|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak sobie z tym poradzic?
Wiecie co? Wlasnie przeczytalam na forum ,ze jedna z wizazanek spodziewa sie dziecka i niby nic-no gratulacje oczywiscie ale..... to chore ,ale poczulam sie zazdrosna hmmm to ochydne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: jak sobie z tym poradzic?
Pewnie dlatego, że z jakichś powodów nie możesz, tak Cię to ruszyło...
Tak na zasadzie tabu, to co nieosiągalne jest bardziej pożądane ![]() Biedna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Re: jak sobie z tym poradzic?
SYLWIA napisał(a):
> Wiecie co? Wlasnie przeczytalam na forum ,ze jedna z wizazanek spodziewa sie dziecka i niby nic-no gratulacje oczywiscie ale..... to chore ,ale poczulam sie zazdrosna hmmm to ochydne ![]() >Powiedzcie mi dziewczyny czy jestem jakas.....nie wiem juz jak sobie z tym radzic Ostatnimi czasy mam zaskakująco wiele znajomych, które reaguja podobnie do Ciebie. Nie wydaje mi się to jakoś specjalnie dziwne, tak jest po prostu skonstruowana część psychiki i nie ma sensu z nią walczyć. Jedyne, co mogę Tobie doradzić, to: - postaraj się ustabilizować związek na takim poziomie, który zapewni poczucie bezpieczeństwa Tobie i ewentualnemu dzieciaczkowi - jeśli Twoje problemy z zajściem w ciążę mają podłoże medyczne, znajdź łapiducha, który ma udowodnione doświadczenie we wznawianiu/podtrzymywaniu ciąży - nie myśl obsesyjnie o dzieciakach, poza uzasadnionymi medycznie przypadkami taka fobia wręcz przeciwdziała spokojnemu pożyciu... - nie zrywaj znajomości z parami, które mają już potomstwo, ciesz się obecnością dzieci, ćwicz, obserwuj... oraz najważniejsze: jeśli zauważysz parę z dzieciakiem, nie uciekaj - uśmiechnij się do bejbiaka, pozdrów uśmiechem szczęśliwą mamę. Poza tym, jak twiedzą ludziska mocno doświadczone, faza polowania na dzieciaka jest najprzyjemniejszą spośród wszelkich innych następujących ![]() Wyluzowanego spojrzenia życzę ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.