![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
French idealny - wątek zbiorczy
Chce miec perfekcyjnie zrobiony francuski manicure, ale chce go zrobic sama. Chce zeeby ta wtstajaca plytka paznokcia byla idealnie biala. A kredka nie dam rady tak zrobic, owszem jest rozjasniona, ale nie snieznobiala.. Czekam na pomoc i z gory wielkie dzieki [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: francuski manicure..
Uprzedzam ,że samodzielne wykonanie tzw. frencza to duży wyczyn [img]icons/icon7.gif[/img] Białą kreskę bardzo trudno wykonać samodzielnie.A każde niedociągnięcie wygląda bardzo nieestetycznie. Dlatego też polecam wizytę w salonie kosmetycznym lub wypróbowanie umiejetności przyjaciółki [img]icons/icon7.gif[/img]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
OK OK [img]icons/icon7.gif[/img] Tylko ciagle nie chce chodzic do kosmetyczki. Wlasnie jak mam zrobic ta idealna biala kreske ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Awon ma w swojej ofercie paski-naklejki, które mają pomóc w równym namalowaniu białej kreski.Jednak sama nie próbowałam i nie wiem czy spełniają swoje zadanie. Pozdrowienia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Olu słońce nawet nie myśl o kredce!! Ona nigdy się nie sprawdza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Ci slicznie ! Naprawde [img]icons/icon7.gif[/img] Eh ja niestety troche przeplacilam kupujac 2 lakiery i kredke [img]icons/icon9.gif[/img] Ale trudno. A nie wiesz czy mozna kupic same te plasterki ? I za ile ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Olu można, przynamniej w moim mieście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja używam pasków Avonu, są b. dobre i niedrogie, bo kosztują 5 zł za 120 sztuk. Polecam, zamów je sobie. Papatki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzieki Wam wielkie ! [img]icons/icon7.gif[/img]
Pozdrawiam goraco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Nutka nie gryzie!
|
francuski manicure
dziewczyny pomocy
![]() ![]() najpierw ten bialy lakier na końcowki a potem różowy, czy jakiś tam na cale. Czy na odwrót najpierw pomalować całe a potem osobno końcóweczki bialym. Siedzę w domu po tej operacji,nic nie mogę specjalnego robić i dźwigać więc wymyślam i chceM zrobić sobie takie śliczne francuskie paznokcie ![]() dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Re: francuski manicure
Wiem jak to zrobić ale teoretycznie. Najpierw biały lakier na koncówki a potem pokrywasz albo bezbarwnym albo takim cielistym. Tyle, ze ja tego nie potrafię zrobić. Może uzywałam złego lakieru? Zawsze tego białego tak dużo było i tworzyła sie górka. Poza tym ręka mi sie strasznie trzęsła - bo chciałam precyzyjnie. Wiem, ze są specjalne papierki do tego, ale nie korzystałam nigdy. No i od dawien dawna maluję tylko bezbarwnym
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Nutka nie gryzie!
|
u mnie inaczej białe wyszlo sliczniutkie i równie ale jak pokryłam calość cielistym to te biale zakrylo się
![]() Moze jakiś lakier do bani.... ale skoro tak mówisz do mialam w miarę prawidlowe pojecie o tym jak to robić -tylko muszę kupić porządny zestaw do francuskiego manicuru.. dzieki pa! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Kochana Nutko,
musisz kupić sobie zestaw do francuskiego mainicure, o wiele wygodniej i łatwiej jest gdy korzysta sie z paseczków ochronnych ![]() ![]() Najlepsze są lakiery te typowe do takiego manicure, bo wtedy białe kolorki są matowe, mocno białe a te drugie fajne cieliste, mało kryjące.. Ufff...wyglądają świetnie, powodzenia!!!! Pozdrawiam ![]() Aneta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny, jakich lakierów używacie do francuskiego manicuru? Patrzyłam w KW, ale właściwie, żaden z zestawów nie ma dobrej opini. Możecie coś polecić?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Re: Lakiery do french manicure
Ja nie używam zestawów; do frenchu polecam lakier Inglota 82 i do tego biały. Najlepiej kupić po prostu dwa lakiery ulubionej firmy w kolorze białym i beżyk/róż. Masz wtedy fajny manicure
![]()
![]() |
#17 |
Żandarm na emeryturze
|
Ja używam Yvesa Rochera. Różowy w zestawie pięknie się błyszczy, jest transparentny, a płytka paznokcia pod nim wygląda gładko i jednolicie... no i wystarczy 1 warstwa. Nie będzie peanów nt. trwałości, bo ja nie lubię uczucia "pomalowanych paznokci" - ręce wydają mi się takie ... "ciężkie", dlatego maluję paznokcie rzadko i najczęściej zmywam lakier już wieczorem
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
tylko trzeba uważac, bo nie wzystkie lakiery nie z zestawów będą półkryjące czy transparentne - ostatnio kupiłam emalię Rimmela z nadzieją, że będzie dobry do frencha, a okazało się, że jest zbyt kryjący.
