|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kilka kg mniej....kto się przyłączy?? start28 lipca:)
weeken sie konczy..niedzielne placki i syte imieniny ANNY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: kilka kg mniej....kto się przyłączy?? start28 lipca:)
Ja się przyłączam! Akurat od jutra jestem na 4-dniowej diecie, mam nadzieję, że uda mi się wytrzymać
![]() Waga: 68kg Wzrost: 178cm Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja także się zgłaszam
![]() wzrost 167 cm, waga 59 kg, cel 55 kg Od jutra: * mniej słodyczy!!! A jak się bedzie udawać to brak ![]() * więcej ćwiczeń (do moich codziennych 8-min. legs dołożę jeszcze 8-min buns tak co 2 dni) * nadal smaruję się termoaktywnym serum wyszczuplającym od Eveline ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Idealny wątek dla mnie
![]() Też zaczynam od jutra (po 2 tygodniach przerwy), ale przygotowałam całą artylerię przeciwko mojej wadze i cm, a mianowicie: -> obwiesiłam lodówkę informacjami o zdrowym żywieniu, tabele kcal, zdjęcie ślicznego płaskiego brzuszka -> będę trzymać się diety 1500 kcal i NIE WIĘCEJ, na posiłki będę jadać: śniadanie: owsianka z jabłkiem (BEZ cukru) II śniadanie: kanapka (z pieczywkiem sonko 3 ziarna, dużo warzyw) albo jogurt activia obiad: zupka kalafiorowo-warzywna, mięsko z warzywkami, kanapka z porcją warzyw, warzywka z ryżem itp. podwieczorek: wafle kukurydziane, warzywka kolacja: jajka, serek wiejski itp. -> wody już piję minimum 2l dziennie, soki odstawiłam, czasem skuszę się na colę zero, czerwona herbatka rano i wieczorem (bo poza tym jestem w pracy i nie ma jak), przed posiłkiem 20 minut wodę z cytryną, tak samo po wysiłku fizycznym -> ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia! pn, śr, pt -> biegam rano ok. 30 minut, wieczorem hh wt, czw, sob -> skaczę na skakance rano ok. 25 minut, wieczorem siłowe (brzuch, uda) -> nie będę jeść, bo się nudzę, a to mi się zdarza. będę jeść wolno i odstawiam komputer, książkę, telewizor do jedzenia. będę jeść z mniejszego talerza, żeby psychicznie się więcej najadać :P A poza tym zaczynamy jutro obydwie z siostrą, więc nie jestem w tym sama i będziemy się nawzajem motywować ![]() A na dzień dzisiejszy: ok. 65-66 kg 168 cm wymiary podane w podpisie cel: do końca września zejść do 58 kg i utrzymać do końca grudnia zejść do 55 kg i utrzymać NIE DAĆ SIĘ na: imieniny, święta, urodziny i inne okazje
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja się dołącze.
Startową wagę mam większą do wzrostu niz wy - 171 cm wzrostu i przy tym 67 kg, ale moim celem jest 60/58, i musi się udać ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
A i ja się przyłącze
![]() Już schudłam 2 kg ![]() Jestem na diecie i codziennie ćwiczę ![]() Słodyczy w ogóle nie jem <chyba od miesiąca> ![]() ![]() Mój cel to utracić jeszcze 5kg ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
tu i ja sie dolaczam do was dziewczyny
![]() waga wejsciowa :60 kg iłłłłł na 167 cm :/ a planowana waga na 28.08 :53 kg!!!! czas start od dzis ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To troche za dużo ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. Edytowane przez anulka0016 Czas edycji: 2008-09-08 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja zaczne od jutra bo dzisiaj już troche zjadłam słodkiego :|
Mam 170 i waże 61 kg :|
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli mogę doradzić, to zajrzyj najpierw do wątku o 10 przykazaniach żywieniowych, podwieszonego u góry forum "Dietetyka". Wydaje mi się, że przy takich założeniach, jak tu wpisałaś, trudno będzie Ci schudnąć i utrzymać wagę - w większości posiłków brakuje białka, nie widzę nigdzie zdrowych tłuszczów, za to dużo jest węglowodanów, właściwie część z nich to w ogóle nie są posiłki ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja jestem lepsza, ogolnie odchudzam się az schudne, docelowo najlepiej do konca wakacji, ale do soboty chce miec juz jakies widoczne efekty (chodzi mi o splaszczenie brzucha chociaz do soboty, bo jak je sie mniej i cwiczy to po 2/3 dniach -mi przynajmniej, robi sie bardziej plaski, a nie wydęty).
