|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Powtarzające się sny
Macie coś takiego? Bo mi dzisiaj (bodajze siodmy raz) snilo sie, ze kapie sie w morzu, nagle przychodzi ogromna fala i albo mnie zalewa, albo mnie podrzuca do gory
![]() I nie wiem co to znaczy ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Powtarzające się sny
Nie znam się na tym za bardzo, ale wydaje mi się, że takie sny to efekt pracy Twojej podświadomości i nie ma na to wpływu
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
a mi się co jakiś czas śni, że jestem w ciąży
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
kiedy byłam małym dzieckiem bardzo często śnił mi się ten sam sen, okropny był i dokładnie pamiętam go do dziś a minęło prawie 20 lat.. śnił mi się dinozaur taki jak godzilla który szedł w okolicach mojego domu, ziemia się trzęsła ja uciekałam do pokoju w którym był tylko stół i okno i ten dinozaur zaglądał swoim ogromnym ślepiem do tego pokoju w którym ja się ukrywałam i ze strachu wchodziłam pod stół i budziłam się.. okropne to było przeżycie.. kilkakrotnie miałam ten sen z identycznym scenariuszem.. pojęcia nie mam dlaczego mnie nawiedzał, bo nigdy nie oglądałam bajek ani filmów o dinozaurach bo zwyczajnie się ich bałam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli woda śni się czysta to ok. jesli brudna- choroba albo śmierć w rodzinie. te fale mogą oznaczać coś czego sie boisz, moze jakis ważny egzamin, ślub, narodziny dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Podobno woda to emocje. Może coś bardzo przeżywasz? Jesteś zakochana? Lub bardzo się czegoś obawiasz lub jesteś w przełomowym punkcie swojego życia? Dużo Zależy od Twoich uczuć w tym śnie boisz się, czy może wręcz przeciwnie? No i to czy woda jest czysta czy brudna też ma znaczenie (jak zauważyła jedna z wizażanek).
And they say.. She's so Lucky She's a star But she cry cry cries in her lonely heart Thinking, if there's nothing missing in my life Then why do these tears come at night? było: 96 -81 - 110 ![]() jest: 87 - 64 -93 ![]() marzy się: 87 - 60 - 89 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Mój ulubiony sennik:
http://www.senniczek.biz/ Ma sporo znaczeń, w prawym górnym rogu stronki jest alfabet i wyszukiwarka. Polecam. Sennik Morze symptom nadciągającego „nowego"; patrzeć na spokojne, pogodne: zdążamy ku pięknym, słonecznym czasom; burzliwe - przed tobą ciężka walka; kąpać się w nim - nadarzy się okazja, by na krótki czas pozostawić za sobą troski dnia powszedniego; Sennik Fale burza życiowa Edytowane przez MacyRose Czas edycji: 2008-10-01 o 18:28 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja przed sesją zawsze śnię o końcu świata, na różne sposoby. Pękające słońce, atak kosmitów, wybuchy wulkanów. Straszne. Bardzo realistyczne.
NP. gdy śnimy, że przed czymś/kimś uciekamy oznacza to, że unikniemy niebezpieczeństa w świecie realnym, ale po warunkiem ze w tym śnie ktoś/ coś nas nie złapało dużo czytam o snach, ciekawy temat. BARDZOOOO |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
kazdy powinien sam nauczyć się interpretować sny.
nie zawsze to co moze/ma sie stać zgadza się z tłumaczeniem senników |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mi się bardzo często śni że spadam z czegoś i lece, lece, leeece i jak uderzam o ziemie to wtedy podskakuje na łóżku i się budze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jest o tym napisane, osoby, które tego doświadczają mogą liczyć na duże szczęście w życiu. np. w postaci anioła stróża, wielkiej wygranej, prawdziwej miłości. Nie wiem dokładnie od czego to zależy... bo ksiązka napisana jest dziwnym językiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mi z kolei często się śni,że ktoś mnie goni a ja uciekam,tylko że strasznie wolno i za nic nie mogę przyspieszyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mi się śni przemoc - wg sennika biz - strata.
