![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nie od jutra - OD DZISIAJ! Zapraszam do zdrowej redukcji! ;)
Mam już dość ciągłego odkładania pt. "dziś jeszcze zjem, zacznę odchudzanie od jutra", bo to jutro ciągle się odwleka... koniec z tym!
Mam nadzieję że przyłączą się osoby, które także ciągle nie mogą się do tego zabrać, i razem będzie nam łatwiej ![]() Chcę zdrowej i trwałej utraty wagi, więc planuję 5-6 zdrowych zbilansowanych posilków dziennie + ćwiczenia siłowe i interwały na zmianę. Porządne śniadanie, białkowa kolacja, posiłki okołotreningowe, 0 lub malutko słodyczy... Jak nie zaczniemy teraz to ciągle będziemy to odkładać na "jutro"... Zapraszam! Dziś dzień pierwszy, na śniadanie owsianka, a za chwilę idę pobiegać ![]() MUSI mi starczyć motywacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Nie od jutra - OD DZISIAJ! Zapraszam do zdrowej redukcji! ;)
Sporo tu tematów o odchudzaniu. Może dołączysz się do któregoś. Moim zdaniem teraz jest dobry moment na odchudzanie przed Sylwkiem. Jeszcze 2 miesiące zostały i mozna zrzucić nawet 10 kg. Więc do dzieła! Ja napisałam własnie w innym temacie, że już 33 dni jestem na diecie i udało mi sie zejść 7kg w tym czasie, ale teraz zaczynam mieć "doła"... i coraz częściej myślę o słodyczach i żarciu ogólnie... I nie wiem czy nie zapisać sie do programu specjalnego w moim klubie fitness... Może opieka innych by mi pomogła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Mój plan to ograniczenie ilości spożywanych produktów - nawyki żywieniowe mam dobre, ale co z tego kiedy pochłaniam ilości w sam raz odpowiednie dla górnika - a także chce całkowicie wyeliminować niezdrowe słodycze i ograniczyć się co najwyżej do paska gorzkiej czeko kiedy już mnie najdzie nieopanowana chcica ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ewelina_J, ja mogę się przyłączyć
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Czemu za każdym razem proponuje się starocie zamiast przyłączać się do nowych, pełnych zapału?
U mnie też wątki padły, dołączam! Czwarty tydzień diety ale ostatnio grzeszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Super, że jesteście
![]() ![]() Odnośnie tego, co napisała Feminka86, to wg mnie 7 kg w miesiąc to zdecydowanie za dużo, ryzyko jojo i problemów zdrowotnych jest spore... Lepiej wolniej a porządnie ![]() No to coś o mnie: mam 25 lat, uczę angielskiego ![]() ![]() Teraz proszę coś o Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
czesc,
ja również dołączam do redukcji! ![]() mój problem to nieregularne posiłki, jem śniadanie, a później w pracy stres, mnóstwo pracy i nie ma kiedy zjesc ![]() Jest już jednak lepiej, wprowadziłam do diety zdrowe produkty: serki naturalne i jogurty zamiast owocowych, zdrowe tłuszcze - oliwa, pestki dyni, słonecznika, kapsułki omega 3. Do tego sporo sałatek warzywnych i piersi z kurczaka, ryby. Tylko nad regularnością i porcjami musze pocwyczyc, bo u mnie to nie 5-6 małych, lecz wciaz 3 duze (i to ostatni największy ![]() Musze powiczyc nad mobilizacją w przygotowaniu sałatek do pracy. cwiczę - skakanka, programy z body rock.tv - polecam Zuzana bardzo motywuje! ![]() planuję powiczyc Tonique z Sylwią Wiesenberg - wygląda fajnie, są krótkie filmiki na youtube, ostatnio przeczytałam o niej w Twoim Stylu. Co do chleba, to nie wiem jak Wy, ale ja jedząc więcej niż 2 kromki dziennie (i to małe, pełnoziarniste) później niż na drugie śniadanie nie chudnę ani grama. Dlatego nie polecam nawet ciemnego pieczywa, bo ciężko jest redukowac na chlebku.... ale może to też u mnie dlatego, że z chlebem zwykle jem - poza warzywami i szynką - żółty ser obowiązkowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja też się przyłączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A coś o mnie... Mam 20 lat, studiuję 2 kierunki, chemię i administrację ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję,że uda nam się zebrać jakąś fajną grupkę i że razem damy radę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Light kochana wykop ten żółty ser ze swojej kanapki i to szybko!
Jak żyjesz w biegu to kanapka z chleba nie zaszkodzi nawet na kolację, za to żółty ser jest potworem. ![]() Czasem muszę dodać trochę sera do czegoś, ale wtedy używam takiego od stówki w górę, oczywiście biały ser bez ograniczeń! Gdy się odchudzałam, jadłam chlebek tylko na śniadanie, ale teraz utrzymuję wagę bez problemu a jem 2 kawałki chleba wieczorem, ale małe, typu zdrowa żywność (nie mylić z chrupkim styropianem). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja zwykle od rana jem małe, zdrowe porcje, a wieczorem dowalę słodyczami... :/ A jak juz mam dzień bez ćwiczeń to na bank coś słodkiego wpadnie... ale dziś był pierwszy dzień, mam nadzieję że pierwszy z wielu, kiedy wszystko było jak należy
![]() ![]() Treningi Zuzany są bardzo fajne, robię je czasem, ale jednak wolę poszaleć z ciężarami. Staram się rozdzielac grupy mięśniowe na inne dni, a poza tym biegać interwałowo. Może wcisnę też właśnie treningi z bodyrocka, bo dawna tam nie zaglądalam, a widze że sporo się zmieniło (np. treningi real time). Od jakiegoś czasu sama piekę sobie ciemny chlebek z ziarnami, nawet najlepszy kupny mu nie dorówna ![]() ![]() Fajnie, że jesteście, dziewczyny. Kiedy jutro będzie mnie kusić jakieś ciacho, chipsy albo kolejna porcja obiadu pomyślę o tym wątku i na pewno wytrwam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
oki, ja rowniez dołączam
mam do schudniecia okolo 4-5 kg, przytylam z 4 kg w ciagu ostatnich 2 lat i chce to w koncu zredukowac, caly czas sobie obiecywalam, ale jakos mi nie wychodzilo czas najwyzszy to zmienic i wrocic do upragnionej wagi waze pomiedzy 56-57, 5, chcialabym wrocic do 52 kg dla kogos moze sie to wydawac glupie, ale ja sie najlepiej czuje w takiej wadze i widze, ze boczki mi sie pokazuja niestety, a lubie obcisle ubrania, takze bede wdzieczna, jesli mnie przygarniecie ![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dołączam!
Ewelina_J, kiedyś zaczynałam mniej więcej z taką samą wagą jak Ty (może 1-2kg więcej). dziś ważę 53.5 kg i marze zeby zobaczyc 4 z przodu! ![]() 1 2 3 start! w wakacje wypadłam trochę z rytmu, ale najważniejsze, że jojo mnie nie dopadło ![]() odkopuję skakankę, może zapisze się na zumbę/ aerobik (tylko mam taki problem, że nikt nie chce ze mną iśc- może ruszę sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, też nieśmiało się przyłączam
![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też od czasu do czasu zgrzeszę, ale taka już nasza natura ![]() piję kawę i lecę na zajęcia. ps. dziś znów nie zjem śniadania. moja zmora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Hej to ja tez moge dolaczyc
![]() Albo nie, jak szalec to szalec CHCE 50 ![]() ![]() ![]() ps nie mam czasu na aerobik i silownie, znacie jakies dobre programy do cwiczen w domu dzieki ktorym wymodeluje sylwetke? moga byc areobowe, tylko zeby jakis filmik z muzyczka byl:P Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2010-10-29 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
ooo jak fajnie
![]() ![]() Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia ile ważę ![]() ![]() ![]() ![]() a tak ogólnie, to studiuję gospodarkę przestrzenną w Warszawie . ostatnio trochę mi ciężko w wielkiej stolicy ... ![]() ![]() ![]() ceeell ... hm, zgubienie paru cm - boczki ![]() póki co , lecę robić owsiankę na mleku ![]() miłego dnia !
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
A to i ja się przyłańczam, a co mi tam
![]() ![]() Postanawiam sobie po troszku codziennie ćwiczyć, kupie skakanke najwyżej sąsiadowi sufit na głowe spadnie i zabieram sie do roboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Witam rosnące grono współdietowiczek
![]() Dzień minął świetnie, jadłam zdrowo i umiarkowanie, poćwiczyłam, odpoczęłam po południu. Perspektywa przedłużonego weekendu dodaje sił ![]() ![]() ![]() ![]() Czuję się fajnie i lekko ![]() paryzanka202 Spróbuj Turbo fire, niedługie, dynamiczne, z fajną muzyką i motywującą prowadzącą ![]() ![]() A co u Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
takie podsumowanie dzisiejszego dnia :
śniadanie : owsianka z mlekiem ( dość późno, bo ok. 12) obiad: ryba gotowana z pomidorami i z cukinią + ryż ok.18 trochę sernika na zimno ( w sumie taka lajtowa wersja, bo bez galaretki i biszkopta - sam ser) kolacja: szprotki w sosie pomidorowym + dwie kromki chrupkiego pieczywa i jeszcze jabłko gdzieś było. czyli nie ma się czym chwalić ... brakuje mi w sumie dwóch posiłków ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
i może ja się wbiję?
![]() ![]() ![]() ale dobrze mi z faktem ze nie jestem jedyna, ciągle odchudzającą się od jutra ![]() muszę w takim razie wymyślec coś na jutrzejsze śniadanko ![]() ![]() a w szafce ulubiona czekolada ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Nie daj się jej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, żeby jakaś tam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wiec i ja sie melduje
12- 2 kromki chleba z ciemnego pieczywa + plasterek lososia 16- 100 g salatki ( salata + pol pomidora + pare kawalkow kurczaka z grilla 19- pol bagietki<- wiem ![]() Takie dziwne te posilki bo caly dzien w pracy, wlasnie wrocilam,ale nie bede sie obzerala na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Kolejny dobry dietetycznie dzień przed nami! Za chwilę wybieram się po chryzentemę, owsianka zjedzona, herbata goździkowa na rozgrzewkę
![]() Wczoraj wieczorem kusiła mnie paczka chrupek, ale wytrwałam ![]() mój wczorajszy jadłospis: 8.00 3 łyżki płatków owsianych/żytnich, szklanka mleka, jabłko i cynamon, orzeszki ziemne 12.00 Nieduża bułka orkiszowa (mój wypiek) z polędwicą i 2 białkami na twardo trening siłowy 15.00 Filet z kurczaka 120g, garść makaronu razowego, kaki (owoc taki, czuję że rymuję ![]() 18.00 kawa z łyżeczką likieru, ciasteczko owsiane 21.00 Sałatka: jajko + 2 białka, 4 plasterki wędliny, seler marynowany, sałata, kapusta pekińska, szczypior; +troszkę kefiru i łyżka oleju ryżowego paryzanka202 Wydaje mi się, że za mało trochę jesz, na noc spokojnie byś jakieś białeczko wcisnęła, nie zaszkodzi a nawet pomoże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ale sie cieszę ,że tu trafiłam
![]() ![]() Dziś musli z mlekiem i banan na śniadanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.