|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mata pod mokre naczynia zamiast suszarki. Ma ktoś?
Czy ma ktoś może taka mate? Czy dobrze sie spisuje? Prosze o polecenie konkretnej firmy czy sklepu ogolnodostepnego sprzedajacego takie maty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mata pod mokre naczynia zamiast suszarki. Ma ktoś?
Kupiłam kiedyś taką w biedronce.
W rywalizacji między matą a suszarką na naczynia wybrałabym jednak suszarkę. Na macie nie ułożysz zbyt wielu naczyń, jak przyjdzie większy garnek to zajmie praktycznie całą jej wielkość. Mata wpija wodę, więc przy częstym myciu naczyń prawie cały czas jest mokra bądź wilgotna. Trzeba dość często ją prać, bo po kilku dniach zaczyna nie fajnie pachnieć. Ale można ją podłożyć pod suszarkę i mieć pewność, że naczynia nie nachlapią dookoła. Można też kupić dwie, trzy na zmianę. Dla mnie sprawdza się świetnie przy różnego rodzaju wyjazdach, np. na wczasy. Zawsze trzeba umyć po sobie chociażby kubek, łyżeczkę od jogurtu czy miseczkę po obiadku dla dziecka. Można wtedy odłożyć na taką matę i dalej cieszyć się wczasami. Zajmuje niewiele miejsca w bagażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja mam, ale nie wiem z jakiej firmy, kupowałam ją w sklepie Tchibo. Bardzo dobrze się sprawdza, nie pachnie nie ładnie, po każdym wysuszeniu wynoszę ją na balkon, czasem piorę ale nie tak znów często, fajnie wygląda, nie zajmuje dużo miejsca. Nie wiem już teraz czy wolałabym suszarkę. To też zależy od suszarki ale przy małej ilości miejsca duża się nie zmieści i w sumie wtedy wychodzi na to, że na takiej macie więcej ułożę naczyń. A ja i tak ich dużo nie mam.
Ważne żeby patrzeć na grubość, bo np. widziałam maty w biedronce bodajże i były dużo dużo cieńsze niż moja więc myślę, że sprawdzałyby się gorzej bo szybciej by nasiąkały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam matę, kupiona gdzieś w supermarkecie. Służy do dosuszania garnków, misek i innych naczyń o większych rozmiarach. Nie kładę mokrych rzeczy na nią bo byłaby wiecznie mokra
![]()
![]() |
#5 |
Meravigliosa creatura
|
Też mam taką.U mnie sprawdza się do suszenia rzeczy, które nie mieszczą się na suszarce, czyli, jak pisała moja poprzedniczka, garnków i misek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mam matę z biedronki sztuk dwie, używam wraz z suszarką, do szklanek i kubków, dobrze się spisuje. Przy czym obie są z różnych materiałów, ja polecam jednokolorową, ma inny spód niż wierzch (jakieś sztuczne podobne do gąbki?), szybciej schnie. Ale zamiast suszarki w ogóle to by się nie sprawdziła
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja też mam tą z biedronki i aktualnie używam ją sporadycznie, tzn gdy nie miałam zmywarki to używałam stale ponieważ w meblach nie mam miejsca na suszarkę a tak wolnostojąca głupio by wyglądała. ta mata sama w sobie jest fajna ale przy dłuższym używaniu trzeba ją często prać bo brzydko pachnie a w praniu moja zrobiła się jakaś taka nieforemna, odkąd mam zmywarkę to mata leży na blacie ale tylko czasami ją użyję jak muszę umyć coś na szybko ręcznie - ogólnie jeśli nie będziesz jej stale używać to polecam a w przypadku gdy chcesz ją mieć stale w użytku to polecam klasyczną suszarkę
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem fenomenu maty . Nie rozumiem czy tak trudno wytrzec odrazu naczynia sciereczka i odrazu chowac do półki i miec porzadek? wytlumaczcie mi to bo to naprawde zajmuje nie wiecej jak 1 minute dluzej ! I bez obrazy ale poprostu jest to dla mnie dziwne i mi by np przeszkadzaly gary stojace do wieczora...
![]() |
#9 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym mnie nie przeszkadzają gary na wierzchu, prawie zawsze coś na suszarce i macie leży. Nie uważam, żeby miała jakiś wielki nieporządek z tego powodu ![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Makarona - rozumiem jesli u ciebie i u wiekszosci ma takie zastosowanie to ok. Ja myslalam ze generalnie sluzy to do tego zeby zostawiac naczynia zeby sobie obciekly i dopiero puzniej je wkladac.
ebihlin widac tutaj mata dla ciebie ma zastosowanie nie jako podkladka ale jako suszarka, wiec nadal mnie to dziwi. Pojecie porzadku jak widac jest wzgledne. Ale nie ma sie co stresowac jesli jest ci tak wygodnie garnki , kubki, talerzyki widelczyki nie przeszkadzaja ci ze sa na wierzchu twoja sprawa a moja sprawa ze dla mnie oznacza to miec nie do konca posprzatane - ja lepiej sie czuje w kuchni gdy naczynia stoja w polkach. Kazda z nas wyrazila swoja opinie ![]()
Większość kobiet czyni wszystko, by ich mężczyzna stał się inny. Gdy już się staje, przestają go kochać. Marlena Dietrich Edytowane przez gryzelda Czas edycji: 2014-09-05 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.