Odwołanie -nieuznana reklamacja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-07-10, 18:04   #1
karolinaa
Wtajemniczenie

Odwołanie -nieuznana reklamacja

Witam

Liczę na pomoc dziewczyny , sprawa wygląda tak kupiłam sandałki na koturnie w zwykłym sklepie . Po zaledwie 1 tyg się rozkleiły (cała podeszwa odeszła) , reklamacja została uznana . I ponownie ten sam problem tylko po miesiącu użytkowania , tym razem zażądałam zwrotu gotówki . O dziwo po 4 dniach zadowoliła pani z sklepu że reklamacja nie została uznana . Powód moja wina że przemoczyłam buty i się ponownie rozkleiły (główna siedziba Jaworzno , buty kupione w Katowicach) Chciałam złozyc odwołanie od reklamacji i mam do was pytanie które samo sie nasuwa czy któraś składała odwołanie jak to wygląda .

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 18:16   #2
201605090958
Konto usunięte

Dot.: Odwołanie -nieuznana reklamacja

Cytat:
Napisane przez karolinaa Pokaż wiadomość
Witam

Liczę na pomoc dziewczyny , sprawa wygląda tak kupiłam sandałki na koturnie w zwykłym sklepie . Po zaledwie 1 tyg się rozkleiły (cała podeszwa odeszła) , reklamacja została uznana . I ponownie ten sam problem tylko po miesiącu użytkowania , tym razem zażądałam zwrotu gotówki . O dziwo po 4 dniach zadowoliła pani z sklepu że reklamacja nie została uznana . Powód moja wina że przemoczyłam buty i się ponownie rozkleiły (główna siedziba Jaworzno , buty kupione w Katowicach) Chciałam złozyc odwołanie od reklamacji i mam do was pytanie które samo sie nasuwa czy któraś składała odwołanie jak to wygląda .
Najprościej-idziesz z pismem do Pani do sklepu raz jeszcze z 2 identycznymi pismami -piszesz miejscowość, datę. imię i nazwisko, dokladny adres składasz reklamację z powodu wady /rozklejenie/ towaru /buty na koturnie symbol/ zakupionego w dniu takim i takim za sumę x zł. I prosisz, żeby Pani podbila Ci jedno pismo-czyli postawila datę, złożyła czytelny podpis i przyłożyła pieczątkę. To jest prawidłowo złożona reklamacja, na ktorą muszą Ci odpowiedzieć. Jak Pani odmowi Ci przyjęcia reklamacji zawsze możesz powiedzieć, że żądasz rozmowy z kierownikiem sklepu i poczekać na kierownika. Czasem wystarczy pytanie, czy masz przyjść następnego dnia ze swoim prawnikiem. Nie wiem, ile masz lat, ale jak poniżej 18 to weź kogoś doroslego ze sobą. Powodzenia
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 21:04   #3
201703061232
Konto usunięte

Miałam podobną sytuację. Nie ma sensu bujać się z odwołaniami. Idź do rzecznika praw konsumenta - ja dzięki Pani Rzecznik od razu dostałam zwrot kasy.
201703061232 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 23:05   #4
martunka88
Rozeznanie

A ja ostatnio pisałam odwołanie w CCC, po tygodniu użytkowania starła mi się guma na palcach obu podeszw i uznali, że nie umiem chodzić;/ Wkurzyłam się, na tej samej kartce napisałam swoje spostrzeżenia, dałam ekspedientce i powiedziałam, że odwołuję się od ich decyzji. Poczekałam kolejne 2 tyg. i dostałam zwrot gotówki.
Pamiętajcie, że jeśli coś kupicie i się zepsuje w ciągu 6mies. to będzie wina producenta (przy założeniu prawidłowego użytkowania danej rzeczy). Dobrze też robi straszenie zgłoszeniem sprawy do rzecznika spraw konsumenckich
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości