|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() matura podstawowa czy rozszerzona
Szukałam o tym w necie ale nic na ten temat nie ma. Czy jesli chce iść na studia dzienne ale nie na jakis tam uniwersytet ale zwykła uczelnie to dostanę się jesli wszystkie przedmioty zdam na poziomie podstawowym ale bede miała duży wynik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: matura podstawowa czy rozszerzona
to zalezy jakie wymaganie ma uczelnia, na każdy kierunek potrzeba innych przemiotów i na innych poziomach, musisz sprawdzić,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wejdź na strone tej zwykłej uczelni i zobacz co wymagają.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zwykła uczelnia czyli nie o wysokim poziomie, bez renomy? Nie rozumiem.
Jeśli chcesz iść na dzienne państwowe (niepłatne) studia radziłabym zdawać przedmioty rozszerzone. No chyba, że nie zależy Ci na obleganym kierunku, więc np na fizykę czy antropologię wystarczy podstawka.
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i uniwersytet to jest własnie zwykła uczelnia ![]() no a co do pytania: to nie jest tak ze piszesz co chcesz na poziomie podst., masz duzy wynik i dostajesz sie wszedzie. wszystko zalezy od uczelni i od kierunku. najpierw zdecyduj gdzie i na co chcesz skladac papiery i potem poczytaj jakich przedmiotow tam wymagają i na jakim poziomie. i chyba duzo mniej jest kierunkow gdzie mozna zdawac wszystko podstawowe..
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wy nie rozumiecie ja byłam na stronie tej uczelni i wiem jakie przedmioty ale jeśli chodzi o poziom pisało że jest dowolność i tyle dlatego sie pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a było coś na temat tego jak sie liczy punkty za podstawe a jak za rozszerzenie?
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
wszystko zależy od przeliczników jakie stosuje dana uczelnia. Na większości jest niby podane, że matura na dowolnym poziomie... "no ale".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Sprawdź dokładnie jaki mają przelicznik na rozszerzenie bądź podstawe. Na niektórych uczelniach liczy się rozszerzenie x2 tak więc wystarczy, że rozszerzenie zdam na 51% i już mam więcej punktów od Ciebie chociaż Ty zdałaś 100% podstawe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mam tego świadomość, więc muszę zacząć coś robić w tym kierunku póki mam czas, ale dzięki za uświadomienie
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz jeszcze czas na nauke wiec bierz sie do roboty ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
No to niestety jedno wyklucza drugie. Na pewno będzie więcej ludzi którzy wybiorą sie na psychologie i zdadzą więcej niż jedno rozszerzenie tym bardziej na UW. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
jesli sie martwisz ze podstawa nie wystarczy, to moze warto sprowac z rozzerzeniem? ja zdawalam rozszerzona z wos-u i szczerze to wydaje mi sie ze to byla latwiejsza.. tak samo z polskim... tez nie jest duzo trudniejsza. ale musisz sprawdzic co na dana uczelnie jest wymagane. bo jesli wystaczy podstawa, to nie ma sie o co martwic
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.