|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
La Prairie Silver Rain
W tym tygodniu kupiłam na allegro próbkę tegoż. Spodziewałam się czegoś nadzwyczajnego, chyba ta cena tak mi zawróciła w głowie, że zapach wyobrażałam sobie jako nieziemski.
![]() ![]() ![]() ![]() Do znających Silver Rain- jak wrażenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Silver Rain - opinie
Koko, ja się dosyć rozpisałam na jego temat w swojej recenzji:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12089 Dla mnie ten zapach także jest wtórny, zwłaszcza wobec Allure, ale istotnie, może przywodzić na myśl Wish. Ładny jest o tyle, że wibruje i rozwija się, ale spodziewałam się czegoś znacznie chłodniejszego (nazwa i butelka), mroźnego nawet lekko (jak Angel), wytrawniejszego, no i bardziej nowatorskiego. Ale tego by chyba nie przełknęła przeciętna klientka firmy La Praire. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wąchałam jakiś czas temu Silver Rain w perfumerii, ale niewiele mogę o tym zapachu powiedzieć, prócz tego, że mi się podobał. Tylko tyle ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja mama jest posiadaczka tych perfum, wiec mam je niemal pod nosem i nawet od czasu do czasu korzystam, ale rzadko. Mama kupila cale 50 ml, ale uzywa ich raczej w zimne dni, bo zapach jest strasznie mocny. Na poczatku powiew swiezosci, ale dla mnie to nie jest Miyake. Pierwsza nuta faktycznie moze kojarzyc sie z deszczem. Pozniej zapach przeistacza sie w cos, co wg mnie najbardziej przypomina Angel Innocent. Slodki, ale troche swiezy, zimny. Butelka bardzo efektowna. Wg mojej mamy pachnie "bogato", wg mnie moze nie jest to super klasa, ale czuc, ze to perfumy dobrej jakosci. Ostatnio jestem w stanie uzywac niemal kazdego zapachu, juz mnie tak nie ciagnie w strone swiezuchow, ale Silver rain to nadal bardzo mocne perfumy i trzeba je ostroznie aplikowac, zeby nie przesadzic. Ladne, ale chyba nie sa warte swojej ceny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja się juz trochę wyleczyłam z chęci ich posiadania, choć zapach mnie przez chwilę trochę opętał i snułam fantazje na temat ich posiadania
![]() ![]() ![]() Zresztą tak poznałam Silver Rain - byłam w perfumerii w Sopocie i rozmawiałam z szefową na temat wycofania The Parfum Ch.J. i wtedy właścicielka powiedziała - "skoro lubi pani The Parfum, spodoba się pani Silver Rain, są bliźniaczo podobne". Fakt ![]() Powąchałam i przez jakiś czas byłam opętana, na szczęście przeszło (ta cena! a ja i tak już jestem mocno pod krechą...).
![]() |
#6 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hehe widze, ze Pan od probek Silver Rain jest oblegany przez wizazanki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zapach przepiękny - jak do tej pory chyba jedyna tak świeża woń jaka mną zawładnęła (choć fakt, że to nie jest typowy świeżuch, bo ma swój ciężar i słodycz), choć i zgodzę sie z faktem, że wtórny - ale, na bogów, gdyby wszystkie wtórne zapachy były takie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No i w koncu dzisiaj dotarly do mnie probki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze jedno - w poczatkowych nutach Silver Rain kojarzy mi sie z Halloween del Pozo i...Lolita lempicka. Chyba jakas dziwna jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Powąchałam go bo strasznie podoba mi się flakon. Ale niestety się zawiodłam
![]() ![]() Macie czasem tak skrajnie różne odczucia co do zapachu w miarę jak się rozwija? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
W Sylwestra uzylam wlasnie Silver rain. I potem na drugi dzien poczulam jakis dziwny zapach na bluzce. Bylam pewna, ze to jakas okropna meska woda toaletowa, ale niestety to bylo Silver rain. Ale tak fatalnie pachnie tylko na ciuchach, bo na skorze zachowuje sie ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Hm, a ja wlasnie przechodze etap - "koniecznie chce miec!" Na szczescie fundusze dawno juz zdefraudowalam na inne zdobycze, wiec moze mi przejdzie
![]() Ale ta piekna smuga aksamitnej slodyczy.. ![]() Kiedy pierwszy raz sie z nimi zetknelam przypominaly mi bardzo MD Cherie w pierwszej nucie. Ale chyba rzeczywiscie do Wish im blizej. No nic, pozostaje mi cieszyc sie probkami (jeszcze jedna skuszona, hi, hi) i miec nadzieje, ze mi pozadanie w koncu przejdzie, jako przeszlo Smoczycy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Kiedy po raz pierwszy zobaczyłam flakon - tę srebrną, zmrożoną łzę...zachwyciłam się samym flakonikiem, ale powstała też w mojej wyobraźni pewna wizja samego zapachu. No i ta aura najdroższego zapachu( to akurat nie do końca prawda
![]() Sam zapach nie jest zły. Faktycznie wibruje na skórze, zmienia się. Bałam sie bo jedna z Was porównała go z kultowym Angelem, ale nie okazał sie tak duszący jak klasyk, którego...nie mogę na sobie znieść ![]() Zapach do noszenia jak najbardziej i ten flakonik( dla mnie jeden z najpiękniejszych)...ale nie był taki jakiego sie spodziewałam. Zabrakło ( i chyba nie jestem tu osamotniona) tego mroźnego efektu, metalicznego. Może to kwestia oczekiwań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A gdzie sie zaopatrzylyscie w probeczke tego zapachu???Moge prosic o linka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swoją opinię nt. Silver Rain wyraziłam tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...25#post1017025 i zdania nie zmieniam ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Demonik czyli sie spoznilam jak zwykle z zakupem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ładny i...nic poza tym. A tyle oczekiwałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Szaja nie mam tyle szczescia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
La prairie Silver rain- naprawdę taki cudowny?