to się zgadza, bo tą przemoc w śnie stosują wobec mnie 2 osoby. eh. a ciąża jest na zmiany - ogromne
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
mi kiedys baardzo czesto snilo mi sie (teraz czasem tez, ale juz rzadziej), ze plywam w basenie chociaz nie umialam wtedy plywac, gdy sie nauczylam jako tako... utrzymywac na wodzie to juz o wiele rzadziej mam sny ze plywam, a teraz zlapala mnie faza, ze jezdze samochodem, ze musze przeparkowac, bo mama zostawila samochod na srodku stacji orlen;P (200m od mojego domu) lub ze jade i nie moge sie zatrzymac,a jezdzic samochodem nie potrafie i sie panicznie boje zapisac sie na kurs prawka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jak byłam małą dziewczynką to często śniły mi się węże wychodzące z muszli klozetowej. Jestem pewna, że to było odzwierciedleniem moich lęków.
![]() Zawsze na początku roku szkolnego śni mi się, że nie odrobiłam pracy domowej z angielskiego i dostałam jedynkę. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mi też sie często śniło jak byłam młodsza, że spadam w jakiś dół, który sie nie kończy i budziłam się zawsze z przerażeniem i łzami w oczach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Kiedyś jak byłam mała często miałam jakiś abstrakcyjny sen, coś o jakimś klaunie i o zjeżdżaniu w dół z balkonu jakiejś sali (gimnastycznej?) na długim zamku błyskawicznym
![]() ![]() Natomiast teraz co jakiś czas śni mi się tornado.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Mnie rzadko sie cos sni, a jak juz to ten sen, lub cos skojarzonego z nim sie spełnia nastepnego dnia. I co ja mam zrobić?
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Kiedy mialam 11 lat wyprowadzilam sie z rodzicami do Niemiec. Od tej pory snil mi sie czesto jeden sen (moze z 7,8 razy).
Bylam w jakims miejscu, nie wiedzialam gdzie to. Najczesciej byl to jakis przystanek autobusowy, metro, tramwaj. Jednym slowem zgubilam sie i chcialam wrocic do domu. Moim celem byl dom w niemczech, a jednak zawsze w ciagu tej mojej podrozy znajdowalam sie dziwnym trafem w domu w Polsce o.O Zawsze szukajac drogi do domu w niemczech trafialam do domu w polsce, nawet jak stacja metra byla w niemczech, to po kilku przystankach trafialam do polski do domu o.o Opinia jest taka, ze podswiadomie tesknie za moim domem w Polsce xD No w sumie... Troszke ^^ Ale za 5,5 lat robie wielki powrot hehe ^^ xD
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
mnie też i to od kilku dobrych lat ale wydaje mi sie, ze jest to zwiazane z moimi obawami, bo zawsze troche przerazałamnie taka sytacja
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Może to jakieś podświadome pragnienie
![]() Jeśli chodzi o mnie, to jakiś może rok temu (??) śniło mi się, że jestem sobie w mieszkaniu, i nagle wbijają terroryści, a ja muszę uciekać, więc uciekam przez balkon (mieszkam na 4-tym piętrze)... nie skaczę, ale zręcznie schodzę po balkonach i z tego na samym dole zeskakuję sobie na ziemię.. Niby zwykły sen, tylko że on się powtarza w różnych odstępach czasowych.. ostatnio mi się śniło w sierpniu tego roku, już nie terroryści, ale motyw z uciekaniem przez balkon był... i to już nie raz.. I nie wiem, co to może oznaczać.. Może jakaś ucieczka przed problemami? Nie pamiętam, jak mi się "układało w życiu" wcześniej jak mi się to śniło, ale ostatnio w sierpniu to właśnie hmm.... przejmowałam się jedną sprawą, nie wiedziałam co robić aż w końcu stwierdziłam, że nie będę nic robić.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W snie nie boje sie tej wody (jest ona czysta) Ciekawe ![]()
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Wg mnie sny to po prostu nasze przeżycia z jawy, przetwarzane przez podświadomość
![]() To nie do końca na temat, ale chyba warto sobie poczytać: świadome sny ![]() ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Świadomy_sen http://www.eioba.pl/a78607/swiadomy_...snic_swiadomie
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mi się dość często sny powtarzają...głównie to koszmary...
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja kiedyś potrafiłam nad nimi panować, tzn. jak śnił mi się koszmar to jakoś w nim potrafiłam sobie powiedzieć, że to tylko sen i się budziłam. niestety juz tego nie potrafię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.