Nie od jutra - OD DZISIAJ! Zapraszam do zdrowej redukcji! ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 08:34   #1
Ewelina_J
Raczkowanie

Nie od jutra - OD DZISIAJ! Zapraszam do zdrowej redukcji! ;)

Mam już dość ciągłego odkładania pt. "dziś jeszcze zjem, zacznę odchudzanie od jutra", bo to jutro ciągle się odwleka... koniec z tym!
Mam nadzieję że przyłączą się osoby, które także ciągle nie mogą się do tego zabrać, i razem będzie nam łatwiej

Chcę zdrowej i trwałej utraty wagi, więc planuję 5-6 zdrowych zbilansowanych posilków dziennie + ćwiczenia siłowe i interwały na zmianę.
Porządne śniadanie, białkowa kolacja, posiłki okołotreningowe, 0 lub malutko słodyczy...
Jak nie zaczniemy teraz to ciągle będziemy to odkładać na "jutro"...

Zapraszam!

Dziś dzień pierwszy, na śniadanie owsianka, a za chwilę idę pobiegać
MUSI mi starczyć motywacji Kto ze mną?
Ewelina_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 11:07   #2
Feminka86
BAN stały

Dot.: Nie od jutra - OD DZISIAJ! Zapraszam do zdrowej redukcji! ;)

Sporo tu tematów o odchudzaniu. Może dołączysz się do któregoś. Moim zdaniem teraz jest dobry moment na odchudzanie przed Sylwkiem. Jeszcze 2 miesiące zostały i mozna zrzucić nawet 10 kg. Więc do dzieła! Ja napisałam własnie w innym temacie, że już 33 dni jestem na diecie i udało mi sie zejść 7kg w tym czasie, ale teraz zaczynam mieć "doła"... i coraz częściej myślę o słodyczach i żarciu ogólnie... I nie wiem czy nie zapisać sie do programu specjalnego w moim klubie fitness... Może opieka innych by mi pomogła...
Feminka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 13:23   #3
05patus01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Feminka86 Pokaż wiadomość
Sporo tu tematów o odchudzaniu. Może dołączysz się do któregoś. Moim zdaniem teraz jest dobry moment na odchudzanie przed Sylwkiem. Jeszcze 2 miesiące zostały i mozna zrzucić nawet 10 kg. Więc do dzieła! Ja napisałam własnie w innym temacie, że już 33 dni jestem na diecie i udało mi sie zejść 7kg w tym czasie, ale teraz zaczynam mieć "doła"... i coraz częściej myślę o słodyczach i żarciu ogólnie... I nie wiem czy nie zapisać sie do programu specjalnego w moim klubie fitness... Może opieka innych by mi pomogła...
a w jaki sposob zrzucilas 7 kg w praktycznie miesiac?

im razem jak w niebie - stworzeni dla siebie
bez słów, a jak - ona i on.

Tabu - Bez słów

171cm, 95,2 - 70,9- będzie 63 a potem 57
05patus01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 14:40   #4
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Feminka86 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez 05patus01 Pokaż wiadomość
a w jaki sposob zrzucilas 7 kg w praktycznie miesiac?
No właśnie? jaką Ty dietę stosowałaś??
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 17:12   #5
polny mak
Rozeznanie

Witam chętnie się przyłączę, bo ja podobnie jak Ty też mam już dosyć wiecznego odkładania tego co nieuniknione

Mój plan to ograniczenie ilości spożywanych produktów - nawyki żywieniowe mam dobre, ale co z tego kiedy pochłaniam ilości w sam raz odpowiednie dla górnika - a także chce całkowicie wyeliminować niezdrowe słodycze i ograniczyć się co najwyżej do paska gorzkiej czeko kiedy już mnie najdzie nieopanowana chcica jeśli chodzi o oaktywność to 3x tyg bieganie i 2x tyg obwód siłowy, czyli w moim przypadku bez zmian do sylwka chciałabym zrzucić 5 kg

zdrowo się odżywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TĘ ŻABĘ !
polny mak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 17:44   #6
Simarik
Raczkowanie

Ewelina_J, ja mogę się przyłączyć Pisałam w innych wątkach,ale albo upadły,albo wręcz przeciwnie-są "stare" i ciężko się wbić... No więc mogę Ci potowarzyszyć Napisz coś więcej o sobie

75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55
Simarik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 18:59   #7
muszynianka
Zakorzenienie

Czemu za każdym razem proponuje się starocie zamiast przyłączać się do nowych, pełnych zapału?
U mnie też wątki padły, dołączam! Czwarty tydzień diety ale ostatnio grzeszę
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 19:14   #8
season
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Czemu za każdym razem proponuje się starocie zamiast przyłączać się do nowych, pełnych zapału?
U mnie też wątki padły, dołączam! Czwarty tydzień diety ale ostatnio grzeszę
buhaha, myszynianka to i ja dołączam, a co!

