|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co do jedzenia na pielgrzymce ?
Hej. Jak mówi tytuł mam do Was pytanie co do jedzenia na pielgrzymce ? Odchudzam się, ale wiem, że 3 dni to krótko i mogę sobie pozwolić na normalne jedzenie, bo i tak wszystko spalę w marszu i potrzebuję dużo energii, ale nawet jeśli to nie wiem co mogę wziąć. To jest 3 dniowa pielgrzymka do Różanegostoku, może ktoś akurat tam idzie lub już był ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co do jedzenia na pielgrzymce ?
proponuję orzechy, kanapki z ciemnego pieczywa, sałatkę
![]() ![]() ![]() coś mi się wydaje, że było coś podobnego tylko chyba o wycieczce, poszukaj ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
no musisz mieć dużo energii, ale czerp ją z czegoś wartościowego, unikaj 'pustych kalorii'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
orzechy, ziarka slonecznika, rodzynki, pomagaja podniesc poziom glukozy w czasie marszu, staraj sie nie brac rzeczy ktore moga sie latwo popsuc w cieple. Plecak niesiesz ze soba czy jedzie na aucie?
Na pielgrzymke do Czestochowy bylam zaopatrzona w kuskus, sosy do przygotowania na wrzatku, chinole, konserwy, staraj sie ograniczyc slodycze, a i tak wszystko co zjesz spalisz.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
oo, bardzo dobry temat! sama chodzę na pielgrzymki i mam odwieczny problem z jedzeniem. Na ogół to (sic!) paszetet na zmianę z żółtym serem albo dżem, biały chleb bądź wafle ryżowe bo nieźle sycą i są lekkie. z owoców przede wszystkim banany; warzywa-całe pomidory. oczywiście do tego dużo dużo wody. Chodzę z warszawską akademicką i mamy przygotowywane obiady, często zupy albo rosół. zupki chińskie i konserwy mięsne jakoś nie przechodza mi przez gardło ;P
A jak to jest u Was z jedzeniem? podzielcie się doświadczeniem ![]() wiolqn, z orzechami świetny pomysl, jakos nigdy wcześniej mi to do głowy nie przyszło, w tym roku zabiorę ze sobą na bank ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
jak wybieram sie w gory czy jakiekolwiek marsze to zawsze mam ze soba bakalie, daktyle, morele, rodzynki, orzechy itd. Bo trzymaja poziom glukozy w ryzach, wiec nie dostaje sie naglego ataku glodu, syca a nie robia jakiegos strasznego spustoszenia dietetycznego. Owszem zawieraja cukier ale leiej taki niz z czekolady.
Kuskus jest idealnym daniem turystycznym bo wystrczy go zalac goraca woda. Do tego troche masla i soli na przyklad i juz sam jest dobry, albo z pomidorem i ogorkiem na zimno, albo zalac jakims sosem z papierka. Nieskonczone mozliwosci. woda woda woda. Idac w upale traci sie bardzo duzo wody a jednoczesnie mikroelementy. Dlatego w upalne dni powinno sie dodawac szczypte soli do butelki wody. w ten sposob uzupelniamy poziom elektrolitow w organizmie. (smaku soli sie nie czuje a idealnie zastepuje wszystkie izotoniki o czym oczywiscie zaden producent nas nie informuje)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
LeonorVarela miłego marszu
![]() Ja byłam 2 razy na 10- dniowej pielgrzymce z Warszawy do Częstochowy ![]() Do jedzenia wzięłam sobie paczkę pieczywa chrupkiego i dżem. Do picia oczywiście woda ![]() ![]() Na postojach są specjalne stoiska z jedzeniem. Niestety niekoniecznie dietetycznym... Drożdżówki- dość często zdarzało mi się je kupować ![]() Nie przejmuj się tym ile jesz, bo i tak wszystko spalasz w marszu. Ja byłam z moją przyjaciółką i sobie jeszce od czasu do czasu maraton urządzałyśmy ![]() ![]() ![]() Wszyscy się dziwili że my mamy jeszcze siły na to, żeby pobiegać ![]() Czego się nie robi dla ładnego ciałka ![]() Powodzenia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Kusicie mnie tymi pielgrzymkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja na pielgrzymce chudnę zawze ok 3 kg, potem niestety wraca z nawiązką niewiadomo kiedy:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.