![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Eh.. ten brzuch:( i talia..
Jak schudnac w tali?
Dieta zadna mi nie pomaga mam 179cm i waze 58-59kg wiem ze to nie duzo ale schunac bym troche chciala, jednak motywacji brak a gdy widze slodycze to... Brr. Mam dosc duzy biust- 92cm i z niego tez chcialabym zrzucic, no i dodatkowo talia- 72cm(o zgrozo!!!!!) i brzuch- paski u gory, pod pepkiem jak beczka. Macie jakies cwiczenia, jakas dobra diete? Chyba musialabym sie przylaczyc do was bo samemu odchudzanie mi jakos nie wychodzi. cwiczylam 6 weidera i jakos zaprzestalam:/A moze powinnam do niej wrocic??Twister posiadam, ale chyba cwiczyc na nim nie umiem bo zupelnie nic nie czuje, jedynie kolka po 3 min wiec schodze z tego cudownego uzadzenia.. Poradzcie cos! Bede wdzieczna bardzo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Eh.. ten brzuch:( i talia..
pewnie nie takiej rady oczekujesz, ale proponuje zapiac sie na fitnes. Instruktorzy z pewnoscia dobiora dla Ciebie odpowiednie cwiczenia, a przy wykupieniu karnetu trzeba chodzic - nie ma ze sie nie chce
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że przy takim wzroście 72 cm w talii to nie jest za dużo, chyba, że chcesz wyglądać jak patyk ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
iwciunia->Chcialabym schudnac tak chociaz 5cm w tali, i zrzucic z tego brzucha wtedy bede juz calkiem zadowolona
![]() Gunetko dziekuje ci za rade fitnesu i bardzo mozliwe ze skorzystam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja proponuje Callanetics z video lub DVD jezli chcesz cwiczyc w domu sama. Efekty sa zadziwiajace juz po krotkim czasie. Ja po kazdym porodzie cwiczylam Callanetics intensywnie i za kazdym razem juz po 3 miesiacach powracalam do swojej " normalnej " figury. Po pierwszym dziecku przytylan 13 a po drugim 16 kilo, ktore dzieki intensywnym cwiczeniom szybko znikaly. Polecam.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Podstawa do ladnego brzuszka jest przede wszystkim dieta! Nawet szczuple osoby nie osiagna bez niej zamierzonego rezultatu. Cwiczenia beda tylko jej uzupelnieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Przede wszystkim odstawienie slodyczy, ograniczenie tluszczy, a zwiekszenie ilosci bialka w diecie. Polecam 5-6 posilkow w ciagu dnia co ok. 3 godziny, przy czym spozywanie weglowodanow max. do godz. 17 - 18 (tj. ryz, makaron razowy i inne, zdrowe weglowodany). Owoce lepiej zastapic warzywami, a wszelkie napoje woda mineralna (niegazowana oczywiscie!). Zamiast czerwonego miesa proponuje piers z kurczaka albo rybe. Oczywiscie unikajmy smazenia - najlepiej miesko gotowac.
Ja osobiscie kompletnie wylaczylam ze swojej diety maslo, cukier czy sol. Herbate, jesli pije, to gorzka, a jajecznice czy miesko wole przyprawic pieprzem ziolowym. Unikam tez kawy i alkoholu. Jako formy ruchu, wspomagajace zgubienie tluszczyku w tych miejscach, proponuje przynajmniej 3 razy w tygodniu po 30-40 minut (do wyboru): jazde na rowerze (moze byc stacjonarny), bieganie, skoki na skakance lub szybki spacer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Callanetics to na pierwszy rzut oka proste cwiczenia, ktore zmuszaja cie do poruszania miesni, nawet tych najglebiej polozonych, o ktorych istnieniu zapewnie nie wiedzialas ![]() Rozejrzyj sie. Warto.
