Ja jestem chyba nienormalna...;( pomocy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 20:37   #1
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

Ja jestem chyba nienormalna...;( pomocy

Cześć...radzę już sobie z tym dłuższy czas...ale potrzebuję pomocy.Otóż to,że moje związki nigdy nie były udane,jeden chłopak mnie nie szanował,nie raz dostałam po głowie od niego itp,drugi zdradził,trzeci ze mną zerwał w wakacje a czwarty...z czwartym ja zerwałam po jego zdradzie...to wszystko wydarzyło się w przeciągu jakiś 3lat...niestety złe wspomnienia zostały.Dobrze się dogaduję z kolegami i chłopakami,ale jeżeli ma być coś więcej to się boję,boję się,że zostanę skrzywdzona,pobita a najgorsze czy też nie zgwałcona;(nie ufam...nie potrafię...jeżeli dochodzi do spotkania jest dobrze fajnie,później chcę następnego spotkania,ale jeżeli już ma do niego dojść to odechciewa mi się,wymyślam preteksty do odwołania spotkania itp....chronię się przed tym...nie potrafię rozmawiać z chłopakiem o wszystkim;(nie potrafię...czy muszę udać się do psychologa???pomóżcie...j a się wykończę;(
pyska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 21:03   #2
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Ja jestem chyba nie normalna...;( pomocy

nie spiesz się.
daj sobie czas, zanim zaangażujesz się w coś i zaufasz.

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 21:07   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Psycholog nie jest złym pomysłem zawsze, kiedy sobie nie dajemy rady z czymś w naszym życiu, wcale nie trzeba być na coś chorym by wynieść korzyści ze spotkań z psychologiem - często on pomaga porządkować myśli, sprawy. W każdym razie jeśli masz ochotę alo uważasz, że to może pomóc, to nic nie stoi na przeszkodzie.

Ale nie sądzę, żebyś koniecznie wymagała pomocy specjalisty. Raczej masz złe wspomnienia, i to w sporym natężeniu, skoro tyle tego było w ciągu 3 lat. A jak długo jesteś sama i boisz się z kimś związać?

Przede wszystkim nie musisz przecież być teraz z kimś, możesz sobie spokojnie pobyć sama, poczekać aż te złe wspomnienia nieco zbledną, zaczekać aż dojdziesz do siebie. Nic Cię nie goni do kolejnych związków. Czas, czas i jeszcze raz czas. Zajmij się czymś innym, sobą, swoimi znajomymi, pasjami, nauką, rozwijaniem się - odpuść facetów na jakiś czas.

Może taka przerwa od związków pomogła by Ci zastanowić się też nad sobą, może takie opłakane skutki związków wynikają z tego, że masz skłonność do wybierania nieodpowiednich mężczyzn.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 21:19   #4
diablo85
Przyczajenie

Niestety nie jest łatwo zapomnieć o przykrych doświadczeniach... ja też nie mam szczęścia do facetów, fakt nie zdradził mnie żaden ani nie uderzył.... ale nigdy nie wychodziło... musisz dać sobie czas. Nie myśl o facetach i spotkaniach. Spędzaj czas z przyjaciółmi! Oni będą Twoim lekarstwem na wszystko!Pozdrawiam gorąco i główka do góry!!!
diablo85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 22:20   #5
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ja tez niestety najlepszych doswiadczen nie mialam. Tu najlepszym powiernikiem jest czas. To banalne, ale taka jest prawda.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-20, 22:35   #6
studi
Zakorzenienie

to i ja się przyłączę-tez mam traumatyczne wspomnienia z facetami...Nie warto rezygnowac ze spotkan, ale chwila oddechu i przerwy nie zaszkodzi...Zycze powodzenia
Stary 2008-10-21, 13:16   #7
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

Otóż przerwę robię,nie chcę mieć chłopaka,ale od miłości nie ucieknę,jak na razie nie jestem w nikim zakochana i oddycham spokojnie...tylko nawet boję się z kolegą spotkać,którego znam już długo i bardzo mi pomaga...moje obsesje są straszne;((

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 18:48   #8
anussska4
Raczkowanie

GG do anussska4

moim zdaniem jeżeli poznasz już jakiegoś fajnego kolesia powinnas z nim byc na bezpiecznym etapie spotkania rozmowy żebyś mogła go poznać lepiej no i oczywiście żebyś mogła mu ufać. przedewszystkim daj sobie czas jeżeli chodzi o facetów też nie mam do nich szczęścia... sami zaprzeproszeniem frajerzy się natrafiali teraz przez dłuższy czas i jestem sam i czekam... na tego jedynego ) pozdrawiam serdecznie, 3mam kciuki abyś poznała tego jedynego i żeby ciebie był wart x]
anussska4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-21, 19:06   #9
buulina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
nie spiesz się.
daj sobie czas, zanim zaangażujesz się w coś i zaufasz.
dokładnie
Chyba kazda kobieta ma jakieś przykre doświadczenia.. jedna ma mniej druga znacznie wiecej. Nie powiem, że kiedyś przyjdzie ksiąze z bajki, ale moze pojawi się ktoś godny zaufania, ktoś kto pokaze Ci, że na nie zasługuje. Też jestem z natury raczej nieufna czasem jest to pomocne, bo własnie to czasem potrafi nas ochronic przed czymś złym jednak zamyka rowniez drzwi na innych ludzi, na tych którzy nie chcą nas skrzywdzić.. Więc staram sie czesciowo tego wyzbyć.
Co do psychologa coż jedniy go potrzebują w takich sprawach inni nie.. Jeśli chcesz się wybrać nie widze przeszkod pojscia chociaz na jedna wizytę, moze po niej stwierdzisz czy jest Ci to potrzebne
Stary 2008-10-22, 18:40   #10
No_Doubt1
Zadomowienie

GG do No_Doubt1
Dot.: Ja jestem chyba nienormalna...;( pomocy

Ktoś cie goni do miłości ?? chyba że chcesz ale znajdz sobie chłopaka ktory widzać ze traktuje dziewczyne z szacunkiem ktory cie nie zdradzi da sie to wyczuć
No_Doubt1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 11:03   #11
Elfir
Zakorzenienie

Wyjatkowo zle dobierasz partnerow. Zastanow sie czy czasem nie kierujesz sie jakims utrwalonym wzorcem złego mezczyzny przy wyborze partnera? Moze lubisz takich "drani" bo czujesz przy nich dreszczyk emocji, ktorego nie wywola spokojny i nieco niesmialy mezczyna?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 11:13   #12
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Z Twojego profilu wynika, że masz 17 lat. Domyślam się, że w związku z tym, chłopcy z którymi się spotykasz, są również nastolatkami. Oczywiście nic nie usprawiedliwia głupoty, jednak młodość ma to do siebie, że na wiele rzeczy można przymknąć oko, ponieważ jest to czas zdobywania doświadczeń, nabywania umiejętności radzenia sobie z innymi ludźmi i właśnie układania sobie w głowie tego, z kim chcemy związać naszą przyszłość i jakie cechy są dla nas niezbędne u partnera.

Nie chciałabym wyjść na kogoś, kto sam mając nie dużo więcej lat niż Ty poucza innych, jednak mam "przewagę" tych kilku lat i z własnego doświadczenia wiem, że mężczyźni często potrzebują nieco więcej czasu niż kobiety, by po prostu dorosnąć do związków
Stary 2008-10-23, 15:25   #13
mariposa91
Zadomowienie

Ja też miałam niekoniecznie wspaniałe wydarzenia związane z byłymi..
Ale ustatkowało się wszytsko. Znalazłam swego księcia. : )))))))
życzę Ci powodzenia i żebyś niedługo przeżyła wspaniała a zarazem tą PRAWDZIWA miłość

mariposa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-23, 15:26   #14
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17

Dzięki Wam...podniosłyście mnie na duchu...właśnie nie szukam miłości,sama przyjdzie a Ci faceci to chyba totalne dno(jeden,który by chciał sexu a ja na to gotowa nie jestem i nie chcę współżyć z kimś kto mnie namawia,to musi być moja wola a czas na to jeszcze przyjdzie...i zresztą w razie czego trzeba być świadomym,że sex może równać się z ciążą a na to bym gotowa nie była...jak będę chciała zacząć współżyć to pójdę do ginekologa na badania i ten mi przepisze tabletki...

Ale przechodząc do tematu to się boję nawet zostać z kolegą którego znam od wielu lat...boję się;((
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości