Etiaxil - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-11-02, 13:33   #1
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

Etiaxil

Ponieważ moja ocena została usunięta (zgodnie z regułami, bo kosmetyku nie używałam), piszę to samo tutaj i może ktoś mi odpowie. Jaki jest sens używania dezodorantu, którego nie można używać 48 godzin po goleniu lub depilacji, skoro golę się pod pachami dokładnie co 48 godzin?????!!!!! Totalna bzdura!!! A są przecież antyperspiranty, których można używać bezpośrednio po goleniu. Dlaczego zamiast zwrócić na to uwagę, usuwa się takie oceny? A tak, każda wyczyta, że jest genialny, a nie każda zwróci uwagę na to ograniczenie? Czy lepiej by było, gdybym używała, np. przez tydzień i zafundowała sobie podrażnienie skóry??? Wtedy dopiero moja ocena by się liczyła. Bardzo zazdroszczę tym, które mogą się golić rzadziej !!!!! Ale nie bardzo w to wierzę! A już na pewno nie latem!
BeataG jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-02, 13:45   #2
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Re: Etiaxil

ja nie na temat Etiaxilu ,ale o depilacji : skoro musisz tak często usuwać włosy pod pachami to może pomyśl o skuteczniejszej metodzie usuwania włosków.Polecam depilację woskiem w gabinecie kosmetycznym zabieg będzie zrobiony szybko,sprawnie,trochę boli ,ale da się to wytrzymać.I masz spokój na 2-3 tygodnie.A w tym czasie możesz używać antyperspirantów (oczywiście nie zaraz po depilacji,ale gdy tylko podrażnienie po depilacji minie to już można)

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-02, 13:57   #3
201803120844
Konto usunięte

Kilka wyjaśnień :
1. nie jest to dezodorant, nie jest to też zwykły antyperspirant
2. Etiaxilu używa się na noc i jego zadaniem jest zwężenie ujścia kanalików potowych (co wiąże sie na początku z mrowieniem , szczypaniem i łaskotaniem
3. Owe 48 godzin to czas podany z zapasem, ważny przy pierwszym użyciu.

4. Nie jest tak jak myślisz czyli po poranym goleniu pach używamy Etaxilu-tego prepatatu uzywa sie na noc, bo on hamuje bardzo pocenie
Ja teraz mogę spokojnie użyć go wieczorem nawet gdy rano tego samego dnia pachy były golone-następnego ranka zmywam dokładnie skórę pod pachami z Etiaxilu i ponownie golić sie można.Jeśli ktoś musi golić pachy 2 razy dziennie to faktycznie może być problem(?? .Na początku to chyba niewielkie poświęcenie nie golić pach jednego dnia, by wieczorem zastosować Etiaxil(u mnie te 48 godzin nie jest potrzebne wystarczy kilkanaście-czyli rano golenie a wieczorem juz mogę użyć Etiaxilu).Z czasem używać go wystarczy 1-2 razy w tygodniu.Zawsze na noc, a po nocy rankiem można już golić pachy.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-02, 14:03   #4
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

Dziękuję, za tak szybką odpowiedź. Niestety w moim przypadku wszelka depilacja odpada. Po wosku mam krwawe wybroczyny, które utrzymują się ok. 3 tygodni, po depilatorze elektrycznym włoski mi wrastają i tworzą się stany zapalne, a na depilatory chemiczne jestem uczulona. Takie osoby też się zdarzają! Mnie chodziło o to, że jeśli kosmetyk ma jakieś ograniczenia, które mogą powodować problemy przy niezastosowaniu się do nich, to należy to bardzo wyraźnie wyeksponować, np. w opisie kosmetyku lub ocenach. Bo z mojego doświadczenia wynika, że dołączone do kosmetyków czy leków ulotki czyta jedna osoba na pięć (ja akurat czytam, ale to nie zmienia faktu). Ale generalnie jestem zachwycona tą stroną i Wasze uwagi w wielu przypadkach pomogły mi w wyborze (pozytywnym lub negatywnym) kosmetyków. Będę polecać tę stronę wszem i wobec A do Pani, moja Droga Imienniczko, na pewno nie raz się będę zwracać z różnymi pytaniami i z góry dziękuję za odpowiedzi.
Stary 2003-11-02, 14:31   #5
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

Dzięki za info Ja jednak sobie daruję to "cudo". To szczypanie, mrowienie itp. nie brzmi zachęcająco. Wystarczą mi moje alergie Na szczęście nie pocę się tak bardzo, żeby to było problemem. Zwykłe antyperspiranty mi wystarczają. A największym problemem jest znalezienie takiego, który nie uczula. Na razie stosuję na zmianę Gosh Classic i Fenjal i (odpukać) jest OK.
Stary 2003-11-02, 14:38   #6
201803120844
Konto usunięte

Skoro podrażniają Cię te zwykłe to faktycznie Etiaxil może być za silny. Ja go jednak potrzebuję latem i to dla mnie rewelacja kosmetyczna bo mogę być suchutka w najwieksze upały. Pozdrawiam
Stary 2003-11-02, 14:47   #7
201803120844
Konto usunięte

Ocen jest dużo i większośc przynosi wiele informacji , opis w zgłoszeniu też jest uczciwy i znakomity. Trudno przepisywać ulotkę. Kto ich nie czyta w realu nie przeczyta elaboratu w necie tym bardziej , ale autorka zwraca uwagę żeby jednak zastosować się do zaleceń z ulotki i jej nie wyrzucać Etiaxil to raczej kosmoceutyk a nie zwykły kosmetyk (dlatego można go kupić w aptekach). Na pewno nie jest dla każdego. Kto sie prawie nie poci, ma suchutkie pachy cały rok to nie dla niego.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2003-11-02, 22:56   #8
MagJa
Zakorzenienie

Zgadzam się z Coralin: to 48h podane jest trochę na wyrost, gdyż i u mnie wystarczy odczekać 24h przed czy po goleniu i jest ok. Zresztą teraz juz nie mam takich problemów, bo chodze na depilację woskiem do kosmetyczki i na długo mam spokój. A wracając do tematu, to chciałam zauważyć, że w wielu ocenach wspomina się, że to cudo ma również skutki uboczne, a poza tym myślę, że jednak większośc czyta ulotki dołączone do leków (dla mnie Etiaxil to nie jest zwykły antyperspirant), więc i tą przeczyta. Więc, jeśli Tobie Beato wystarcza stosowanie zwykłych antyperspirantów, to po pierwsze, powinnaś się cieszyć, a po drugie, nie powinnaś się wypowiadać na temat Etiaxilu, zwłaszcza, ze go nie uzywałaś. Są tacy (w tym i ja), którzy potrzebują tego cudu, żeby normalnie funkcjonować i dla efektu przeboleją nie tylko cenę, ale i te skutki uboczne (które i tak nie u każdego występują)
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-02, 23:17   #9
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

Widzę, że straszną burzę rozpętałam. A wszystko dlatego, że szukałam dobrego antyperspirantu i ten wpadł mi w oczy ze względu na Wasze bardzo wysokie oceny. Dlatego moje oburzenie, bo on jest z pewnością nie dla wszystkich (a na pewno nie dla alerików) i to powinno być wyraźnie zaznaczone w opisie albo w ocenach. Taka ocena bliska 5 * jest bardzo myląca. Może i faktycznie więcej niż 20% przeczyta ulotkę, pytanie tylko: przed kupieniem, czy po? Bo jeśli po i trafi to na taką osobę jak ja, to będą wyrzucone pieniądze. No i wtedy już nie będzie powodu do usuwania oceny i nota ogólna się i tak pogorszy. Ale nie obawiajcie się, ja nie będę robić z siebie królika doświadczalnego. Często kupuje się kosmetyki w ciemno, a nawet w aptece panie nie zawsze są kompetentne. Ja ze względu na alergię ZAWSZE czytam skład i ostrzeżenia przed zakupem, bo zdarzało mi się nawet, że lekarze zapisywali mi leki zawierające penicylinę, WIEDZĄC, ŻE JESTEM NA NIĄ UCZULONA. Dlatego uważam, że ostrożności nigdy za wiele i jeśli mogę kogoś przestrzec, to robię to. A tak na marginesie, gdybym miała do wyboru pot lejący się strumieniami spod pach albo alergię kończącą się na pogotowiu (ze względu na puchnięcie krtani i groźbę uduszenia, co już parę razy miało u mnie miejsce), to zdecydowanie wolę to pierwsze.
Stary 2003-11-03, 16:11   #10
superka
Rozeznanie

No cóż... jak kupuję coś w aptece bez recepty, to <u>zawsze</u> życzę sobie najpierw ulotkę do wglądu. Po to są. Jak ktoś nie czyta opisu leku, który chce zastosować, to nie powinien się dziwić po jego zastosowaniu (chyba, że oczywiście mamy do czynienia z niewyszczególnionymi przez producenta objawami). 20% tylko czyta ulotki? To znaczy, że 80% to matoły. Trudno znaleźć inne określenie niestety. I winić kogoś innego niż nabywcę.
superka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-11-03, 16:16   #11
superka
Rozeznanie

Oj, przeczytałam to co napisałam... Nie sugeruję, że ty Beatko jesteś matołem - sugeruję, żebyś domagała się ulotek przed zakupem w aptece.
pozdro.
superka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2003-11-03, 17:52   #12
BeataG
Rozeznanie

GG do BeataG

superka napisał(a):
> Oj, przeczytałam to co napisałam... Nie sugeruję, że ty Beatko jesteś matołem - sugeruję, żebyś domagała się ulotek przed zakupem w aptece.
> pozdro.
Wiem, nie przejmuj się Ja się domagam ulotek nawet jak kupuję na receptę, bo lekarze też potrafią głupoty robić i zapisywać coś, na co jestem uczulona. Ale z moich obserwacji wynika, że większość kupuje bez czytania czegokolwiek, "bo koleżanka powiedziała, że takie dobre". Swoją drogą te panie w aptekach też powinny informować o ewentualnych zagrożeniach. Ale wygląda na to, że im się nie chce. Pozdrawiam.
Stary 2003-11-03, 18:40   #13
201803120844
Konto usunięte

Przyznam że już nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Przecież w opisie i w ocenach zwraca się uwagę na to by przeczytać ulotkę i że to silnie działajacy preparat. Wypowiadasz się na jego temat choć nie używałaś a owo szczypanie i pieczenie nie dotyczy wszystkich (przeczytaj oceny Poza tym istnieje wersja do skóry wrażliwej. Nie chcesz i nie musisz stosować tego cudu (piszesz w cudzysłowie powątpiewając w cudotwórczość), ale nie zarzucaj nam nierzetelności ponieważ i w opisie i w wieluuu ocenach jest pełna informacja o preparacie. A ocena bliska 5 nie dziwi bo nawet wystawiana jest przez te osoby które szczypało i piekło. To nie krem pachnący fiołkami a lek prawie i ma skutki nieprzyjemne,ale stosowany zgodnie z zaleceniami (dziewczyny suszą nawet pachy suszarką, by były ABSOLUTNIE suche jak zalecają bije na głowę sklepowe "antyperspiranty" wiec nie rozumiem dlaczego dziwi Cię ocena bliska 5. Moja skóra nie reaguje żadnym szczypaniem (przy 1,2, 3 użyciu owszem) i tak jest chyba w wiekszości przypadków ( poczytaj). Sięgać po Etiaxil nie musisz(nie masz potrzeby)ale nie dziw sie nam że sięgamy i uważamy go za cud
Stary 2003-11-03, 19:07   #14
julita104
Raczkowanie

mnie na przyklad przez dwa pierwsze razy szczypalo jak nie wiem co
myslalam ze zadrapie sie do krwi bez mala :P choc paszki mialam suche
ale potem juz byl luz
a efekt byl przez cale gorace lato tak boski ze nawet jakby swedzialo i szczypalo dwa razy mocniej to i tak bez wachania dalabym 5 gwiazdek
bo to zalezy ile ktos jestgotow przecierpiec dla takiego efektu
Stary 2003-11-10, 10:32   #15
Czupurek
Przyczajenie

Odkryłam Etiaxil tego lata i jestem wniebowzięta! Miałam dość mokrych od potu plam na każdej (nawet czysto bawełnianej) bluzce i okropnego zapachu. Jest super - przynajmniej dla mnie. Jest bardzo wydajny - kupiłam go w czerwcu i mam do tej pory, używając obecnie 1 raz na 1-2 tygodnie. Z problemu z nie goleniem pach po jego użyciu wybrnęłam tak, że golę się następnego rana po zastosowaniu. I jest o.k. Jeżeli jednak masz nadwrażliwą, alergiczną skórę - nie próbuj go, bo działa bardzo intensywnie. Ale innym POLECAM !
Czupurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości