i jak tu ma być lepiej skoro takich mamy polityków. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-17, 20:23   #1
dominikmeller25
Zakorzenienie

i jak tu ma być lepiej skoro takich mamy polityków.

http://www.youtube.com/watch?v=6gTWrtuZnm4

ten pan to naprawdę dno moralne i on jeszcze reprezentuje ludzi? kto takich ludzi dopuszcza wogóle do polityki? i to jeszcze gdzie? i to w partii Prawa i Sprawiedliwości...

czy waszym zdaniem jak to już mawiają "niezależne media" jest to burza w szklance wody i czepianie się Agenta Tomka czy was to oburza tak jak mnie że utrzymujemy takiego pana na emeryturze w sile wieku co to mężatki uwodzi i potem grozi innym ludziom?

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2013-12-17 o 20:26
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 20:50   #2
bernikula
mOLDerator

Dot.: i jak tu ma być lepiej skoro takich mamy polityków.

Czytałam ostatnio w "Newsweek"'u dosyć obszerny artykuł na temat Agenta Tomka i też się zastanawiałam nad tym kogo my mamy w naszym polskim rządzie- żenada!
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-17, 21:00   #3
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

a ja pozwolę sobie tylko na jedną uwagę: polityków (nauczycieli, księży, sędziów itp. itd) mamy takich, jakie mamy społeczeństwo. Wszyscy wywodzą się spośród nas. Także może chwila autorefleksji

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 00:39   #4
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość

ten pan to naprawdę dno moralne i on jeszcze reprezentuje ludzi? kto takich ludzi dopuszcza wogóle do polityki? i to jeszcze gdzie? i to w partii Prawa i Sprawiedliwości...

czy waszym zdaniem jak to już mawiają "niezależne media" jest to burza w szklance wody i czepianie się Agenta Tomka czy was to oburza tak jak mnie że utrzymujemy takiego pana na emeryturze w sile wieku co to mężatki uwodzi i potem grozi innym ludziom?
Nie chce byc stronnicza, ale o co chodzi? Koleś się na☠☠☠ał, ośmieszyl, poniosly go emocje.

Uwodzi mężatki? Dobre sobie. Dają się uwodzić. Gdyby w tej sprawie nie wyszło świństwo i "kręcenie lodów/' może bym się zgodziła, ale wyszło...

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2013-12-18 o 06:48
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 00:50   #5
PiszacDniem
Wtajemniczenie

Na temat polityków to nawet szkoda sie wypowiadac juz ;/

Believe in yourself and live happily !
PiszacDniem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 01:47   #6
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

mamy takich polityków, jakich wybraliśmy.
coś się nie podoba? to samemu kandydować i zbawiać świat.

przecież ci ludzie w sejmie nie wzięli się z kosmosu, ktoś na nich zagłosował.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 09:14   #7
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
mamy takich polityków, jakich wybraliśmy.
coś się nie podoba? to samemu kandydować i zbawiać świat.

przecież ci ludzie w sejmie nie wzięli się z kosmosu, ktoś na nich zagłosował.
ykhm, właśnie chciałam dokładnie to napisać
podkreślam jeszcze drugie zdanie: "coś się nie podoba? to samemu kandydować i zbawiać świat".

Nauczycielem albo księdzem to jeszcze można zostać niejako "samodzielnie". Polityka ktoś wybrał.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 10:17   #8
monk221
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PiszacDniem Pokaż wiadomość
Na temat polityków to nawet szkoda sie wypowiadac juz ;/
Wypowiadać jak wypowiadać,lepiej najpierw coś na ten temat wiedzieć.Czy przeczytałaś chociaż jeden program przedwyborczy jakiejś partii?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
a ja pozwolę sobie tylko na jedną uwagę: polityków (nauczycieli, księży, sędziów itp. itd) mamy takich, jakie mamy społeczeństwo. Wszyscy wywodzą się spośród nas. Także może chwila autorefleksji
Dodać należy,że KTOŚ tych wybrańców narodu wybrał.Nie dziwię się,ze jest taka sytuacja skoro 40% nie głosuje w ogóle a 15 % z tych głosujących-głosując kieruje się chyba urodą kandydatów Programy przedwyborcze przeczytali nieliczni i tylko oni mają jakieś pojęcie o co chodzi.Większośc decyzji nie podejmuje się w sejmie tylko w kuluarach ,chcąc zmieniać coś na szeroką skalę-zacznijcie od własnego podwórka.Uczestniczycie w zebraniach ,interesujecie się posiedzeniami radnych? Wiecie co dzieje się w waszych regionach? Wątpię.Więc do kogo macie pretensje?
monk221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 10:22   #9
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Nie chce byc stronnicza, ale o co chodzi? Koleś się na☠☠☠ał, ośmieszyl, poniosly go emocje.

Uwodzi mężatki? Dobre sobie. Dają się uwodzić. Gdyby w tej sprawie nie wyszło świństwo i "kręcenie lodów/' może bym się zgodziła, ale wyszło...
to coś za często chodzi pijany, bo to nagranie jest z dwóch dni, pierwszego dnia był trzeźwy gdy groził kolegami, drugiego dnia to już groźby padały i to przy koleżance posłance zresztą, żadnej w zasadzie reakcji nie było.
zresztą to nie pierwsza przecież akcja tego pana, kiedyś były te zdjęcia go kompromitujące, później łamanie przepisów drogowych, zabawy z Hofmannem, rozbicie Porsche, no i to smutne jest to że tyle wpadek kogoś takiego trzeba aby został on zawieszony.

wiem że ktoś go tam wybrał i to jest najsmutniejsze, bo widać że jednak demokracja i takie wybory jakie mamy nie są do końca dobrym pomysłem bo zbyt wielu kretynów dostaje się do sejmu którzy liczą tylko na łatwy zarobek i wykorzystywanie swojej pozycji w życiu publicznym.

a co do uwodzenia mężatek to jednak rozbijanie związków nie bardzo pasuje do takiej partii która wiecznie podciera sobie tyłek chrześcijańskimi wartościami, o których zresztą sam zainteresowany w mediach wielokrotnie wspominał.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 10:30   #10
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez monk221 Pokaż wiadomość
Uczestniczycie w zebraniach ,interesujecie się posiedzeniami radnych? Wiecie co dzieje się w waszych regionach? Wątpię.Więc do kogo macie pretensje?
Dokładnie
Cytat:
wiem że ktoś go tam wybrał i to jest najsmutniejsze, bo widać że jednak demokracja i takie wybory jakie mamy nie są do końca dobrym pomysłem bo zbyt wielu kretynów dostaje się do sejmu którzy liczą tylko na łatwy zarobek i wykorzystywanie swojej pozycji w życiu publicznym.
Jako rzekł Winston Churchill: "The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter". Dla nieaglojęzycznych: "Najlepszym argumentem przeciwko demokracji jest pięciominutowa rozmowa z przeciętnym wyborcą".

ale dosyć szybko udało nam się odpowiedzieć na pytanie z pierwszego postu:
Cytat:
kto takich ludzi dopuszcza wogóle do polityki?
no cóż drodzy państwo, wyborcy dopuszczają takich ludzi do polityki.
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 15:07   #11
lucciola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monk221 Pokaż wiadomość
Wypowiadać jak wypowiadać,lepiej najpierw coś na ten temat wiedzieć.Czy przeczytałaś chociaż jeden program przedwyborczy jakiejś partii? [COLOR="Silver"]
Czytać oczywiście można, tylko po co?
Chyba nikt nie ma złudzeń, że zwycięska partia je potem zrealizuje (bo zwykle nie realizuje). Gdyby miała wypełnić wszystkie programowe obietnice musiałaby tam zapisać rzeczy bardzo niepopularne a, gwarantuję Ci, niewielu wyborców doceniłoby tę szczerość i zagłosowało na takie ugrupowanie.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 15:56   #12
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Czytać oczywiście można, tylko po co?
Chyba nikt nie ma złudzeń, że zwycięska partia je potem zrealizuje (bo zwykle nie realizuje). Gdyby miała wypełnić wszystkie programowe obietnice musiałaby tam zapisać rzeczy bardzo niepopularne a, gwarantuję Ci, niewielu wyborców doceniłoby tę szczerość i zagłosowało na takie ugrupowanie.
Dokładnie. Praktyka od teorii jest bardzo daleka.

Programy czytałam, wiem co się dzieje u mnie w regionie. Czy to wystarczy żebym mogła powiedzieć, że nie podoba mi się stan naszej polityki?

Przy naszej ordynacji wyborczej, to nawet niekoniecznie ludzie kogoś wybierają, wszak nie głosuje się na konkretne osoby, raczej na listy wyborcze.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 16:18   #13
201706190936
Konto usunięte

Cytat:

A w czym lepszy jest Sikorski gdy przy sejmowym opłatku gratuluje pełnomocnikowi rodzin smoleńskich przegranej sprawy dowodu Tomasza Merty? Gość wbrew się śmieje a widząc totalne zaskoczenie rozmówcy obraca słowa w "żart".
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-18, 16:25   #14
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
A w czym lepszy jest Sikorski gdy przy sejmowym opłatku gratuluje pełnomocnikowi rodzin smoleńskich przegranej sprawy dowodu Tomasza Merty? Gość wbrew się śmieje a widząc totalne zaskoczenie rozmówcy obraca słowa w "żart".
W niczym, poziom podobny, z tym że pan Sikorski zajmuje poważniejsze stanowisko. O ile posła-idiotę zniosę, choć z bólem, to minister-idiota jest dla mnie porażką totalną.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 00:34   #15
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
dokladnie. Lepsze to niż hieny cmentarne (Rychu,Zdzichu czy kto tam) a porównywalne do choroby filipinkiej.
jakoś Olek spokojnie na e,eryturze i nikt się nie czepia

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
W niczym, poziom podobny, z tym że pan Sikorski zajmuje poważniejsze stanowisko. O ile posła-idiotę zniosę, choć z bólem, to minister-idiota jest dla mnie porażką totalną.
Nie tylko kto , ale gdzie jest wazne i w jakich okolicznościach
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-19, 13:07   #16
lucciola
Zakorzenienie

Tak się tylko zastanawiam PO CO zakładać taki wątek w ogóle. Polityka i politycy to temat rzeka a na dodatek osobna rzeczywistość, obieg zamknięty. Wątek przypomina mi coraz bardziej takie "kolejkowe" narzekania, z których jak zwykle nic nie wynika, oprócz nerwów i ewentualnych kłótni stronników różnych opcji.
lucciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 12:52   #17
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucciola Pokaż wiadomość
Tak się tylko zastanawiam PO CO zakładać taki wątek w ogóle. Polityka i politycy to temat rzeka a na dodatek osobna rzeczywistość, obieg zamknięty. Wątek przypomina mi coraz bardziej takie "kolejkowe" narzekania, z których jak zwykle nic nie wynika, oprócz nerwów i ewentualnych kłótni stronników różnych opcji.

Coś w tym jest, to temat rzeka, który dodatkowo podwyższa ciśnienie i skłania do narzekań.
Stary 2014-04-27, 14:25   #18
KDych
Raczkowanie

Faktycznie, nic tak nie podwyższa ciśnienia jak dyskusja o zachowaniach polityków Czasami wręcz odnoszę wrażenie, że politycy są dumni, gdy się ich krytykuję i bardziej traktują to jako wyróżnienie. Czasami jak patrzę np. na Pawłowicz to ma ona taki lekki uśmieszek, jakby sobie w duchu myślała "super, znowu będę w Faktach". Macierewicz z kolejnymi absurdalnymi teoriami również zyskuje sobie miejsce w serwisach informacyjnych.
Polecam więc odpowiedzieć sobie na pytanie - kto polityków motywuje do takiego zachowania.
KDych jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości