|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
L'Interdit Givenchy
WWW czyli Witam Wszystkie Wizazanki
![]() Poszukuje oryginalnego zapachu L'Interdit firmy Givenchy. Jest to oryginalny zapach stworzony dla Audrey Hepburn przez Huberta de Givenchy w latach 50-tych. W 2002 r. Givenchy wypuscilo na rynek nowa wersje tego zapachu, ktory jednak nie umywa sie do oryginalu. Czy ktoras z Was wie jak zdobyc ten oryginalny zapach? Wiem, ze mozna sprobowac na Ebay ale stamtad nie wszystkie rzeczy mozna do Europy sciagnac. Bede wdzieczna za pomoc. Czy w Warszawie jest miejsce gdzie mozna dostac perfumy vintage? Pozdrawiam serdecznie, Asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Perfumy vintage
Witaj Asiu
![]() Bardzo bym chciała poznać ten zapach ... i tyle napiszę, nie pomogę Ci ![]() Próbuj na allegro, jeśli masz konto na all. - ustaw sobie w kryteriach wyszukiwania ten zapach... Może inne wizażanki cos doradzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wiedźma
|
edit:
Wyrychliłam się. Przepraszam.
![]() |
#4 |
Piers do przodu
|
http://search.ebay.pl/search/search....trypage=search
Najprostsza podpowiedź ![]()
![]() |
#5 |
czyli Endżi
|
Mam wiadomośc dobra i złą
![]() Zacznę od dobrej ![]() ![]() Zła wiadomośc - do Polski nie dotarła ta wznowiona edycja i u nas L'interdit się nie dostanie ![]() Wiem, że na pewno są w londyńskim Harrodsie, paryskiej Sephorze i berlińskim Douglasie. /edit/ Na stronie amerykańskiej Sephory też ją wyszukałam i znalazłam informację, że można ją kupic online. Wysyłka na terenie USA. klik! . Może więc masz kogoś znajomego czy rodzinę w jednym z tych miast lub w USA, albo ktoś będzie przejazdem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wiedźma
|
No tak... Tyle, że Założycielka wątku pisała, że reedycja Jej nie zadowala.
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A nie jest to tak, że jest i reedycja i jeszcze wersja Fleur d'Interdit? Bo i takiego coś widziałam w necie.
Myślałam,że reedycja to ta sama zawartość co klasyk z 1957 r. Mogę się mylić ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Zdjęcia i linki mówią same za siebie ![]() To L'interdit wchodzące w skład serii Mythical Fragrance to dokładnie to samo L'interdit, które zostało stworzone w latach 50. (i pokochane przez Audrey Hepburn ![]() Reedycja (L'interdit 1957 rok) i wariacja (Fleur d'Interdit 1994 rok) to dwa różne zapachy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
AsiuK, dobrze rozumiem, że poszukujesz perfum produkowanych 50 lat temu?
To nie będzie... zepsute i śmierdzące? ![]() ![]() Co do reedycji, to Hiszpańska Myszka, nasza forumowa specjalistka od Organzy Indecence - też wznawianej, twierdzi, że po wznowieniu zapach OI nie zmienił się. Więc nie sądzę, żeby Givenchy zmieniało i zapach L’Interdit. ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
To są dwa L'interdit? Z serii Mtyhical i reedycja?
![]() ![]() A że Fleur to wariacja na temat to wiem: ![]() Chyba namieszałam, nie bijcie ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nawiasem mówiąc ja jeszcze z niecierpliwością wyczekuję powrotu mojej przyjaciółki z roboty w Paryżu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Założycielka wątku i ma rację i nie ma - wersja 2002 (? Basenotes podaje wcześniejszą datę) nie ma nic wspólnego z oryginałem ( i nie jest to Fleurs d'Interdit), więc nie ma co jej szukać, natomiast wersja 2007 (z serii Mythical) całkiem nieźle odtwarza oryginał (choć oczywiście nie idealnie - ale warto sprawdzić). Niestety, sporo reformulacji zapachów, zwłaszcza tych naprawdę starych, dzieje się poza wiedzą użytkowników perfum.
Stare L'interdit widywałam na allegro, kiedy częściej tam zaglądałam - szczególnie w wersji miniaturowych perfum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
czyli Endżi
|
Ach więc to tak
![]() Zastanawiała mnie ta data więc poszperałam na osmoz, poszłam tropem zasugerowanym przez Madziczkę i tym sposobem wyszukałam datę wypuszczenia Fleur d'Interdit ![]() Ech, najważniejsze że już wszystko jasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc,
Dziekuje Wam bardzo za te wszystkie informacje. Jestem zdeterminowana zdobyc te perfumy, bardzo podniosla mnie na duchu informacja, ze Givenchy wypuscil na rynek wznowiona edycje starego zapachu. Nie rozumiem dlaczego w ogole zaczeli kombinowac ze skladem tych perfum, Audrey Hepburn jest ikona stylu i jej perfumy takze. W kazdym badz razie zdam Wam relacje, czy zdobylam, jak pachna i czy warto je miec w swojej kolekcji. xxx, Asia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ja znalazłam coś TAKIEGO. W ogóle tutaj można znaleźć sporo wersji vintage właśnie. Kurs dolara niezły, w razie czego chętni na wspólne zakupy na pewno się znajdą
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Myślę, że kombinacje ze składem mogą być spowodowane udoskonalaniem składników syntetycznych i produkcji. Tak się zmniejsza koszty.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Juz zrobilam oblawe na kolezanki wyjezdzajace na wakacje za granice, ktoras z nich napewno przywiezie mi moje wymarzone perfumy!
![]() Przy okazji glosuje za sprowadzeniem do Polski Mythical collection Givenchy! Moze powinnysmy wystosowac petycje do np. Sephory? ![]() Milego weekendu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
czyli Endżi
|
AsiaK, to ja trzymam kciuki za powodzenie akcji!
![]() ![]() Co do petycji - obawiam się, że to musztarda po obiedzie. Swoją drogą, to strasznie frustrujące, że marki wysokopółkowe i selektywne tak regularnie omijają Polskę ze swoimi co ciekawszymi ofertami... ![]() Tymczasem moja OI (też z serii Les Mythic) jest już w Polandii - przyjechała razem z przyjaciółką ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Mam oba: Fleur d'Interdit i L'interdit. Są to zupełnie różne zapachy.
Wersja Fleur jest świeższa, chociaż absolutnie nie jest to tzw. "świeżuch". Taka nieco wodna, ale lekusieńko. Elegancka i piękna. Wersja podstawowa także jest piękna, kwiatowa, ale nie przesłodzona. Aldehydy nadają jej Elegancji przez duże "E" i chyba dzięki nim kojarzy się z latami 50-tymi. Poważniejsze od wersji Fleur. Mam oryginały, jednak ani w butelkach Lalique (tych pięknych), ani w tej smukłej ze wznowienia, której zdjęcie tu widziałam. Moje perfumy (oba) są w skromnych, dość szerokich butelkach z metalowymi nakrętkami. Prezentują się naprawdę ładnie. Zdjęć nie jestem w stanie zamieścić, ale widziałem te wersje na wielu stronach internetowych. Wydawało mi się, że wznowienia powinny być identyczne z oryginałami, chociaż raz przeczytałam, że L'interdit miało kilka wersji (i nie mam tu na myśli Fleur d'Interdit, bo to zupełnie inne perfumy). Nie jestem jednak w stanie tego potwierdzić. Sama wąchałam tylko jedną wersję L'interdit, więc może to prawda, a może tylko zbyt wyczulony nos miłej Wizażanki. A jeśli jest różnica, to jak duża? Zapomniałabym: zakupiłam je na Allegro, choć z trudem, bo były pojedyncze sztuki. Edytowane przez KomEwa Czas edycji: 2008-09-24 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Kochane, a orientujecie się jaka w ogóle jest cena L'Interdit? Mam na myśli tę reedycję Givenchy - dobrze zrozumiałam, że to jest ten sam zapach, którego używała Audrey?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stronie sephory 78,40 e http://www.sephora.fr/browse/product...dPaginate=true |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Jak głosi legenda ![]() ![]() Tymena mnie wyprzedziła ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() A czy te dostępne na ebayu: http://search.ebay.pl/search/search....trypage=search to właśnie TE perfumy? Bo one z kolei dosyć tanie są... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
O, to się zmartwiłam, że one mogą być do niczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
No nic, to w takim razie zaczynam oszczędzać na to cudo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Zdobylam w koncu moje wymarzone L'Interdit!!!
![]() ![]() Och boskie L'Interdit!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Tak sobie ostatnio o Tobie pomyślałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Dziekuje slicznie za wsparcie your Angel ![]() ![]() Oczywiscie chodzi o Sephore a nie o Sepore, zjadlam "h" z tym emocji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.