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
kaja85 dzięki za rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Nie wiem czy po tym centymetrow Ci w pasie ubedzie, ale na pewno tluszczyku będzie mniej i po krótkim czasie będzie widać zaznaczające sie mięśnie brzuszka ćwiczenia wyglądają nastepująco: leżymy na plecach, nogi złączone unosimy w pion, nie mogą być ugięte, podczas wykonywania ćwiczenia muszą być utrzymane w pionie, rączki za glowe i robimy brzuszki, dziennie na początek okolo 100. Następnie ćwiczenie ( w takiej samej pozycji) to opuszczanie prostych i nóg na podloge ( bez jej dotykania) i podnoszenie ich do góry, najlepiej wykonywac to po 10 sztuk i na początek 50 ![]() zwykłe brzuszki mnie nic nie pomogly, po tych ćwiczeniach widać rezultaty po tygodniu, ale trzeba ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
yynka na pewno te cwiczenia spala tluczsz na brzuchu? bo ja mam wyrobione miesnie tylko wlasnie przykrywa je troche tluszczyk....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nie moge powiedziec czy na pewno bo byc moze akurat w tym czasie ubylo mi troszke sadelka z innych powodow, w kazdym badz razie od kiedy zaczelam cwiczyc, zwlaszcza opuszczanie nog do dolu to brzuszek pod pepuszkiem stal sie mniejszy i jak siadam to teraz nie robia mi sie juz takie trzy duze faldy na brzuszku, nie ma ich wcale a jak sie bardziej schyle to robia sie takie malutkie
![]() ![]() pocwicz troszke i zobacz czy beda efekty, trzeba to jednak robic systematycznie niestety. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
No to dziewczyny.. ja od poniedziałku zaczynam
![]() Dieta-->http://www.fitness.76.pl/diety.html#kuracja i dodatkowo cwiczenia juz od dzis.. ![]() Trzymajcie kciuki plissss i mam nadzieje ze sie uda ![]() Zreszta my kobiety potrafiy wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Masz racje,po tych cwiczenia widac rezultaty i goraco polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
![]()
A co zrobic by miec waska talie. U mnie niby ją
widac, ale to nie to. Juz splaszczylam sobie dosyc ladnie brzuch, jestem na diecie, cwicze duzo sie ruszam, ale ta talia jakos sie nie chce (ruszac) ![]() POMOZCIE prosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wąska talia
Rety, mam ten sam kłopot! A to już 23 dzień A6W. Brzuch płaski ale w talii ok.70. A tak niedawno było 62!Co robić???
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
najważniejsze,to nie robic brzuszków na mieśnie skośne,bo przy nich zanika talia.Więcej niech napiszą moderatorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
no i jeszcze cale to nieszczesne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Cóż mogę napisać, skoro nurthena napisała, że ćwiczenia nie dają efektów. Sądzę jednak, że na nie trzeba trochę poczekać. Co szybko przychodzi, czesto równie szybko znika
![]() Ja wykonuje te ćwiczenia w ramach mojej rozgrzewki. Do niektórych mozna dodać obciążniki : http://www.tymbark☠☠☠☠☠☠☠/index.php?i...section=jeansy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Podobno też twister daje fajne efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny a jak osiagnelyscie ten plaski brzuch ? ja wlasnie mam wielkie wciecie w tlai tylko tluszcz na brzuchu...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
może hula hop
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
talia (a raczej jej brak)
Hej dziewczyny!
Napiszcie mi proszę czy da się wyrobić talię. Nie chodzi mi nawet o talię osy, tylko o jakąkolwiek, żeby było mniej niż w biodrach. Bo nie wiem, czy ćwiczyć czy się wyluzowac ;-) Acha - hula hop raczej odpada, bo nie umiem go obsłużyć ![]() Pozdrawiam Was wszystkie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Dot.: talia (a raczej jej brak)
To zależy czy brak talii spowodowany jest tłuszczem w tej części ciała, czy taką budową genetyczną. Jeśli to tłuszcz- poszukaj w postach jak z nim walczyć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
No tłuszczu trochę jest, nie przeczę
![]() Ale figurę w tym kształcie, mam raczej od zawsze. Czyli co? Tak mi już zostanie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Moze jesli tluszczyku sie pozbedziesz to 2-3 w talii ubedzie, ale budowa to budowa, kosci nie zmienisz...
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
a ja zawsze dziekowalam genetyce ze chocbym nie wiem jaki tłuszcz miała to wciecie w talii zawsze jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.