![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
chetnie przyjme koraliki itp.
chętnie przyjmę koraliki itp. ( wszystko do robienia kolczyków ) jeżeli macie coś na zbyciu to chętnie przyjmę ; )))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chetnie przyjme koraliki itp.
nie przeszadzasz????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
he he he ,
![]() ja tez chętnie przyjmę kilka kilogramów srebra i minerałów...bardzo chętnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
nie chodzi mi o srebro !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
przecież nikt nie odda Ci swoich koralików
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a jakby jednak miał oddać, to ja też chętnie przyjmę jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Proponuję założyć wątek wymiankowy, wtedy to będzie miało ręce i nogi, a napewno masz coś co możesz poswięcić na wymianę za koraliki, skoro tak Ci zależy, bo ot tak za free to nikt Ci nie odda czegoś za co płaci
![]() ![]() Edytowane przez nemala Czas edycji: 2008-09-08 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
ja ci moge dac troche szklanych jak mi zaplacisz za wysylke ich do ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mam troszkę różnych koralików , mnie już niepotrzebnych , podaj adres na priv , to ci przeslę listem poleconym
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
mnie tez daj adres na priv, tylko jak mowie, za przesylke nie zaplace, bo po prostu nie moge tyle wydac na wysylki, jeszcze na wlasne musze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
A w sumie to podaj mi adres na PW, wczoraj luknełam trochę w moje szpargałki i pomyśłałam sobie, że pozbędę sie troszkę drobnicy jeśli będziesz chciała, w sumie i tak nie bedę tego używać (sama to dostałam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
zamiast wyslac wiadomosc z adresem napisalam tutaj poomylka przepraszam
![]() musialam zeedytowac dziekuje wam dziewczyny juz wysylam adresy na pw ; *** Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-09-08 o 17:56 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a tak nawiasem mówiąc to jest watek na temat wymianek hand made gdzie dziewczyny oferuja tez koraliki:
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=70
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
jezeli macie bigle zawieszki lancuszki itd. wwszystko co sie przyda do robienia bizu to tez chetnie przyjme ; ))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
nie za dobrze ci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Tzn... no ja rozumiem - jak ktoś taki "bogaty" że ma co rozdawać to spoko....
Choć dla mnie to już lekka przesada prosić się o materiały...zastanawiam się jakie są tego powody.... zwyczajne chodzenie na łatwiznę czy tak dramatyczna sytuacja,że nie masz na materiały?? Z całym szacunkiem, mi nikt nigdy nic za darmo nie dał... i nie da.... dla mnie to po prostu przesada... możecie mnie zjeść... ale takie moje zdanie... Koraliki w pasmanterii kosztują dosłownie gorsze.... tak samo jak na allegro bigle i łańcuszki metalowe, linki , posrebrzane zaciski i inne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
ja oddaje bo na allegro szkla nikt nie chce, ale kulek, zawieszek, bigli nie dam, sama mam malo. Ale Monika ma racje, czemu wlasciwie prosisz o koraliki? owczywiscie ci wysle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jak się ma za dużo, zawsze można oddać do jakieś świetlicy dla dzieci. Moje niektóre rzeczy na które pomysłu za nic bym nie znalazła, poszły na "mini warsztaty".