dzisiaj bez sniadania bo wiedzialam ze bede musiala zjesc ciastka u cioci (pączek i gniazdko) i 2 kawalki chleba. Wiem, że mało i niezdrowo, ale nie mam apetytu jakos od polowy dnia :P cwiczenia na brzuch siłowe troche silowych na wew. uda 30-40 min roweru
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam Was Wizażanki, moge sie i ja przyłączyć? Chyba jestem tu najniższa, mam 159cm i waga wskazuje 53kg. do konca sierpnia chciałabym stracić 3kg.. a będzie to bardzo cieżkie dla mnie, bo od dluższego czasu waga stoi w miejscu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Białko jest w produktach pochodzenia zwierzęcego, tak? no więc jem mięsko, nabiał, jajka... co innego mogę dodać? A gdzie te mnóstwo węglowodanów? Pieczywko jem tylko ciemne (też rzadko) albo najczęściej sonko 3 ziarna. Ewentualnie ta owsianka, ale jest zdrowa, pyszna i pożywna na śniadanko. I co nie jest posiłkiem? Przepraszam, że tyle pytań, ale chciałabym ułożyć sobie dobrą dietę, a widzę, że może popełniam błędy, których nie widzę w ogóle... ![]() Cytat:
To damy radę razem ![]() ![]() A dziś zjadłam: owsiankę, activię, 2 kanapki, 2 zrazy z surówką i... knopersa (ale to jedyne ustępstwo i tylko dlatego, że nic innego nie udało mi się kupić, a byłam głodna ![]() Ale za to 40 minut biegania, marsz 2x10 minut z przystanku do pracy i zaraz zabiorę się za hh albo jogę
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jeszcze ja! Jeszcze ja!
Zaczynam od wzrostu 177 cm i wagi 71 kg (waga ciężka, wiem, wiem). Tyle, że u mnie bardzo dużą część stanowią mięśnie, ale tłuszczu też się trochę znajdzie. Moim celem jest rzeźba ciała, więc ten wątek jak najbardziej dla mnie. Co do aktywności fizycznej... Jestem osobą raczej aktywną i tutaj mocno bym nie majstrowała: Pn, Śr, Pt, Sb - aerobik minimum 2 godzinki pod rząd (w tym głównie tbc i step). codziennie od pn do sob - rowerek średnio 15 km dziennie w dawce podzielonej ![]() codziennie hh - 40 min (20 min w jedną stronę i 20 min w drugą) niedziela - byczysko, bo mięśnie muszą się zregenerować Moim marzeniem jest jeszcze raz zrobić a6w, ale jakoś zebrać się nie mogę, bo po poprzednim zakończonym sukcesem cyklu bardzo rozbudowały mi się mięśnie poprzeczne brzucha, a nie chcę mieć sześciopaka. Co do dietki... Posiłki 5-6 dziennie średnio co 3 godziny. Przede wszystkim białko i wapń. Ale również postaram się do każdego posiłku dołożyć warzywa zgodnie z zasadą: "jedz warzywa 5 razy dziennie, codziennie". Przed wysiłkiem fizycznym węglowodany, po wysilku białko. Postanowiłam także postawić na suplementację w postaci tabletek z witaminami i mikroelementami. I odstawić słodycze, które są zakałą ludzkości i moją osobistą porażką, bo tutaj moja silna wola całkowicie nie chce współpracować. Moim celem jest zgubienie 10 kg do końca roku. To daje średnio 2 kg na miesiąc. Mam nadzieję, że dziewczyny pomożecie i w trudnych chwilach podtrzymacie na duchu. Pozdrawiam wszystkie walczące z kilogramami i trzymam kciuki za nasz wspólny sukces ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie masz w diecie NNKT, które sa niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu, więc należałoby je dodać. Osobiście jestem przeciwniczką dmuchanych pieczywek, ale jak sa razowe, to niech sobie i sa, choć to nie jest najlepsze źródło węglowodanów chyba... białko jest m. in. w mięsie (wybieraj chude, jak polędwica, pierś z kurczaka, indyka), rybach, owocach morza, serach (białe, twarogi, wiejskie - wybieraj chude), w soi, w tofu, w jajkach... No i jojo (ponad połowa z tego co zrzuciłaś wróciła...) - dobra dieta to taka, która zmienia nawyki żywieniowe i staje się sposobem odżywiania a nie katorgą na chwilę, aby zrzucić nadmiar kilogramów i wrócić do tego co było wcześniej, dobra dieta reguluje metabolizm, stabilizuje gospodarke insulinowa i nie wywołuje napadów na jedzenie.
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Posiłek to porcja białka (min. 20 g czystego białka w ogólnej ilości produktów w posiłku), porcja warzyw i porcja zdrowych tłuszczów. Z Twojego jadłospisu właściwie nie da się wybrać pełnowartościowego posiłku. Przede wszystkim np. jogurt - to nie posiłek, tylko przekąska, czyli podjadanie pomiędzy posiłkami... Dieta redukcyjna polega na ograniczeniu lub eliminacji tych produktów i dań, które nie służą redukcji. Owsianka i owszem, jest zdrowa, ale w diecie redukcyjnej jej miejsce jest w posiłkach przed-treningowych (przed tr. siłowym). Podobnie inne ww złożone. Ww proste za to powinny się znaleźć w posiłku potreningowym. Wszystko jest opisane ze szczegółami w wątku o 10 przykazaniach żywieniowych ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
dołączam się do was
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Czy mogę się przyłączyć
![]() ![]() ![]() Dzisiaj dzień zaczęłam od szklanki wody potem był jogurt gruszkowy z mieszanką otrębów no i szklaneczka wody ponownie, teraz zabieram się za ćwiczenia ![]() A przy okazji mam chyba 1,70m a waga coś pewnie ok 64 kg chwilowo jestem pokłócona z wagą więc za często na nią nie wchodzę . Ile chce zrzucić sama nie wiem na pewno w końcu chciałabym zobaczyć 5 na przodzie a ogólnie to chce poprawić moje galaretowate ciało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja też próbuję, czasem wydaje mi się że od zawsze. Ważę 64 kilo przy 164 cm, typowa gruszka. Nie mam zamiaru przechodzić na żadną dietę tylko po prostu się ograniczę, przy takiej gorączce nie powinno być z tym kłopotów, a z ćwiczeń - skakanka i rowerek, czasem pilates. Mam tylko nadzieję że zapał mi tym razem nie przejdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dmuchane pieczywka... hmm... nie mam jak nie jeść pieczywa w ogóle :| Od 12 do 23 nie ma mnie w domu, więc najwygodniej zjeść kanapkę, bo mogę ją zabrać ze sobą... no bo co innego mogę zjeść w międzyczasie w pracy mając 15 minut przerwy na 8 h pracy? :/ A białko... hmm... no kanapkę zawsze mam z szynką chudą, na obiad prawie zawsze jakieś mięsko (to spory sukces, bo nie lubię za bardzo mięska), ryb i owoców morza nie trawię, po prostu się nie mogę zmusić, jajka i biały ser jem... A to, że przytyłam było efektem tego, że zaczęłam jeść słodycze, zaczęłam jeść więcej... no i facet dla mnie gotował przez 1,5 tygodnia (wiadomo, wszystko na smalcu i innych tłuszczach :/) i nie bardzo miałam jak wybrzydzać :/ Cytat:
A owsiankę jem rano, odpoczywam ok. 40 minut i ćwiczę kolejne 40 minut... A tamten wątek naprawdę CAŁY przeczytałam i sądziłam, że mój jadłospis wcale nie jest zły ;(
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Zakorzenienie
|
Nienasycone kwasy tłuszczowe, poczytaj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwasy_t%C5%82uszczowe Cytat:
Ale kanapka z szynką to głównie węglowodany, szynki jest tam jak na lekarstwo, białka jeszcze mniej - sałatki brać, sałatki, twarożki - w pojemnik i po problemie - ja tak robie od lat. Cytat:
Jak nie jadasz ryb i owoców morza, to niedobrze, bo one sa świetnym źródłem białka, a ryby dodatkowo nnkt właśnie... Cytat:
![]() No własnie o tym pisze cały czas - dieta nie ma byc epizodem prowadzącym do zrzucenia kilku kg, ale ma zmieniac nawyki żywieniowe, aby zdrowe jezenie stało się normą - smalec i wszelkie inne tłuszcze można ograniczyc do minimum i zastąpić oliwą, wystarczy chcieć. Lepiej zjeść twarożek z warzywami iod razu będziesz miała coś znacznie bardziej wartościowego. to tak uwagi na gorąco ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy to znaczy, że jogurty w ogóle nie? Bo ja activię lubię, poza tym ona na mnie dobrze działa i po niej mnie brzuszek nie boli (a po jedzeniu często :/) Z tymi rybami to ze mną wielka batralia była, ale po prostu odrzuca mnie sam zapach, o smaku nie mówiąc :/ jem rybę po grecku na wigilię, a tak poza tym w ogóle. Owoce morza jeszcze gorsze. Wiem, że to niedobrze, przeszłam już niedobór jodu (kazali ryby jeść, ale co ja poradzę), a poza tym anemię (do mięska powoli się przekonuję)... Trzeba czymś zastąpić. Poszukam jeszcze ![]() No moje odstępstwo od diety trwało 2 tygodnie (1,5 nie mieszkałam u siebie, nie ja gotowałam i nie bardzo miałam wpływ na te smalec itp., w domu normalnie tylko oliwa i mi starcza; pozostałe 0,5 tygodnia to jedzenie gotowane przez mamę... :/), zjadłam trochę słodyczy, chipsów, nie ćwiczyłam... no i typowe jojo :/ Ale chociaż nawyki mam dobre i łatwo mi do diety wrócić ![]() Dziękuję za wszystkie uwagi... na początku poczułam się, muszę przyznać, trochę jak głupia, ale po to tu jesteśmy, żeby się wspierać i uczyć od siebie nawzajem ![]() Więc jeszcze raz dziękuję, postaram się zastosować te uwagi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
to i ja się dołącze
![]() mam 182 cm i 75-76 kg :/ chciałabym zejść do ok.70-68. nie wiem, to wszystko zależy od tego jak bd wtedy wyglądać bo tak to się nie orientuję... spróbuję ograniczyć słodycze. tylko że ja uwielbiam lody! :/ trudno... zacznę ćwiczyć za kilka dni, chciałam też biegać rańcem, ale nie wiem... ile trzeba by było biegać żeby było widać efekty? i ten no, miałam się pytać. jeśli trzeba jeść regularnie co kilka godzin, to czy wystarczy zjeść np. jabłko czy nektarynkę? albo marchewkę, o. ??? pozdro.
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Oczywista oczywistość ![]() Muszę się pochwalić małym sukcesem. Nie tknęłam dzisiaj ani grama słodyczy. A po imieninowym weekendzie jest ich w domu mnóstwo! Mam nadzieję, że trend się utrzyma i nie będzie mnie korciło, żeby sobie w ten sposób osłodzić życie...
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny to moze i ja sie dolacze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
czesc
![]() wprowadzam racjonalną dietę, ćwiczenia, bieganie, zero słodyczy i dużo wody mineralnej ![]() Edytowane przez ViVian66 Czas edycji: 2014-04-26 o 19:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim , chetnie sie przylacze bo juz od 4 lipca sie staram odchudzic. Mam 172cm wzrostu i wazylam 55,5kg , a teraz juz 54,5kg wiec choc kilogram mniej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.