Ami, ja też szukam, i nie wiem, co Ci poradzić - raczej nie AB Line. Po porównaniu ocen na KW, widzę, że Kylys wypada chyba najlepiej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A ja mam zestaw Joko i jest bardzo ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Noor napisał(a):
> nie lubię uczucia "pomalowanych paznokci" - ręce wydają mi się takie ... "ciężkie", dlatego maluję paznokcie rzadko i najczęściej zmywam lakier już wieczorem ![]() Łeee, mam tak samo. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
slonko napisał(a):
> Ja nie używam zestawów; do frenchu polecam lakier Inglota 82 i do tego biały. Najlepiej kupić po prostu dwa lakiery ulubionej firmy w kolorze białym i beżyk/róż. Masz wtedy fajny manicure ![]() Właśnie tak myślałam, że najlepiej będzie skompletować zestaw. Tylko bałam się żeby nie okazało się, że różowy nie jest transparentny. Pewnie spróbuję tego Inglota. Tym bardziej, że cena jest przystępna. A na wyjątkowej trwałości mi nie zależy, bo i tak zawsze lakier zmywam po 2 dniach. A powiedz mi, Slonko, ten 82 Inglota jest beżowy czy różowy? Szukam różowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
lejka napisał(a):
>Moja niechęć do lakierów wynika też z tego, że żadne się na mnie prawie nie trzyma, a nie cierpię odprysków i zadrapań. ![]() Ja zazwyczaj też tylko odżywki używam. Tak jak napisała Noor, paznokcie pomalowane lakierem są jakieś takie "ciężkie". A jak już pomaluję, to zmywam po 2 dniach. Po pierwsze wyznaję zasadę, że lakier powinien pasować kolorystycznie do stroju. Po drugie, żaden po 2 dniach nie wyglądał do tej pory ładnie. Nawet jak nie odpryskuje, to zawsze ściera się lekko na końcach i matowieje, a to już wygląda nieestetycznie. :/ Perfekcjonistka ze mnie. ![]() Ale na tego frencha się uparłam- muszę spróbować i już. ![]() Noor, ile te lakiery Yves Rocher kosztują? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem Inglot jest bardzo dobry. Ja używam 166 (różowy) i 38 (biały). Kosztują wprawdzie 10 zł za sztukę ale mają 16 ml, więc starczą na długo i tak szybko się nie starzeją, bo róż kupiłam w sirpniu i jest do dziś super, a biały to chyba rok temu i też jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Żandarm na emeryturze
|
Ich cena może być niemiłym zaskoczeniem. Wg "Cennika Urody Y.R. 2004" kosztują 22 zł za sztukę. Ja kupiłam je kiedyś w promocji za 50% ceny i zapłaciłam tyle za oba, ale efekt jest naprawde ładny i bardzo naturalny. Lubię błyszczące paznokcie, a na ten różowy nie muszę nawet nakładać dodatkowo "Mega Shine", tak ładnie błyszczy.
![]()
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja też do frenczu używam lakierów inglota... biały, później jedna warstwa różowego bardzo jasnego 82 a na to warstewka róźowego tylko że troszke ciemniejszego 166
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Ja jestem entuzjastką klasycznego frencza - nie ma piękniejszego manicure moim zdaniem. Zeczywiście Inglot całkiem daje rade, nie polecam zaś Sally Hansen - drogie to to, a nietrwałe, ten biały do końcówek zastawia smugi, jest jakiś taki suchy i szybko się kruszy, odpryskuje.
Moim ulubionym zestawem są lakiery Allesandro - całkiem wygodnie się maluje, ma ładne, świerze kolory no i jest całkiem trwały. W jego skład wchodzi baza - tu, mozna wybrać beż lub róż, mleczny lakier do końcówek- fajny bo nie jest jak emalia tylko ładnie się rozprowadza, i tzw."French Pro White" dający świerzość i wykończenie całości - paznokcie wyglądają jak shake w aniliowy z truskawką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
maniaa napisał(a):
> nie polecam zaś Sally Hansen - drogie to to, a nietrwałe, ten biały do końcówek zastawia smugi, jest jakiś taki suchy i szybko się kruszy, odpryskuje. zestawu do frencha SH nie znam, ale lakiery jasne, mleczne - polecam. u mnie się trzymają ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A ja uwielbiam Sally Hansen nr 13 Sheer French Blush - bladoróżowy z bardzo delikatnym błękitnym refleksem.
![]() Hana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Sprostowanko,
Hmmm, komentarz mój tyczył się zestawu do frencza Sally Hansen(lakier biały + lakier w beżu + paski)- mnie osobiście zestaw ten nie zachwycił szczególnie biały lakier do końcówek a paski mimo, że dobrze przyklejały się do paznokcia to zostawiały na nim po oderwaniu warstewke kleju brrr. Generalnie bardzo lubię Sally Hansen i uważam że ma świetne lakiery i odżywki-miałam ich już dużo, stad też w ciemno kupiłam ten zestaw - w tym konkretnym przypadku się rozczarowałam - Alesandro okazał się być lepszy. Pozdrawiam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
maniaa napisał(a):
> Sprostowanko, > Hmmm, komentarz mój tyczył się zestawu do frencza Sally Hansen(lakier biały + lakier w beżu + paski)- mnie osobiście zestaw ten nie zachwycił szczególnie biały lakier do końcówek a paski mimo, że dobrze przyklejały się do paznokcia to zostawiały na nim po oderwaniu warstewke kleju brrr. Generalnie bardzo lubię Sally Hansen i uważam że ma świetne lakiery i odżywki-miałam ich już dużo, stad też w ciemno kupiłam ten zestaw - w tym konkretnym przypadku się rozczarowałam - Alesandro okazał się być lepszy. > > Pozdrawiam. ![]() Jasne! I dlatego zaznaczyłam, że tych do frencha nie znam. Natomiast te jasne, które nie są przeznaczone do frencha - a jak najbardziej się do niego nadają pod względem kolorystycznym - są baardzo dobre [nie tworzą smug] ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.