|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
znikomy okres
mam 17 lat jaki czas temu z powodu odchudzania nabawiłam się problemów z okresem, nie miałam go około roku, poszłam do ginekologa i na wywołanie okresu przepisała mi dwa opakowania yasmin, powiedziała że po tych tabletach wszystko powinno wrócić do normy, kiedy skończyłam oba opakowania miesiąc temu wszystko było zgodnie z planem ponieważ pojawiły mi się dwa "sztuczne okresy" kiedy je zażywałam, w te niedzielę powinnam dostać już naturalny okres bez wpomagania sie tabletkami ale jedyne co to kilka kropel na majtkach, takze nawet nie wiem czy moge to nazwac okresem, no i mam problem. miał ktoś podobnie, co teraz robic isć do gina już teraz czy poczekać do kolejnego okresu, sprawidzć czy bedzie czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: znikomy okres
Moim zdaniem powinnas poczekac.Po tabletkach moglo ci sie troche to wszystko poprzestawiac.Okres przyjdzie na pewno ale pewnie troche pozniej niz zwykle
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ale ja nie miałam prawdziwego okresu od roku wiec sie bardzo martwię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No cóż... Racja, po tabletkach wszystko się może poprzestawiać, jeśli nadal nie dostaniesz okresu to musisz iść do lekarza. Nie jesteśmy w stanie ci niestety pomóc. Możesz poczekać do następnej miesiączki, ale gwarancji na to że się pojawi - nie ma. Bo nawet dziewczyny, które miesiączkowały przed braniem tabletek normalnie, często mają ogromne problemy z okresem po zaprzestaniu brania, i okres potrafi się nie pojawiać całymi tygodniami.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a co mam mysleć o tych kilku kroplach krwi? coś tam się widocznie działo skoro coś poleciało no ale to stanowczo za mało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No coś się zadziało, ale nie wiadomo co. Obserwować i konsultować z lekarzem. I na przyszłość - bardzo ważne! Takich spraw jak dłuższy brak miesiączki, a także każdy niepokojący objaw zdrowotny trzeba zbadać, bo im dłużej nieleczone - tym gorzej wyleczyć, a po drodze można się nabawić kłopotów. O zdrowie należy dbać! A zaniedbane zatrzymanie miesiączki może doprowadzić do problemów z płodnością. Jeśli miesiączka nie wystąpi, może powinnaś poprosić lekarza o skierowanie na badanie poziomu hormonów.
Pytanie - jaką masz wagę i wzrost? Jeśli masz niedowagę, to ona może być powodem zatrzymania miesiączki, ponieważ do utrzymania prawidłowej gospodarki hormonalnej pewna ilość tłuszczu jest niezbędna.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
164 cm 53 kg jestem najnormalniejsza w świecie jeśli chodzi o wygląd, ani nie gruba ani nie chuda
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.