|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kwiatek ? :|
Mam nadzieję, że nie zostanę zjechana za ten wątek, odpowiedzi na moje pytanie szukałam i jak widać nie znalazlam
![]() Zawsze uzywałam zapachów ciężkich, chętnie kadzidlanych i raczej ostrych/pikantnych niz lekkich czy świezych. Mam parę zapachów, które są 'moje' i uzywam ich na codzień, ale poza tym kupuje różne - często w ciemno - zapachy do testów lub z okazji ładnego opakowania. Ostatnio rozmawiając z moim mężczyzną dowiedziałam się, że owszem - perfumy, których uzywam są super bo pachną mną ale to nie są pefumy, którymi powinnam ja pachnieć. Czyli te zapachy ewidentnie kojarzą i pewnie juz zawsze kojarzyc mu sie będą ze mną ale poza tym ma wyobrazenie zapachu idealnego dla mnie. I jak sie dowiedziałam powinnam pachnieć 'Kwiatkiem. Ale nie takim, że kwiatki sobie pływaja i srututu tylko takim kwiatkiem z charakterem. I z drzewkiem'. I tutaj prośba do was, na zakupy go nie wyciągne, więc podrzućcie mi pomysły jakich kwiatków z pazurem (i drzewkiem ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kwiatek ? :|
Wpisz w wyszukiwarkę "zapachy kwiatowe" i pojawi się mnóstwo tematow o perfumach kwiatowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No i dobrze sie zastanów, czy naprawdę masz ochotę pachnieć kwiatowo. Ja używam podobnych zapachów jak Ty i kwiatów w żadnej postaci nie toleruję. To Ty masz się dobrze czuć ubrana w zapach, a nie dostosowywać się do czyjegoś gustu. Skoro do tej pory wybierałaś inne zapachy to widocznie kwiatki nie są dla Ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kwiatek z charakterem?
Podetknij mu pod nos Blonde Versace albo Watch Micallef. Jeśli przeżyje, to jest szansa że zmądrzeje ![]() Wyobrażenie wyobrażeniem, ale jeżeli takich zapachów do tej pory nie używałaś - to znaczy, że nie są w Twoim typie. Więc po co się męczyć, tylko po to żeby pachnieć wg czyjejś wizji?... Ale jeśli chodzi o ciekawość i testy: na mnie miodowo-kwiatowym, gryzącym drewnem jest Feminite du Bois Shiseido (z ulgą dla mojego konta identycznie leży na mnie Bois Oriental S.Lutens, ale to kwestia skóry). Jeśli lubisz fiołki, polecam również powąchać He Wood Dsquared2, pięknie się układają z drewienkami w nutach serca. Z ciekawych, ale niekonwencjonalnych - również Le Baiser du Dragon Cartier, z naciskiem na wersję EdT - mało paczulową, konkretnie kwiatową i lekko zdrewniałą. Oraz Neblina Yves Rocher, choć tu drzewa są w całości.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Tak, tak, Rachela ma racje, zacznij sie perfumowac Smokiem - jestem pewna, ze jego wyobrazenie o "kwiatkach z drzewkami" sie diametralnie zmieni ;PPP.
A tak serio to uwazam, ze nie powinnas rezygnowac ze swoich ulubionych, ciezkich i pikatnych zapachow - z kwiatkami mozesz poeksperymentowac i jesli Ci sie spodobaja, to ew. dolaczyc je do kolekcji, ale wg mnie Twoj zapach ma sie przede wszystkim podobac Tobie, Ty powinnas sie w nim dobrze czuc. Btw. jako osobniczka wybitnie podejrzliwa po takim tekscie zaczelabym sie zastanawiac, na kim on wywachal te kwiatki z drzewkami, ze tak mu sie strasznie spodobaly... ;PPPP. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja bym spróbowała Perles Lalique.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Hmmm... Pewnie Twój mężczyzna widzi w Tobie delikatną kobietę i stąd ta sugestia z kwiatkami? He he gdzieś słyszałam, że kobiety pachnące kwiatowymi zapachami są postrzegane jako szczuplejsze niż w rzeczywistości.
![]() Pytanie tylko czy Ty się dobrze czujesz w kwiatkach? Nie wiem niektórzy gustują tylko w jednym rodzaju zapachahc, ale ja używam różnych- korzennych, czasem prawie męskich, a czasem zwiewnych kwiatowych albo zielonych, ziołowych i trawiastych ![]() Jak chodzi o kwiatowy zapach z korzenną nutą: Yria Yves Rocher, Premier Jour Nina Ricci... a może z zupełnie innej beczki (czerwona herbata) - Au the Rouge Bulgari- nie ma drzew, nie ma kwiatów ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hmm, wpisywałam w wyszukiwarkę zapachy kwiatowe ale znajdowałam głównie inforacje właśnie o takich kwiatkach, których chcę uniknąć
![]() Nie wiem czy dobrze będę się czuła w kwiatkach i nie napewno nie mam zamiaru rezygnować na ich rzecz z moich dotychczasowych miłości. Po prostu uznałam, że ta sugestia jest ciekawą wytyczną do testów nieznanych mi zapachów. W końcu takie poszukiwania wymyślonego zachu to przyjemność i wyzwanie ![]() Dzięki wam już wiem, że napewno wypróbuję Smoka i Shiseido a dalsze sugestie mile widziane ![]() No i jeśli faktycznie dzięki nim zacznę byc postrzegana jako chudzinka to chyba na dłużej się zaprzyjaźnie z kwiatowymi nutami ![]()
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Polecam Bois de Violette Serge Lutens. Można je kupić on-line tutaj (linki), jeśli posiada się kartę kredytową. Cena flakonika 75ml wynosi 110 €, zaś przesyłka z Paryża do Polski 20€. Oczywiście dobrze by było najpierw zdobyć próbkę tych perfum. http://www.salons-shiseido.com/angla...arfums-eb3.htm https://ssl2.ovh.net/~salonssh/salon...lang=en&REF1=1 Kilka opisów Bois de Violette z naszego forum: TU, TU, TU, TU, TU |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
I jeszcze i jeszcze! Może "stare" Burberry Ci się spodoba? O to:http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=907. Chociaż większość takich z drzewnym akcentem są również owocowe, ale co Ci szkodzi spróbować.
A raczej wybitnie na lato: kwiatowo-zielono-drzewnie z paczulą - Neonatura Seve Yves Rocher
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
skoro lubisz ciężkie zapachy to raczej nie spodobają Ci się tzw. kwiatki-sratki. Spróbuj Organzy Givenchy-to intensywny, orientalny bukiet kwiatów z przewagą jaśminu. Są klasyczne, ale z charakterem.
Na świeższą wersję polecam Rumeur firmy Lanvin. Wprawdzie drewna nie posiada w składzie (przynajmniej nie w opisach), ma za to paczulę i znów duzo jasminu. Jest zdecydowanie kwiatowy, ale tez pikantny ( w sensie świdrujący) i intensywny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Organze znam i lubię ale bez silniejszych emocji. Reszty nie znam ale chętnie wypróbuje w miarę możliwości (dosyępnośc). Właśnie tzw. 'Kwiatki-sratki' są zapachmi ewidentni mnie odpychającymi a to jedyne co mi sie kojarzy z kwiatowymi dlatego tak ważne są dla mnie wasz sygestie
![]() Kto wie-może znajdę nowa zapachową miłość...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.