|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zsuwające się kozaki, co robić?
Chciałabym skorzystać z mądrości Wizażanek
![]() ![]() ![]() Są to kozaki na obcasie, wciągane, z dość szeroką cholewką (ale ja mam szeroką łydkę i to jedyne kozaki które pasowały na mnie), z tyłu jest małe rozcięcie u góry i 4 dziurki przez które przeciągnięta jest zamszowa tasiemka wiązana na kokardkę. Próbowałam już silikonowych paseczków Scholla myśląć że może silikon utrudni zsuwanie, niestety nadal to samo. Dowiązałam też aksamitki (przewlekłam przez te dziurki z tyłu) i zawiązałam wokół łydki ale pod cholewką, tak żeby były niewidoczne, z nadzieją że "przywiążę" buta do nogi, no i też nic ![]() ![]() Nie wiem co robić, smutno mi że moje wymarzone kozaki zamszowe rozczarowały mnie. Mam bardzo duży problem z kozakami przez dużą łydkę, więc bardzo się cieszyłam że udało mi się je kupić. Doradźcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zsuwające się kozaki, co robić?
może założ pod niego podkolanówki skarpetkowe ?? albo ocieplacze - to zapobiegnie slizganiu sie
a na chod sie nic nie poradzi chyba
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Można takie buty spokojnie zwęzić w łydkach u szewca.
![]() Moja mama kiedyś tak zrobiła i była bardzo zadowolona z efektu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Z tymi ocieplaczami/skarpetkami dobry pomysł! Jeżeli wypali to będzie bosko
![]() ![]() O zwężaniu też myślałam, tylko że wtedy nie zmieszczą mi się do kozaków spodnie, tak więc chyba to już będzie ostateczność, bo kozaki chciałabym nosić do spódnicy jak i na spodnie. Dziękuję raz jeszcze za porady. Może ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.