za duży biust? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-11, 07:50   #1
vikkki
Przyczajenie

za duży biust?

witam. czy jest jakiś sposób by biust wydawał sie mniejszy ? tzn jaki stanik dobrać i ubrania . byłabym wdzięczna gdyby ktoś odpowiedział na moj post.
vikkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 07:56   #2
kiiiciiia
Zakorzenienie

Dot.: za duży biust?

stanik zeby biust wydawal sie mniejszy?O to napewno zadne sciskajace na sile pusch-upy bo sobie zaszkodzisz. Mozesz nosic lekko usztywniane ,radze tez zajrzec na watki o biusciastych tam sie dowiesz jaki stanik nosic ,rozmiar itd i biust bedzie bosko wygladal.
A ciuchy...kurcze ja zawsze mam problem na odwrot wiec ciezko mi doradzic ale chyba(nie jestem pewna) najlepsze by byly bluzki/bluzy z malymi,drobnymi wzorami na piersiach lub ogolnie jakies bluzy cale we wzorze a na piersiach zeby bylo go mniej..No nie wiem w drugiej kwestii lepiej niech ktos inny doradzi ;P

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 10:34   #3
ale_co
Przyczajenie

GG do ale_co Wyślij wiadomość przez MSN do ale_co

Hm... Ja też mam duże piersi (może nie są ogromne jakieś,a le małe na pewno nie są), w porównaniu z moimi koleżankami. Ale w sumie mi to nie przeszkadza. Powinnaś się tym cieszyć, tyle kobiet na świecie wydaje majątki, żeby powiększyć sobie biust, nie każdy ma takie szczęście jak ty. Moim zdaniem zamiast to ukrywać powinnaś eksponować swoje atuty.
ale_co jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 10:51   #4
Sz.
Rozeznanie

Jeżeli dziewczyna zakłada taki wątek, to zapewne nie oczekuje zachęty do eksponowania go, tylko konkretnych rad.
Hm, wydaje mi się, że powinnaś unikać wszelkich marszczeń na biuście, nie wiem jak z wzorami, ale one przykuwają uwagę.
Odpowiedni stanik też powinien załatwić sprawę. Ja nosiłam 75E i biust wyglądał fatalnie - taki jakiś "rozlazły", a jak zmieniłam na 70G od razu wydaje się dużo mniejszy i zgrabniejszy.
Sz. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 10:51   #5
kale
BAN stały

Przy dużym biuście dobrze wyglądają, bluzki /swetry w szpic. Z tego co wiem golfy powikszają optycznie biust.
kale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 10:56   #6
olusiamalusia
Rozeznanie

problem znam z autopsji
otoz uwazam, ze dekolty w szpic, w lodke, jak najbardziej
niestety golfy nie wchodza w gre raczej, mozna wygladac groteskowo
najlepiej zadnych wzorow i aplikacji
<jesli chcesz ukrywac>
gladkie materialy jednokolorowe
mozesz tez zawsze odwrocic uwage od biustu np. paskiem w talii
olusiamalusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 11:03   #7
201704051255
Konto usunięte

i wszelkie bluzeczki w stylu zwezajace sie od pach w gore i wiazane na szyi to zabojstwo
a poza tym sa takie zmniejszajace, znaczy plaszczace staniki, nigdy sie tym nie interesowalam, ale pare razy mi sie przewinelo gdzies
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-11, 11:09   #8
velika
Winter is coming

Zajrzyj tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=242629&page=132
W dobrym staniku duży biust wydaje się mniejszy i przede wszystkim zgrabniejszy. I po co go ukrywać? Ja swoje 60H eksponuję bardzo chętnie.
velika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 11:14   #9
LilyHoney
Zadomowienie

Może moja rada nie jest na miejscu ale pierwsze co mi przyszło do głowy to że duży biust jest przecież atutem kobiety, wiele kobiet marzy o większym biuście a Ty chcesz żeby wyglądał na mniejszy. Zamiast na siłe go pomniejszać radziłabym Ci po prostu umiejetnie go podkreślać
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 14:57   #10
vikkki
Przyczajenie

dziekuje za wszystkie odpowiedzi bardzo mnie to cieszy że ktoś zainteresował sie moim postem wiem ze wiele dziewczyn chcialo by mieć wiekszy biust ja jednak jestem drobnej budowy ciała i dosc niska a w dodatku młoda i często krępuje mnie rozmiar mojego biustu ;/ chciałabym żeby moje piersi było ułożone blisko siebie a nie prawie pod pachami głownie o to mi chodzi zeby je tak zebrać razem. jaki stanik powinnam wybrać . ?dodam ze moj rozmiar pod biustem to 67 a w biuście 87.
vikkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-11, 15:06   #11
djprinzesin
Rozeznanie

Przede wszystkim jak dobierzesz sopbie odpowiedni stanik to zobaczysz ze Twój biust nie jest wcale duży.
z Twoich wymiarów wychodzi na podstawie tabelki www.bra-fitter.prv.pl rozmiar odpowiednio:

Rozmiar brytyjski: 60F (28F)
Rozmiar brytyjski, stanik rozciągliwy: 55G (26G)
Rozmiar brytyjski, stanik wyjątkowo ścisliwy: 65DD (30DD)
Rozmiar polski: 60H

to nie jest duży biust, w dobrym staniku , piersi się ułożą i zobaczysz bardzo zgrabny biuscik

pozwoliłam sobie wyszukac na stronie www.brastop.com biustonosze w Twopim rozmiarze:
http://brastop.com/Search.aspx?type=...ctionid=&text=
są naprawde bardzo ładne
ale rozmiar tez rozmiarowi nierówny
najlepiej jesli masz dostęp do stacjonarnego sklepu
te są podane na Lobby biusciastych, na forum gazeta.pl
polecam zapoznanie się
zobaczysz jaki piękny mozesz mieć biust, który na pewno będziesz chętniej chciała podkreslic
Stary 2008-10-12, 09:36   #12
Aska87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vikkki Pokaż wiadomość
dziekuje za wszystkie odpowiedzi bardzo mnie to cieszy że ktoś zainteresował sie moim postem wiem ze wiele dziewczyn chcialo by mieć wiekszy biust ja jednak jestem drobnej budowy ciała i dosc niska a w dodatku młoda i często krępuje mnie rozmiar mojego biustu ;/ chciałabym żeby moje piersi było ułożone blisko siebie a nie prawie pod pachami głownie o to mi chodzi zeby je tak zebrać razem. jaki stanik powinnam wybrać . ?dodam ze moj rozmiar pod biustem to 67 a w biuście 87.
ja mam pod 66 a w 85 takze jak sama widzisz mamy bardzo podobne wymiary. To nie jest duży biust, raczej taki przecietny Nie masz po co go urywać, tepiej go ładnie wyeksponować.
Stary 2008-10-12, 09:50   #13
201704051255
Konto usunięte

mialam dokaldnie te wymiary i to przy 161/49
67/87 i czulam sie swietnie
za duzy? a w zyciu!
teraz mam 66/84 i często tęsknię za tymi kilkoma cm...
do sordka moim zdaniem najlepiej zbieraja half cupy, co odkrylam calkiem niedawno
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-12, 11:55   #14
kukimonster
BAN stały

ja mam takie wymiary jak ty (67/87-88) i jestem bardzo malutka i nie uważam by był za duży i żeby go ukrywać i pomniejszać trzeba było!! Jest duży i pełny (muszę mimo wszystko kupować większe miski niz pokazują tabele) i lubie go eksponować a mój facet go wprost uwielbia Kup sobie dobrze dobrany stanik, ja zawsze nosilam 75D, bo nic nie było w sklepach i to była tragedia, bo mi się nawet w ten nie mieścily... uważałam, że mam mega cycuchy i nie mogę mieć dobrego stanika... A teraz
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości