|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt!!Przesyłam teraz życzenia świateczne, bo duuużo pracy czeka i kompik pójdzie w odstawkę ![]() Życzenia dla Was Wszystkich ![]() Na scęście, na zdrowie na to Boże Narodzenie coby sie wom darzyło,syćko dobrze rodziło; w oborze,w kumorze,w sędyk dobrze. Coby się wom darzyły kury cubate, gęsi siedłate,telo wołków, kielo w dachu kołków,tele cielicek,co wlesie jedlicek. Co by się wom darzyły konie z białymi nogami, cobyście orali styroma pługami, to trzoma,jak nie trzoma,to dwoma, to jednym, ale co godnym. Sięgnijcie do pieca,wyjmijcie kołoca, sięgnijcie do skrzynie,wyjmijcie pół świnie, sięgnijcie na wyzkę wyjmijcie masła łyzkę, sięgnijcie do sofki,wyjmijcie gorzołki. Piekliście, kuliści, kolędnikom daliście, coby się wom darzyły: gąski siodłate,kury cubate, w każdym kątku po dziesiatku,a na piecu troje. Cobyście byli zdrowi, weseli,jako w niebie janieli. Bądzcie syćka scynśliwemi,bądzcie tyz błogosławieni na świecie żyjąc! Wesołych Świąt ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Wesołych Świąt!!
Ja również już dziś przesyłam życzenia pogodnych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnej atmosfery i bieli za oknami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.