Raz na jakiś czas, człowiek Cię zaskoczy, i raz na jakiś czas człowiek może nawet zaprzeć Ci dech w piersiach. '

60 - 59- 58 -57-56-55
season jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 19:35   #9
Ewelina_J
Raczkowanie

Super, że jesteście Faktycznie stare wątki mają stałą obsadę i nowe osoby mają trudniej, lepiej zaczynać wspólnie

Odnośnie tego, co napisała Feminka86, to wg mnie 7 kg w miesiąc to zdecydowanie za dużo, ryzyko jojo i problemów zdrowotnych jest spore... Lepiej wolniej a porządnie

No to coś o mnie:
mam 25 lat, uczę angielskiego Ważę 58 kg przy niziutkim wzroście 155 cm. Ogólnie nie wyglądam bardzo grubo, ale mam duży procent tłuszczu bo aż 27%. Myślę że optymalna waga dla mnie to 48 kg, więc liczę na okrągłe 10 w dół

Teraz proszę coś o Was
Stary 2010-10-28, 20:25   #10
light view
Przyczajenie

czesc,

ja również dołączam do redukcji!

mój problem to nieregularne posiłki, jem śniadanie, a później w pracy stres, mnóstwo pracy i nie ma kiedy zjesc zwykle tylko jakiś serek/jogurt i banan, więc dopiero, gdy wracam do domu po 17 jem porządny posiłek (a raczej obżeram sie!)

Jest już jednak lepiej, wprowadziłam do diety zdrowe produkty: serki naturalne i jogurty zamiast owocowych, zdrowe tłuszcze - oliwa, pestki dyni, słonecznika, kapsułki omega 3. Do tego sporo sałatek warzywnych i piersi z kurczaka, ryby.

Tylko nad regularnością i porcjami musze pocwyczyc, bo u mnie to nie 5-6 małych, lecz wciaz 3 duze (i to ostatni największy
Musze powiczyc nad mobilizacją w przygotowaniu sałatek do pracy.

cwiczę - skakanka, programy z body rock.tv - polecam Zuzana bardzo motywuje!
planuję powiczyc Tonique z Sylwią Wiesenberg - wygląda fajnie, są krótkie filmiki na youtube, ostatnio przeczytałam o niej w Twoim Stylu.

Co do chleba, to nie wiem jak Wy, ale ja jedząc więcej niż 2 kromki dziennie (i to małe, pełnoziarniste) później niż na drugie śniadanie nie chudnę ani grama. Dlatego nie polecam nawet ciemnego pieczywa, bo ciężko jest redukowac na chlebku.... ale może to też u mnie dlatego, że z chlebem zwykle jem - poza warzywami i szynką - żółty ser obowiązkowo
light view jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 20:39   #11
kiwi94
Raczkowanie

ja też się przyłączam
kiwi94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 21:00   #12
Simarik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelina_J Pokaż wiadomość
Super, że jesteście Faktycznie stare wątki mają stałą obsadę i nowe osoby mają trudniej, lepiej zaczynać wspólnie

Odnośnie tego, co napisała Feminka86, to wg mnie 7 kg w miesiąc to zdecydowanie za dużo, ryzyko jojo i problemów zdrowotnych jest spore... Lepiej wolniej a porządnie

No to coś o mnie:
mam 25 lat, uczę angielskiego Ważę 58 kg przy niziutkim wzroście 155 cm. Ogólnie nie wyglądam bardzo grubo, ale mam duży procent tłuszczu bo aż 27%. Myślę że optymalna waga dla mnie to 48 kg, więc liczę na okrągłe 10 w dół

Teraz proszę coś o Was
o proszę, to już wiem do kogo zwracać się z prośbą o pomoc z angielskiego
A coś o mnie... Mam 20 lat, studiuję 2 kierunki, chemię i administrację Obecnie ważę 69kg przy wzroście 167cm :/ Ciągle nad tym pracuję jeśli chodzi o dietę to 5 małych posiłków dziennie i ruch I jak narazie ta metoda się na mnie sprawdza

Mam nadzieję,że uda nam się zebrać jakąś fajną grupkę i że razem damy radę powodzenia

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez light view Pokaż wiadomość

Co do chleba, to nie wiem jak Wy, ale ja jedząc więcej niż 2 kromki dziennie (i to małe, pełnoziarniste) później niż na drugie śniadanie nie chudnę ani grama. Dlatego nie polecam nawet ciemnego pieczywa, bo ciężko jest redukowac na chlebku.... ale może to też u mnie dlatego, że z chlebem zwykle jem - poza warzywami i szynką - żółty ser obowiązkowo
Ja jem 1 albo 1,5 kromki chleba pełnoziarnistego na śniadanie i dobrze jest

Stary 2010-10-28, 21:09   #13
zosianiekowalska
Raczkowanie

Light kochana wykop ten żółty ser ze swojej kanapki i to szybko!
Jak żyjesz w biegu to kanapka z chleba nie zaszkodzi nawet na kolację, za to żółty ser jest potworem. Też to jadłam co niestety było widać!
Czasem muszę dodać trochę sera do czegoś, ale wtedy używam takiego od stówki w górę, oczywiście biały ser bez ograniczeń!
Gdy się odchudzałam, jadłam chlebek tylko na śniadanie, ale teraz utrzymuję wagę bez problemu a jem 2 kawałki chleba wieczorem, ale małe, typu zdrowa żywność (nie mylić z chrupkim styropianem).
zosianiekowalska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:19   #14
Ewelina_J
Raczkowanie

Ja zwykle od rana jem małe, zdrowe porcje, a wieczorem dowalę słodyczami... :/ A jak juz mam dzień bez ćwiczeń to na bank coś słodkiego wpadnie... ale dziś był pierwszy dzień, mam nadzieję że pierwszy z wielu, kiedy wszystko było jak należy Zwykle jem spory posiłek o 14 kiedy idę do pracy, i następny o 19 kiedy wracam, najważniejsze żeby jeść powoli i pozwolić żołądkowi poczuć że jest już pełny a nie wrzucać dalej

Treningi Zuzany są bardzo fajne, robię je czasem, ale jednak wolę poszaleć z ciężarami. Staram się rozdzielac grupy mięśniowe na inne dni, a poza tym biegać interwałowo. Może wcisnę też właśnie treningi z bodyrocka, bo dawna tam nie zaglądalam, a widze że sporo się zmieniło (np. treningi real time).

Od jakiegoś czasu sama piekę sobie ciemny chlebek z ziarnami, nawet najlepszy kupny mu nie dorówna A 2-3 kromki nie powinny zaszkodzić, zwłaszcza że najbardziej lubię z wędliną i jajkiem na twardo, czyli prawidłowo

Fajnie, że jesteście, dziewczyny. Kiedy jutro będzie mnie kusić jakieś ciacho, chipsy albo kolejna porcja obiadu pomyślę o tym wątku i na pewno wytrwam Nastawienie to kluczowa sprawa
Stary 2010-10-28, 21:47   #15
Chloestic
Zakorzenienie

oki, ja rowniez dołączam

mam do schudniecia okolo 4-5 kg, przytylam z 4 kg w ciagu ostatnich 2 lat i chce to w koncu zredukowac, caly czas sobie obiecywalam, ale jakos mi nie wychodzilo

czas najwyzszy to zmienic i wrocic do upragnionej wagi

waze pomiedzy 56-57, 5, chcialabym wrocic do 52 kg

dla kogos moze sie to wydawac glupie, ale ja sie najlepiej czuje w takiej wadze i widze, ze boczki mi sie pokazuja niestety, a lubie obcisle ubrania, takze bede wdzieczna, jesli mnie przygarniecie
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 23:06   #16
JakKazdaInna
Zadomowienie

dołączam!
Ewelina_J, kiedyś zaczynałam mniej więcej z taką samą wagą jak Ty (może 1-2kg więcej). dziś ważę 53.5 kg i marze zeby zobaczyc 4 z przodu!
1 2 3 start!

w wakacje wypadłam trochę z rytmu, ale najważniejsze, że jojo mnie nie dopadło
odkopuję skakankę, może zapisze się na zumbę/ aerobik (tylko mam taki problem, że nikt nie chce ze mną iśc- może ruszę sama)
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 23:46   #17
hermajona
Rozeznanie

Hej dziewczyny, też nieśmiało się przyłączam Ważę ok. 75 kg przy wzroście 169 cm... Od początku października zredukowałam kalorie, zrezygnowałam z pieczywa (jem dziennie 2-3 kromki wasy albo tyle samo wafli ryżowych). W weekend się zważę po raz pierwszy od sierpnia, zobaczymy jak tam z wagą. Kiepsko mi idzie, bo mam lekkiego doła, a z tym dieta średnio wychodzi... No i zupełnie nie mam siły na ćwiczenia, czuję się jak flak:/ Zwykle grzeszę trochę w weekendy i dziś też trochę zgrzeszyłam. Jedyny plus jest taki, że odzwyczaiłam się częściowo od słodyczy. Wczoraj zjadłam swojego ulubionego batona corny i był taaki słodki, że fuuuj. No nic, zastanawiam się nad Dukanem, ale białko to nie moja bajka, więc zobaczymy. Pozdrawiam
hermajona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 06:48   #18
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hermajona Pokaż wiadomość
Kiepsko mi idzie, bo mam lekkiego doła, a z tym dieta średnio wychodzi... No i zupełnie nie mam siły na ćwiczenia, czuję się jak flak:/
ćwicz, wydzielają sią przy tym endorfiny!
ja też od czasu do czasu zgrzeszę, ale taka już nasza natura
piję kawę i lecę na zajęcia.
ps. dziś znów nie zjem śniadania. moja zmora
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 09:37   #19
paryzanka202
Zakorzenienie

Hej to ja tez moge dolaczyc 20 lat 163 wzrostu 56 kg ,chce zejsc do 52. Moje marzenie to 50 ,ale wtedy chyba biust to mialabym wypukly w strone plecow..

Albo nie, jak szalec to szalec CHCE 50

ps nie mam czasu na aerobik i silownie, znacie jakies dobre programy do cwiczen w domu dzieki ktorym wymodeluje sylwetke? moga byc areobowe, tylko zeby jakis filmik z muzyczka byl:P

Edytowane przez paryzanka202
Czas edycji: 2010-10-29 o 09:39
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-29, 10:12   #20
Moni_sss91
Zadomowienie

ooo jak fajnie właśnie jakiegoś młodego wątku szukałam

Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia ile ważę jako że jestem w domu, jutro rano wskoczę na wagę. Ostatnio moim głównym problemem są słodycze w sumie to dość dziwne, bo NIGDY mnie do nich nie ciągnęło (no pomijając 'okres okresu' ) ,a teraz co chwile mam ochotę na jakąś słodką przekąskę, ale mam nadzieje, że z Wami uda mi się wytrwać
a tak ogólnie, to studiuję gospodarkę przestrzenną w Warszawie . ostatnio trochę mi ciężko w wielkiej stolicy ... ale trzeba być twardym, nie miętkim Luuubię jak się dużo dzieje i nie mam czasu na nic, kocham zieloną herbatę ( piję litrami :P średnio 3-4 kubki po 400ml ) .
ceeell ... hm, zgubienie paru cm - boczki , wysmuklenie nóg , ogólnie żeby było dobrze i żeby dobrze się czuć we własnym ciałku, i zdrowe odżywianie.
póki co , lecę robić owsiankę na mleku

miłego dnia !

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 15:10   #21
Simarik
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki Jak tam Wam dzionek mija? Grzecznie?

Stary 2010-10-29, 19:12   #22
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608
Konto usunięte

A to i ja się przyłańczam, a co mi tam , Przydało by mi sie z 15 kilo schudnąć, jeszcze pozostałości po ciąży. Leżąc sobie przed chwilą w wannie tak sobie myśle, kurde dlaczego ja nie chudne, nie obżeram się, żadnych słodyczy, czy innych świńst, pije dużo wody.... i dostałam oświecenia że przydało by sie ruszyć trochę ten len leniwy kuper bo samo sie nie zrobi niestety.
Postanawiam sobie po troszku codziennie ćwiczyć, kupie skakanke najwyżej sąsiadowi sufit na głowe spadnie i zabieram sie do roboty
13aa9d55ec6ef8489ab3852d90deb2979ef9d608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 19:48   #23
Ewelina_J
Raczkowanie

Witam rosnące grono współdietowiczek

Dzień minął świetnie, jadłam zdrowo i umiarkowanie, poćwiczyłam, odpoczęłam po południu. Perspektywa przedłużonego weekendu dodaje sił Znajoma poczęstowala mnie domowymi ciastkami owsianymi, zjadłam jedno i jestem z siebie dumna bardziej niż gdybym nie zjadla wcale, bo zjadlam tylko JEDNO! To moja największa zmora, jak zacznę to wciskam ogromne ilości A tu bez problemu zjadlam to pyszne, zdrowe ciasteczko i mi wystarczyło Można sobie czasem osłodzić życie, ale łyżeczką a nie kilogramem cukru
Czuję się fajnie i lekko

paryzanka202
Spróbuj Turbo fire, niedługie, dynamiczne, z fajną muzyką i motywującą prowadzącą Na fitnessie jest wątek o tym programie

A co u Was?
Stary 2010-10-29, 19:50   #24
Moni_sss91
Zadomowienie

takie podsumowanie dzisiejszego dnia :
śniadanie : owsianka z mlekiem ( dość późno, bo ok. 12)
obiad: ryba gotowana z pomidorami i z cukinią + ryż
ok.18 trochę sernika na zimno ( w sumie taka lajtowa wersja, bo bez galaretki i biszkopta - sam ser)
kolacja: szprotki w sosie pomidorowym + dwie kromki chrupkiego pieczywa
i jeszcze jabłko gdzieś było.

czyli nie ma się czym chwalić ... brakuje mi w sumie dwóch posiłków

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 22:10   #25
agi_82
Wtajemniczenie

i może ja się wbiję? kurczę może tym razem się uda
ale dobrze mi z faktem ze nie jestem jedyna, ciągle odchudzającą się od jutra
muszę w takim razie wymyślec coś na jutrzejsze śniadanko oczywiście coś odpowiedniego ma się rozumiec
a w szafce ulubiona czekolada patrzy na mnie i mówi: zjedz mnie,zjedz mnie

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 22:27   #26
Ewelina_J
Raczkowanie

Nie daj się jej!
Stary 2010-10-29, 22:43   #27
agi_82
Wtajemniczenie

no właśnie, żeby jakaś tam czekoladka mną manipulowała nie dam się, obiecuję to będzie walka niemal na śmierc i życie heh

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 23:14   #28
paryzanka202
Zakorzenienie

Wiec i ja sie melduje

12- 2 kromki chleba z ciemnego pieczywa + plasterek lososia
16- 100 g salatki ( salata + pol pomidora + pare kawalkow kurczaka z grilla
19- pol bagietki<- wiem z salata papryka oraz jajkiem + goracy kubek

Takie dziwne te posilki bo caly dzien w pracy, wlasnie wrocilam,ale nie bede sie obzerala na noc.
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 07:15   #29
Ewelina_J
Raczkowanie

Kolejny dobry dietetycznie dzień przed nami! Za chwilę wybieram się po chryzentemę, owsianka zjedzona, herbata goździkowa na rozgrzewkę
Wczoraj wieczorem kusiła mnie paczka chrupek, ale wytrwałam

mój wczorajszy jadłospis:

8.00
3 łyżki płatków owsianych/żytnich, szklanka mleka, jabłko i cynamon, orzeszki ziemne

12.00
Nieduża bułka orkiszowa (mój wypiek) z polędwicą i 2 białkami na twardo

trening siłowy

15.00
Filet z kurczaka 120g, garść makaronu razowego, kaki (owoc taki, czuję że rymuję )

18.00
kawa z łyżeczką likieru, ciasteczko owsiane

21.00
Sałatka: jajko + 2 białka, 4 plasterki wędliny, seler marynowany, sałata, kapusta pekińska, szczypior; +troszkę kefiru i łyżka oleju ryżowego

paryzanka202
Wydaje mi się, że za mało trochę jesz, na noc spokojnie byś jakieś białeczko wcisnęła, nie zaszkodzi a nawet pomoże Ale fakt, praca potrafi rozregulować najlepsze plany
Stary 2010-10-30, 07:41   #30
magne
Zadomowienie

Ale sie cieszę ,że tu trafiłam Nie narzekam na swoją wagę,ale chcę się zdrowiej odżywiać, głównie chodzi mi o zrezygnowanie ze słodyczy i jedzenie regularnych posiłków
Dziś musli z mlekiem i banan na śniadanie.
magne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości