|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczenia w ciaży
Czy ktos wie czy są jakies ćwieczenia dla kobiet w ciaży ktore mozna wykonywać juz od samego poczatku? tzn chodzi mi o jakis zestawik cwiczen na miesnie zeby cialo i skora przez tez 9 m-cy siedzenia w domu nie sflapczała i zeby za duzo nie przytyc i zeby figura i skora sie nie porozciagala za mocno i po porodzie szybko wrocila do normalnosci ....bo nie chce sie roztyc
za bardzo tymbardziej ze bede siedziec cale 9 m-cy w domu na L4
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia w ciaży
skoro bedziesz siedziala na zwolnieniu to cwiczenia musisz skonsultowac z lekrzem prowadzacym a zeby skora wrocila do dobrego stanu nalezaloby cwiczyc i zadbac o cialo przed ciaza w czasie ciazy cwiczenia duzo nie dadza bo raz ze w ciazy intenstwnie cwiczyc sie nie pownno tym bardziej na zwolnieniu a dwa szaleja hormony ktore maj wplyw na skore.
osobiscie plecam plywanie ale nie dla wszytskch kobiet jest dobre ze wzgledu na latwiejsze lapanie infekcji pochwy itp wiec trzeba uwazac. zeby nie przytyc nalezy jesc malo ale czesto i zdrowo. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ćwiczenia w ciaży
Witaj
Ja ćwiczę od 3 miesiąca ciąży (do 3 miesiąca przesypiałam każdą wolna chwilę ) z płytką DVD, którą można kupić na allegro- "aktywne 9 miesięcy" - to 30 minut gimnastyki która bardzo nie męczy a pozwala na utrzymanie mięśni w jako takim porządku Przed ciążą ćwiczyłam jogę, więc i w czasie ciąży wykonuję część ćwiczeń- pomocna była strona http://www.jogacentrum.pl/dla_kobiet_w_ciazy.htm Spacery polecane!!! To wszystko należy skonsultować z lekarzem oczywiście- moja ciąża przebiega od początku bez problemów- jestem już w 34 tygodniu i forma całkiem niezła- zarówna moja jak i maluszka ![]() Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.

za bardzo tymbardziej ze bede siedziec cale 9 m-cy w domu na L4

) z płytką DVD, którą można kupić na allegro- "aktywne 9 miesięcy" - to 30 minut gimnastyki która bardzo nie męczy a pozwala na utrzymanie mięśni w jako takim porządku