|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebna pomoc!
Witam, ostatnio mam problem z moimi włosami strasznie zaczęły mi wypadać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Potrzebna pomoc!
Musisz powiedzieć coś więcej o szamponie którego używasz. Jak wygląda Twoja pielęgnacja włosów ? Czy wcześniej Ci wypadały ? Może to genetyczne ?
jesteśmy świadkiem przemian nas system nie złamał! ![]() ![]() ![]() 16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy, wcierka z kozieradki START! 24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum START ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Timotei pure 2w1 i nie mam tak, że cały czas używam jednego szamponu jak jeden się skończy kupuję inny. Zawsze tak robiłam i wcześniej fakt wypadały mi włosy, ale nie tak jak teraz, że po każdej kąpieli wyciągam kłęby moich włosów.
---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- A co do pielęgnacji to nic specjalnego nie robię tylko umyję włosy i nałożę jedwab. Też suszę włosy tylko jak zajdzie taka potrzeba czyli rzadko, prostować też nie prostuję, co miesiąc podcinam włosy. Fakt, że jakiś miesiąc temu zafarbowałam włosy, ale żeby to tak mi włosy osłabiło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
anwen.pl tam znajdziesz wszystko o włosach. Polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeżeli była to mocno chemiczna farba to mogła ona spowodować wypadanie włosów.Zastanawia mnie też ten jedwab, bo jeżeli to BIOSILK to go odstaw.
Przy wypadaniu włosów pomocne są: -wcierki typu Jantar,woda brzozowa -kozieradka do wcierania -Calcium Pantothenicum (tabletki takie) -Merz Special (także tabletki) -drożdze -siemię lniane( do jedzenia i na włosy) Te sama stosowałam i mogę Ci polecić. Co się u Ciebie sprawdzi to nie wiem. Warto odżywiać intensywnie włosy za pomocą domowych masek,olejować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
moze powinnas zmienic diete. mozliwe tez ze szkodzi Ci tez zbyt wysoka temperatura. Włosy niekiedy tak maja ze w okresie przejsciowym wypadaja
jesteśmy świadkiem przemian nas system nie złamał! ![]() ![]() ![]() 16.07. 2013 -----> picie skrzypokrzywy, wcierka z kozieradki START! 24.07.2013 -----> łykanie tabletek Calcium Pantothenicum START ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Właśnie zaczęłam robić płukankę z kozieradki i kupiłam w aptece tabletki "Vitapil z biotyną" może ktoś zażywał jak tak to proszę o podzielenie się informacjami czy pomogło czy włosy całkiem wypadły hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.