Dr House M.D - sezon 6 - - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-08, 20:57   #1
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23
Lightbulb

Dr House M.D - sezon 6 -

Telewizja FOX ogłosiła ze 6 sezon House M.D rozpocznie sie w poniedzialek 21 wrzesnia 2009 roku...wiec zaczynamy odliczanie...

najswiezsze spoilery

Wywiad z producentem serialu Davidem Shore

Czy seks był prawdziwy? Czy ślub Chase‘a i Cameron wydarzył sie naprawdę? Postanowiliśmy o to wszystko zapytać Davida Shore, producenta serialu.
Skoro okazało się, że seks i detoks House’a były halucynacją, co było w tym odcinku prawdziwe? Ślub Chase’a i Cam? Rozmowy z Wilsonem?
Każda scena, w której nie było House’a, była prawdziwa. Sceny z nim też były prawdziwe, tylko fragmenty ze szminką/vicodinem były wytworem jego umysłu. Seks i detoks tak naprawdę nie miały miejsca.
Czy House’owi tym razem uda się zrezygnować z leków?
Na pewno będzie do tego dążył. Chcemy potraktować to poważnie i odpowiednio ukazać.
Dlaczego szpital psychiatryczny, a nie odwyk?
Bo problemem jest coś poważniejszego, niż tylko uzależnienie od Vicodinu. Vicodin jest tylko jednym z elementów. Wcześniej sobie jakoś radził, dopiero po Amber i Kutnera coś się zaczęło dziać. Zdaje sobie sprawę, że musi gdzieś zostać zamknięty, żeby sobie dać radę ze wszystkim, inaczej to nie zadziała. Wie, że ma problem i musi coś z tym robić. Jak to będzie wyglądało, dowiecie się w szóstym sezonie.
Jaka jest przyszłość związku Cuddy i House’a?
Oczywiście w obliczu większych problemów w nadchodzącej serii nie będzie to sprawa pierwszoplanowa, jednak zignorowanie tego wątku byłoby po prostu oszustwem. Uczucia House’a wobec Cuddy są oczywiste. Nawet jeśli ich romans nigdy się nie wydarzył, w jego umyśle to było prawdziwe.
Czy House wróci do pracy na początku sezonu?
Nie. Chcemy pokazać to w możliwie najbardziej realistyczny sposób. Będziemy z House’m, jednak nie będzie to Princeton Plainsboro Teaching Hospital. Chcemy pokazać, przez co House będzie przechodził - cały proces.
Jak w szpitalu poradzą sobie bez jego obecności?
To zawsze dobry zabieg - pozbawić coś najważniejszego elementu i zobaczyć, co się stanie. Jak zareagują Trzynastka i Foreman, jak Chase i Cameron. To będzie niezła zabawa.

Enjoy

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-08, 21:02   #2
Serendipity
Zakorzenienie

Dot.: Dr House M.D - sezon 6 -

Jest juz wątek o Housie to po co nowy ?
Stary 2009-06-08, 21:16   #3
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Jest juz wątek o Housie to po co nowy ?

jesli jest juz watek o 6 sezonie ( szukalam..byc moze przeoczylam) to prosze o połaczenie watkow

poza tym jest kilka watkow przykladowo o Gotowych na Wszystko dotyczacych kolejnych sezonow....wiec moze byc kolejny watek o Housie dotyczacy kolejnego sezonu...

nie zamierzam zdradzac ludziom ktorzy załozmy sa w trakcie ogladnia 4 sezonu faktow dotyczacyh fabuły z sesonu 5 ...dlatego zalozylam ten watek..jesli juz taki jest niech moderator je połaczy

Stary 2009-06-08, 21:25   #4
Serendipity
Zakorzenienie

no,ok jak uważasz. jest ogólny wątek o housie i wiele w nim spoilerów, więc w sumie to może i lepiej, że nie będzie kolejnego
Stary 2009-06-09, 10:44   #5
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Heh, czyli leczenie pacjentów, emocjonujące przypadki trzymające przy tv schodzą na dalszy plan w 6 sezonie... Będziemy oglądać wzruszający powrót Housa do człowieczeństwa Ciekawe czy będzie ciekawie to jakoś rozegrane...