Wreszczie dziś dostałam od męża to "cudo", pod wpływem recenzji na KWC poczułam, że to będzie to czego szukam. Inaczej bym pewnie nie wiedziała, że taki zapach istnieje. Napaliłam się na niego, musiałam mieć, był to pierwszy zapach na który się zdecydowałam w ciemno. Nie brałam pod uwagę, że coś mogłoby być nie tak. A tyczasem według mnie jest to przeciętny zapach, niezbyt słodki, nijaki, niecharakterystyczny i poprostu mi się nie podoba.Nawet nie jest na mojej skórze jakiś zabójczo trwały. Nie mogę tego przeboleć... Czy ja jestem jakaś inna? Najbardziej drażni mnie to, że jest taki nijaki, pewne zapachy jak Omnia, Angel, Lolity i wiele innych poznam wszędzie a tego nie poznałabym, taki pospolity mi się wydaje. Musiałam się podzielic z kimś moim żalem....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dot.: La prairie Silver rain- naprawdę taki cudowny?
Aaliyah83 ja również nie pojmuje zachwytu nad tym zapachem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a pewnie, że bym chciała ale nie wypada. trułam mężowi od dwóch miesięcy o tym zapachu, pokazywałam recenzje kwc i on sam nawet uległ temu czarowi. A tu nic nadzwyczajnego, malo wyrazisty, nijaki zapaszek. Gdzieś czytałam, że podobny do Mariny de Burboun, oj żeby chociaż tak było...Zużyje i już nie kupie nic w ciemno. Zaintrygował mnie Bodouir Vivienne Westwood i też miałam nabyć w ciemno, bo nigdzie nie można powąchać ale po tym niewypale napewno nic już w ciemno nie kupię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]() Ja jednak twierdzę, że każda skóra inaczej oddaje składniki perfum i czytając KWC czy inne opinie należy wybrać kierunek a nie zakładać, że TO będzie pachniało na mnie tak samo jak na setce innych szyj ![]() Przykład nieperfumeryjny - koleżanka łaziła po Warszawie żeby nabyć kawę Blue Mountain - najdroższą kawę świata (podobno) jak ją kupiła (całe 5 dkg) i spróbowała to orzekła, że to nie dla niej, bo aromat i smak są tak delikatne, ze żeby je poczuć w pełni musiałaby sobie te 5 dkg zaparzyć w jednej szklance po turecku ....
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja wiem, że na każdym perfumy pachną inaczej i z początku nie rozumiałam jak można recenzować perfumy, oceniać trwałość etc. Sama tego nie robię. Ale jakoś tak zamarzył mi się ten zapach, do tego praktycznie pozytywne recenzje, porownywanie do zapachow ktorych lubie itd. Od 16 roku zbieram miniaturki, zawsze mam dużo perfum do użytku wiec od jakiegoc czasu kompletnie przestałam się nimi interesować ale tak się złożyło że jednocześnie skończyły mi się 3 flaszki, a że od dawna nie wąchałam nic nowego to podparłam się wizażem, zeby wiedzieć co w trawie piszczy. Dobrze ze przyjnajmniej Prade udało mi się powąchac, bo popełniłabym ten sam błąd co w silver rain...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Aaliyah83, rozumiem rozzalenie. Ja tez moglbym kupic La Praire w ciemno, gdybym wczesniej nie natknela sie na niego w strefie bezclowej i nie przekonala na wlasnej skorze, ze to nic specjalnego.
Malo powiedziane- La Praire, dla mnie, jest zupelnie bez wyrazu. Gasnie po pol godzinie. Wydaje mi sie ze to perfumy dla tych szczesliwych kobiet, ktorych skóra zatrzymuje i uwypukla zapach. Moja skora tak nie robi i La Praire po prostu z niej ucieka jak sploszony faun. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ja też rozumiem Twoje rozczarowanie, ale nie przejmuj się, dla mnie Silver Rain to też nic specjalnego,ot taki zwykły zapaszek. Wiele hałasu o nic, tak uważam. Za to Budoir to zuuuuuuuuuuuuuuuuuuupełni e inna bajka. Obłędny i narkotyczny.Ale nie namawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na mnie jest słodki , intensywny, klarowny , przepltatają się nuty jabłka , śliwki i kwiatów na delikatnie waniliowym tle , pachnie bardzo długo , niemal jak OI czy Midnight Poison ![]() Moja skóra dosyć wyostrza zapachy , może dlatego ten zapach nie jest na mnie ani nijaki ani nudny. Uzywam go , co prawda oszczędnie, ale tylko z uwagi na zaporowa cenę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.