dnia pod wieczor zwykle cos sie zaczyna dziac. Bez obaw
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziękują za odpowiedź, uspokoiłaś mnie trochę
![]() To moje pierwsze opakowanie, jeśli liczyć dwumiesięczną przerwę, w trakcie której nie brałam tabletek ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W takim razie nie ma sie co dziwic. Przy tabletkach organizm dziala w pewien sposob 'mechanicznie', gdy je odstawiasz- glupieje.
Moj pierwszy okres w trakcie brania tabletek byl prawie zerowy, tj jakas tam brazowa wydzielina mazala mi sie przez pare dni, nawet po wzieciu tabletki z nastepnego opakowania. Pozniej wszystko sie uregulowalo. Ja na Twoim miejscu przeczekalabym jeszcze jedno opakowanie i wtedy -w razie potrzeby- zaczela sie martwic. Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.