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym...ja wiem, że zabawa koralikami jest fajna... Ale tak to już na tym świecie jest, że jak się coś dostaje, to...hm...powiedzmy, że nie szanuje się tego tak jak coś, co kupiło się za swoje, ciężko zarobione, lub chociaż zaoszczędzone pieniądze. Coś czuję, że pobawisz się tymi darowanymi koralikami tydzień, i rzucisz w kąt... (bo przede wszystkim z takiej losowej zbieraniny nie bardzo będzie dało się coś sensownego zrobić) Oczywiście to moja własna, prywatna, subiektywna opinia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzacie z tym oburzeniem ? Co Wam tak przeszkadza ,że dziewczyna poprosiła o koraliki
![]() Może to poczatki zainteresowania i nie chce inwestować , w coś co niekoniecznie jej się spodoba na dłuższą metę ? Przeciez nikt jej nie musi wysyłać , wolna wola. Nikt też nie podaruje jej czegoś , co mu jest potrzebne. Ja robię korale , dla własnej przyjemności , jak mam za duzo to sprzedają kilka sznurków wśród znajomych, bo ilez można mieć korali. Mam pudełeczko rożnych koralików, które na nic mi się już nie przydadzą , bo zostało ich po 2 - 5 sztuk , a kolczyków ani bransoletek nie robię. Lezą i marnują się. Około 5 zł za wysyłkę , to nie jest dla mnie taki koszt , którego nie mogłabym jednorazowo ponieść , dziewczyna przypuszczalnie nie ma konta a zwrot kosztów przesyłki pocztą czy przelewem w banku wyszedłby pewnie więcej niż sama wysyłka. Nie przesadzajcie, czasami dzielimy się z innymi tym , co mamy , tym bardziej jak nie jest nam to już potrzebne ![]()
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Clementine, mi wyslala malinowa pieniadze za wysylke na konto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
zamiast opłacać przesyłkę od paru osób chyba jednak lepiej kupić coś na allegro/itp we własnym guście
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
hm ja też swoją skromną osobą hmhm się zgłaszam do obdarowywania hehe koralików nigdy za mało. a i nawet możecie paczkę za pobraniem wysłać! hehe ale poproszę jakieś ryszatły czy kamienie bo z badziebu nie robię hihi [sarkazm oczywiście]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każda z nas zaczynała i nie wiedziała ile w tym posiedzi. Mnie ruszyło to dlatego - że pamiętam jak ja zaczynałam. Mieszkając na 1 roku w Bydgoszczy i mając na cały tydzień 45 zł ( przy takiej ilości kserowania i 2 dni w których wypadało zjeść obiad na uczelni bo do mieszkania daleko a po zajęciach jak wracałam to było po 20 więc na robienie obiadu do 21 nie miałam siły) i pamiętam jak z buta obchodziłam pasmanterie i się cieszyłam że zamiast tego ciepłego obiadu kupiłam sobie 2- 3 paczuszki koralików "perełek" w różnych kolorach. To były początki - styczeń - kwiecień. A pierwsze zamówienia na allegro - brałam gitarę pod pachę i heja grać i śpiewać ( gitara bez brzmienia, straszny strach w głosie i takie tam ![]() Nie chodzi mi o to,że każdy musi mieć tak jak ja - absolutnie - chodzi o to,że jak coś się chce robić to się tak kombinuje żeby wykombinować dobrze ![]() Co do oddawania - spoko - koraliki mogę oddać komuś ( raz już byłam gotowa napisać,że prześlę za darmo jakieś kamyki dziewczynie która miała problemy z kasą na materiały - ale za późno to przeczytałam - bo jak doczytałam temat do końca okazało się że już je wykombinowała) pod warunkiem,że widzę że coś robi i nie będą to koraliki i kamyki wysłane po to żeby po 2 dniach leżały w kącie... Mam trochę szkiełek, nie za dużo leżą w pudelku obok kamieni - ale wiem,że mogę je wykorzystać -choćby na bransy dla dzieciaków. Nie chodzi o to by pisać komu dam a komu nie. Takie moje, paskudne i wredne zdanie. Po prostu zauważam,że coraz więcej ludzi zamiast ruszyć głową - liczy że dostanie coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie nie ma znaczenia czy dostałam czy kupiłam, a może nawet bardziej szanuję, to co dostanę , bo z tym, za co sama zapłaciłam mogę bez wyrzutów sumienia , zrobić , co mi sie podoba.
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Podeslij mi adres na priv...
Na koniec wrzesnia dostaniesz przesylke z biglami, przekladkami i koralikami ![]() Serdecznie pozdrawiam
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
A ja dziś wyślę Ci paczuszkę, już jest gotowa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
wiesz co? dałabym Ci coś, ale niestety sama nie mam. nawet z małych szklanych i plastikowych koralików coś zrobiłam. jak zrobisz coś z koralików od dziewczyn, to załóż wątek i się pochwal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.