|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() jak ozdobić pudełko?
Chodzi mi o konkretne pomysły i potrzebne materiały oraz jak wykonać "krok po kroku", bo nie bardzo się orientuję.
![]() O decoupagu trochę czytałam, ale jakoś boję się do tego zabrać i nie wiem od czego zacząć. ![]() Proszę o jakieś proste pomysły, bo zwykle jak coś wymaga dużo czasu i pracy to się do tego nie zabieram. ;p Mógłby ktoś podać jakieś fajne pomysły? ![]() Dodam, że czytałam trochę wątków, spodobał mi się pomysł obklejenia czarno-białą gazetą (mam kolorowy pokój, więc jeśli pudełko będzie zbyt kolorowe, to będzie zbyt przesycony), ale nie wiem jak to wykonać? ![]() Pokój mam w kolorach niebiesko-żółtych głównie, meble jasne. Lubię motywy kwiatowe oraz retro (wszystko, co wygląda na stare, więc może spróbuję przecierania papierem ściernym oraz rzeczy o prostych kształtach). Chodzi o zwykłe pudełko po butach (mam w czym przebierać ![]() Z góry dziękuję za podesłane pomysły. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
CraftMod
|
Dot.: jak ozdobić pudełko?
pociać/porwać gazetę/kartki z ksiązki na paski szer powiedzmy nie większej niż 5cm, posmarowac pudełko klejem, poprzykładac paski dbając, żeby zakładki też były podklejone, na gazetę możesz przykleić coś nawiazującego to klimatu pokoju, albo np pocztówkę, , kwiaty wycięte z serwetek/papieru, kwiatki materiałowe, koronki, wstążki/ładne guziki, ....
Jeśli chcesz, zeby lepiej się trzymał przyklejony papier to możesz go pociagnąć bezbarwnym lakierem, ale lakiery dostępne w budowlanych mogą spowodować z czasem żółknięcie. ale zabezpieczają od kurzu itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() Czy potrzebny jest jakiś specjalny klej czy wystarczy zwykły klej w sztyfcie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Witam, chciałabym wykopać ten temat z podziemi bo sama chciałabym ozdobić pudełko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
najlepiej kupić serwetki - koszt ok. 5zł w kauflandzie i innych marketach, rossmannach itp całe paczki, wyciąć motyw i zdjąc 2 warstwy od spodu, aby została ta jedna z nadrukiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam 2 pudełka w swoim pokoju ozdabiane własnoręcznie: 1 - ozdobny papier (w kwiatki) przykleiłam do pudełka taśmą dwustronnie klejącą 2 - biały papier do drukarki przykleiłam (także taśmą) do pudełka i zrobiłam tatuaże (przykleiłam według instrukcji stare tatuaże które dawniej były dołączane do różnych czasopism) Efekt bardzo mi się podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
przyda się
![]()
************************* ************************* * A takie tam moje pomysły na ładny dom ![]() http://speckled-fawn.blogspot.com/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33562589 ************************* ************************* * |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.