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-09, 13:21   #6
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Heh, czyli leczenie pacjentów, emocjonujące przypadki trzymające przy tv schodzą na dalszy plan w 6 sezonie... Będziemy oglądać wzruszający powrót Housa do człowieczeństwa Ciekawe czy będzie ciekawie to jakoś rozegrane...

tez sie nad tym zastanawiam...zapewne polacza to jakosc w jedna sensowna calosc...team Housa pozbawiony mentora szpital pozbawiony ekscentrycznego lekarza...ponoc wiekszosc akcji ma sie rozgrywac w szpitalu psychiatrycznym...oby nie zrobili z tego dramatu...

Stary 2009-06-12, 13:02   #7
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Myślę, że jednak będzie dramatycznie, ckliwie (w stylu śmierci Amber?)

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-12, 16:12   #8
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

wedlug spoilerow:

odcinek premierowy 6 sezonu bedzie trwal 2 godziny....
w castingach do ról pacjentow szpitala psychiatrycznego pozyskano juz kilkoro aktorow o talentach muzycznych ( m.in perkusiste, wiolonczelistke)

cos mi sie wydaje ze w terapii Housa duze znaczenie odegra muzyka

Stary 2009-06-19, 09:42   #9
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Minął już ponad miesiąc odkąd fani House'a dowiedzieli się, że Huddy seks było niczym więcej niż fikcją w chwiejnej wyobraźni "dr cierpkie majtki". Fani nadal czują odrobinę seksualnej frustracji. Nie wspominając o słowach rzuconych na wiatr przez producentów, w których miesiąc wcześniej zapowiedzieli, że ich zażyłość wejdzie na wyższy poziom. Co te szalone dzieciaki mają sobie teraz mówić? Jaka będzie Huddy historia w sezonie szóstym? Dowiedz się po kliknięciu.

"Nie myślę, że ich oszukaliśmy, ale uważam że się z nimi drażniliśmy" - powiedział David Shore podczas Paley Center for Media. "Przepraszam za to. Jednak nie myślę, że oszukaliśmy fanów, ponieważ to było uzasadnione, aby fabuła miała sens. I będziemy to kontynuować".

"To nie tak, że nie miało to żadnego znaczenia. Sam fakt, że House miał taką halucynację jest niezwykle istotny. To nie było tak jakby obudził się pod prysznicem i cały poprzedni rok był tylko snem. To nie było może to, co chcieliście widzieć, ale to było coś dużego. Ukazało nam to pragnienia House'a".

Katie Jacobs, która pracuje z Shore powiedziała, że chociaż rozumie rozgoryczenie fanów, podkreśliła to przekonanie widzów o prawdziwości seksu było konieczne dla fabuły. "Nie mogliśmy pozwolić, aby aktualne wydarzenie będące tylko wyobrażeniem zostały odkryte przez widzów" - wyjaśnia. "Widzowie mieli doświadczyć jego halucynacji jakby były prawdziwe, przeżyć to z Housem".

Jacobs powiedziała, że fałszywy seks będzie miał bardzo realny wpływ na relację Huddy w szóstym sezonie. "Nie myślę, że halucynacja była związana z kimś z kim pracuję, z kimś do kogoś coś przypadkowo czuję" - wskazuje Jacobs. "Myślę, że to jego umysł podpowiada mu coś i myślę, że fani mogą liczyć, że to jeszcze nie koniec tej historii. Dla mnie był to obrót zdarzeń, który był bardziej symbolicznym wskazaniem jak poważnie jest chory psychicznie. Słyszy głosy, które objawiają się jako Amber, ale także Cuddy, która jest realną osobą i odgrywa jakąś rolę w jego życiu. Jest to pokazane, ale nie w taki sposób jak tego oczekiwali fani".

To było z pewnością znaczące dla Lisy Edelstein. "Nawet jeśli to się nie wydarzyło naprawdę, to nakręciliśmy tą scenę - i możliwe, że będziemy musieli to powtórzyć" - mówi ze śmiechem. Następnie Edelsein wydała komunikat dla Huddy fanów: "Zostańcie ze mną. Dajcie Huddy czas. Nie traćcie nadziei".

Rzeczywiście Shore powiedział, że jest "całkowicie otwarty" na możliwość prawdziwego Huddy seksu w szóstym sezonie. "To nie znaczy, że to się stanie lub nie" - zabezpiecza się. "Dopiero rozpoczynamy pracę nad kolejnym sezonem i nie zadecydowaliśmy jeszcze o wszystkim. Jednak wyraźnie House chce, aby to się stało - przynajmniej podświadomie. Wiemy też, że Cuddy też zależy na nim".

Stary 2009-06-26, 16:13   #10
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

W czasie Paley Center twórcy House’a zdradzili parę szczegółów dotyczących szóstej serii. Sezon rozpocznie się mniej więcej tam, gdzie zakończył się piąty, po przyjęciu House’a do szpitala psychiatrycznego. Premierowy, 2-godzinny odcinek pokaże nam 3 miesiące terapii House’a.
W czasie pobytu w Mayfield House spędzi wiele czasu na rozmowach z doktorem Nolanem, jego lekarzem prowadzącym. Oczywiście House wolałby tego uniknąć, jednak potrzebuje opinii Nolana, by móc pracować jako lekarz. Z pewnością nie obejdzie się bez starć. Oby tylko Nolan nie był kolejną postacią typu Tritter.
Zespół w PPTH będzie trochę zagubiony bez House’a, który ich kontrolował. Na całe szczęście nieobecność House’a nie będzie trwała długo. Powróci do szpitala i w końcu będzie musiał zmierzyć się z tym, dlaczego jego halucynacje dotyczyły seksu z Cuddy.
“Uwielbiam finał sezonu, bardzo podobał mi się pomysł z halucynacjami. To oznacza, że House i Cuddy wciąż mogą uprawiać seks, bo jeszcze tego nie zrobili! Halucynacja pokazuje, czego House naprawdę by chciał - związku z Cuddy i uwolnienia od nałogu.” - powiedziała Lisa Edelstein.

----------------------------------------------------------------------

Czy Taub i Trzynastka odejdą w tym sezonie? W końcu miną już trzy lata ich pracy dla House’a. Powrócą Chase i Cameron czy zobaczymy kogoś nowego?
David Shore twierdzi, że jest zbyt wcześnie, by móc określić, co stanie się z tymi bohaterami. “Nie mamy jeszcze żadnych planów, może później coś wymyślimy, jednak wydaje mi się, że nie wykorzystaliśmy jeszcze tych postaci w pełni”. Czy Cuddy kiedykolwiek dowie się, czego dotyczyły halucynacje House’a? Mam nadzieję, że producenci nie zdecydują się na porzucenie tej historii!
Z tego, co producenci mówili w zeszłym tygodniu na Paley Center wynika, że spora część sezonu będzie dotyczyła powrotu House’a do normalności i tego, że zdał sobie sprawę ze swoich uczuć do Cuddy. A czy Cuddy wie? Oto, co powiedział David Shore: “Sądzę, że zdaje sobie z tego sprawę. Rozmawialiśmy już o tym i wydaje nam się, że skoro House wydarł się na cały szpital, że z nią spał, nietrudno wpaść na to, jakie miał halucynacje”.
Czy będziemy mogli oglądać częściej Cuddy w roli matki? Bardzo podoba mi się ten pomysł samotnej, pracującej matki. Mogłaby być wzorem dla innych kobiet.
Spytaliśmy Lisy Edelstein czy byłaby zadowolona z realizowania takiej fabuły, jednak przyznała nam, że bardziej interesuje ją historia Huddy. “Nie mogę się już doczekać, żeby dowiedzieć się, co zrobią z Housem i Cuddy. Dziecko jest ok, ale nie wydaje mi się, że o to tak naprawdę chodzi. Serial dotyczy szpitala, spraw z nim związanych i relacji między ludźmi”.

---------------------------------------------------------------------
Jakieś nowe spoilery, poza Huddy i Housem w psychiatryku? PPTH nie będzie już taki sam po tym, co wydarzyło się w finale. “Wszystko w szpitalu będzie inaczej funkcjonowało” - zdradza Katie Jacobs. “Lekarz nie może wylądować w szpitalu psychiatrycznym, a potem powrócić do pracy jak gdyby nigdy nic. Nie można czegoś takiego zignorować. To musi mieć jakieś konsekwencje.
Ile “domowego” życia Chase‘a i Cameron zobaczymy w następnym sezonie?
Z tego, co mówi Katie Jacobs, wynika, że niewiele. “Nie sądzę, że skupimy się na ich prywatnym życiu bardziej niż na kimkolwiek innym. Szpital jest na pierwszym miejscu i właśnie to zamierzamy pokazywać. Poza tym nie wiem, czy widzowie chcieliby ogladać ich ckliwe życie rodzinne.

Stary 2009-07-16, 23:45   #11
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

Promo do pierwszego odcinka

http://www.youtube.com/watch?v=a3_1JzZ4CeI

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 07:07   #12
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nisiaq Pokaż wiadomość
Promo do pierwszego odcinka

http://www.youtube.com/watch?v=a3_1JzZ4CeI
Już widzę, że nadal pozostanie TYM Housem
Stary 2009-07-17, 08:52   #13
substytut
Zakorzenienie

a ja nie moge sie juz doczekac!
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 14:11   #14
Reijel
Wtajemniczenie

Aniko, dzięki Ci za ten wątek

Czy tylko ja uważam, że Huddy nie ma szans w obliczu innego, poważniejszego związku?
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 16:49   #15
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość
Aniko, dzięki Ci za ten wątek

Czy tylko ja uważam, że Huddy nie ma szans w obliczu innego, poważniejszego związku?

Rei

ja mysle ze jednak wilson pojdzie w odstawke..trzeba wykrzesac z Housa nieco miłosci

edit: promo godne ..kiedy lekarz staje sie pacjentem...

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2009-07-17 o 16:52
Stary 2009-07-17, 19:19   #16
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
Rei

ja mysle ze jednak wilson pojdzie w odstawke..trzeba wykrzesac z Housa nieco miłosci

edit: promo godne ..kiedy lekarz staje sie pacjentem...
Hilson forevah!

Oj tak, promo świetne. Kojarzy mi się z Lotem nad kukułczym gniazdem. Nie mogę się doczekać, lubię wątki w szpitalach psychiatrycznych
Stary 2009-07-18, 07:46   #17
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Hilson forevah!
forget about it

Cytat:
Oj tak, promo świetne. Kojarzy mi się z Lotem nad kukułczym gniazdem. Nie mogę się doczekać, lubię wątki w szpitalach psychiatrycznych

ehem mi takze...poza tym wydaje mi sie ze House nieco przytyl

Stary 2009-07-18, 11:27   #18
generma
Raczkowanie

Ja też się nie mogę doczekać Az sobie zrobię powtórkę wszystkich sezonów znowu - maniak ze mnie.

faktycznie trochę konwencją w stylu lotu nad kukułczym gniazdem, ciekawe czy w pierwszych odcinkach będą sie skupiać na samym Housie czy też na reszcie też - zauważcie, że w promo był tylko House i Wilson.
generma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-18, 12:12   #19
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
forget about it

ehem mi takze...poza tym wydaje mi sie ze House nieco przytyl
Chyba tak, choć to i tak nic w porówaniu ze zmianami w wadze Wilsona. Tak swoją drogą, faceci w serialach mają prawo do tycia, starzenia się itd. a spójrzmy na bohaterki "Gotowych na wszystko", które od 5 sezonów wyglądają tak samo

Cytat:
Napisane przez generma Pokaż wiadomość
Ja też się nie mogę doczekać Az sobie zrobię powtórkę wszystkich sezonów znowu - maniak ze mnie.

faktycznie trochę konwencją w stylu lotu nad kukułczym gniazdem, ciekawe czy w pierwszych odcinkach będą sie skupiać na samym Housie czy też na reszcie też - zauważcie, że w promo był tylko House i Wilson.
Pierwszy odcinek ma trwać dwie godziny i będzie się skupiał wyłącznie na pobycie Housa w psychiatryku. Podejrzewam, że przez resztę odcinków będzie znowu pracował, ale pod czyimś nadzorem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-18, 20:10   #20
Hultaj
BAN stały

Łilson się podpasie, to dlaczego ja tego nie widzę
Hałs wygląda wciąż spoko loko ale wolę jak ma dłuższe włosy. No raczej^^
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-18, 21:54   #21
Reijel
Wtajemniczenie

Porównaj sobie Wilsona z 1 i 4 sezonu
Stary 2009-08-04, 18:09   #22
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

oto nieco dluzszy od wyzej zamieszczonego spoiler
pojawia sie pocalunek House z ??? no wlasnie

Edytowane przez aniko 23
Czas edycji: 2009-08-04 o 18:16
Stary 2009-08-04, 19:44   #23
besio
Wtajemniczenie

Już nie mogę się doczekać. Ale ciekawi mnie to że reżyser zdradził wiele faktów, może to jakaś podpucha
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
besio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 20:53   #24
amuska
Raczkowanie

dziewczyny, aż zrobiłam zrzut ekranu żeby się JEJ dobrze napatrzeć to zdecydowanie musi być jakaś lekarka ze szpitala psychiatrycznego .. ale nie widzi mi się żadam huddy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wtf.jpg (30,4 KB, 85 załadowań)
Stary 2009-08-04, 21:09   #25
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amuska Pokaż wiadomość
dziewczyny, aż zrobiłam zrzut ekranu żeby się JEJ dobrze napatrzeć to zdecydowanie musi być jakaś lekarka ze szpitala psychiatrycznego .. ale nie widzi mi się żadam huddy
Czy to nie jest Franka Potente?
Stary 2009-08-10, 15:02   #26
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Czy to nie jest Franka Potente?

tak to ona

Stary 2009-08-10, 15:31   #27
Reijel
Wtajemniczenie

Cytat:
tak to ona
Ciekawe...

Dla wszystkich czekających - ustawcie sobie jako stronę startową!
http://www.snakesonacane.com/

Edytowane przez Reijel
Czas edycji: 2009-08-13 o 22:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-24, 12:51   #28
karola01
Raczkowanie

Powiedzcie mi, czy na FOXlife House też będzie leciał ?
karola01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-26, 09:45   #29
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez karola01 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy na FOXlife House też będzie leciał ?
raczej nie,

ktos mi pomoze ?? mam problem...nie obejrzalam jednego odcinka i do tej pory nie potrafie go znalezc..

House leczyl w nim mloda blondynke, ktora na koniec okazala sie byc obojnakiem...cos w ten desen..to byl 1 czy 2 sezon

Stary 2009-08-27, 09:17   #30
karola01
Raczkowanie

Cytat:
raczej nie,

ktos mi pomoze ?? mam problem...nie obejrzalam jednego odcinka i do tej pory nie potrafie go znalezc..

House leczyl w nim mloda blondynke, ktora na koniec okazala sie byc obojnakiem...cos w ten desen..to byl 1 czy 2 sezon

To był 2. sezon , odcinek 13.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

A na TVP2 który sezon będzie teraz ( od września ) ???
karola01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości