Problem? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-10-24, 11:25   #1
lovelovelovelove88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Problem?

Hej Dziewczyny :cmok:

Na pocz±tku dodam ¿e jestem stal± u¿ytkowniczn± wiza¿u.. ale piszê na nowym koncie (to glupie, wiem) :( poniewa¿ wolê pozostaæ anonimowa. Mój problem mo¿ecie uznaæ za beznadziejny, wiem ¿e inni maj± wiêksze problemy w ¿yciu. Zacznê od pocz±tku.

Mam 16 lat, i chodzê do ostatniej klasy gimnazjum. Mo¿ecie uznaæ mnie za dzieciaka, co chcecie ale naprawdê nie mam do kogo siê zwróciæ o pomoc.. Mo¿e to b³ahe ale od zawsze bylam ladna przez co nie jestem akceptowana przez ludzi w szkole.Nie jestem egoistk±, nie wywy¿szam siê, jestem poprostu sob±. Czêsto bralam udzialy w ró¿nych konkursach dla modelek, najczê¶ciej wygrywalam albo bylam w finale. Mniejsza z tym. Przez to w szkole nie kolegujê, a dokladniej prawie nikt nie chce siê ze mn± kolegowaæ z dziewczyn. W 1 klasie przyja¼nilam siê z pewn± dziewczyn±. Wszystko ok dopóki jej nie spodobal siê taki kole¶. Mi siê on nie podobal, pozatym nawet je¶li nie zrobilabym takiego ¶wiñstwa przyjaciólce. I wyszlo na to, ¿e on wolal mnie od niej.. Ona jak siê o tym dowiedziala natychmiast zerwala ze mn± kontakt i zaczêla plotkowaæ na mnie w szkole. Od tamtego czasu kolegujê siê tylko z chlopakami, chocia¿ trochê szczerze mówi±c mi glupio trochê. Moja siostra(tylko ona mi pomaga, na nikogo nie mogê liczyæ, ona mieszka w Stanach) mówi, ¿e ich onie¶mielam :( Nigdy nie mialam chlopaka. W szkole jest taki jeden, bardzo mi siê podoba. Z reszt± nie tylko mi. Kiedy¶ z nim rozmawialam, lecz kiedy zobaczyly to takie dziewczyny to zaczêly mi groziæ ¿e je¶li go nie zostawiê, to mog± "co¶" mi zrobiæ. Powiedzialy to oczywi¶cie innaczej, wiadomo, co drugie slowo to bylo przekleñstwo. Wiecie co? Czasami mam ¿al do Boga. Dlaczego nie wygl±dam tak jak inni? Czy to jest powód do nieakceptacji? Gdybym miala mo¿liwo¶æ zmienienia czego¶ w sobie, to bym zmienila siebie. Cal± siebie.

Najgorsze to, ¿e bojê siê ¿e w liceum bêdzie jeszcze gorzej :(

Nienawidzê siebie, nienawidzê ¿ycia. :(
lovelovelovelove88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 11:40   #2
natalka2
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 514
Dot.: Problem?

hmm, skoro sie nie wywyzszasz to kolezankami kieruje chyba zazdrosc nie wiem co ci poradzic.
nie masz zadnych kolezanek poza szkola?
a moze w twojej klasie jest jakas dziewczyna takze nielubiana? podejdz i zagadaj.
co do liceum to wydaje mi sie, ze nie potrzebnie sie obawiasz, ludzie jednak sa troche inni niz w gimnazjum.

studia

natalka2 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 13:07   #3
kiniaczeq
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 397

Lepiej, ¿e wiesz ¿e Ciê nie lubi±, ni¿ to, ¿eby obgadywa³y za plecami najlepsza kole¿ankê.
W klasie sytuacje mam takie na co dzieñ; niby wszystkie wierne kole¿anki a jednak po drugiej jedzie. Heh zabawne..

Olej to, szczerze.
Ca³e ¿ycie tak nie bêdzie, kiedy¶ w koñcu wyjdziesz z tej szko³y a ludzie gadaj±, i zawsze gadaæ bêd±. Ju¿ lepiej nie mieæ znajomych ni¿ mieæ takich.
Zreszt±, na ¶wiecie s± porz±dni ludzie z którymi idzie pogadaæ poznasz na pewno kiedy¶ kogo¶ takiego

aha ps. nie ma siê co denerwowaæ za g³upotê innych.
Stary 2008-10-24, 13:13   #4
kitsh
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 482

nie przejmuj sie gadaniem innych, kieruje nimi czysta zazdro¶æ.
a skoro s± zazdro¶ni o sukcesy nie warto na nich spojrzeæ.
wytrzymaj jeszcze do koñca roku (przeciez zosta³o ledwie pó³ roku, po odjeciu wszyscy ¶wiat, ferii, weekendów itp).

ah i najwazniejsze, nie zmarnuj swojej szansy i zg³aszaj siê na rózne konkursy.
mo¿e nawi±¿ wspó³prace z agencj± modelek ?
Stary 2008-10-24, 13:23   #5
Maniwa
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 841

Có¿, kola¿ankami kieruje zwyk³a zazdro¶æ i to zawsze jest niszcz±ce uczucie. Najwa¿niejsze, ¿e siê nie wywy¿szasz Kumplujesz siê z ch³opakami? No i dobrze! Takich przyjació³ te¿ mo¿na mieæ.
Je¶li zawsze jeste¶ chêtna do pomocy w nauce czy innych szkolnych sprawach, jeste¶ uprzejma i chêtnie wys³uchujesz innych, nie unosisz siê, jeste¶ skromna i nie uwa¿asz siê za lepsz±, to sorry, ale to Twoje kole¿anki maj± problem, i tak szczerze mówi±c, niewiele mo¿esz z tym zrobiæ. Po prostu przeczekaæ i tyle. W liceum bêdzie lepiej.
Maniwa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 14:23   #6
Qbalka...
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Nie masz siê co zamartwiac.. Za nied³ugo czeka Cie zmiana szkoly.. nowa klasa, nowe kolezanki, nowe znajomosci..! Sama jestem licealistka i powiem Ci ze w liceum pozna³am du¿o znajomych, tak wiec g³owa do góry bo naprawde nie ma sie czym martwic!
Qbalka... jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 14:59   #7
olcia 810
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 632

W liceum ludzie sa inny. Powa¿niejsi. Przynajmniej dziewczyny
Niewiele Ci gimnazjum zosta³o, albo wytrzymasz albo zmieñ szko³e.
Skup sie na nauce i lej na kole¿anki.
olcia 810 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 15:05   #8
Hija
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 344

Ja z w³asnego do¶wiadczenia wiem, ¿e p³eæ brzydka to lepsi kumple, w³a¶nie mniej obgaduj±, a przynajmniej w taki chamski sposób w jaki robi± to dziewczyny.
I w³a¶nie jak ju¿ kto¶ wspomnia³ mo¿e warto wykorzystaæ Twoj± urodê i zaj±æ siê modelingiem? Wtedy poznasz dziewczyny, które te¿ bêd± ³adne i nie bêd± zazdro¶ci³y Tobie urody, wiêc ten problem w ich otoczeniu przestanie Ciebie dotyczyæ.
Hija jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 17:44   #9
mary_alice_young
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 972

Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Poka¿ wiadomo¶æ
W klasie sytuacje mam takie na co dzieñ; niby wszystkie wierne kole¿anki a jednak po drugiej jedzie. Heh zabawne..
to tak samo jak u mnie....

Nie przejmuj siê, z tego co mówisz to to wszystko wynika z zazrdo¶ci, te dzieczyny tak mówi±, bo chcia³y by byæ takie jak Ty.
Nied³ugo wyjdziesz z gimnazjum, poznasz nowych ludzi i zobaczysz, ¿e ich nastawienie bêdzie inne.
Nie martw siê bo na prawdê nie warto.
Stary 2008-10-24, 18:09   #10
Asienka187
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 660

Ja od zawsze trzyma³am siê z ch³opakami, jako¶ bardziej odpowiada mi ich towarzystwo.

Zgadzam siê z dziewczynami, nied³ugo zmienisz szok³e, poznasz nowych ludzi na pewno zdobedziesz kole¿anki. G³owa do góry!
Stary 2008-10-24, 18:16   #11
honney
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 143
GG do honney

Zgadzam siê z poprzedniczkami. Liceum to nie gimnazjum. Je¶li s± zazdrosne to ich sprawa, a Ty ignoruj. Teraz siê skup na skoñczeniu szko³y. W nowej bêdziesz mogla zacz±æ wszystko od nowa.

Powodzenia

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 18:26   #12
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 769

Masz 16 lat, wiêc w Twoim wieku moje uwagi i tak o kant... czego¶ mo¿na rozbiæ.
Przyczyn Twoich problemów mo¿e byæ wiele, pocz±wszy rzeczywi¶cie od nastawienia otoczenia, a skoñczywszy na cechach, które byæ mo¿e nosisz w sobie, w jaki¶ sposób eksponujesz, a jeszcze nie zdajesz sobie z tego w pe³ni sprawy.

Je¿eli widzisz siebie w przysz³o¶ci jako modelkê i masz na to realne szanse, trzymam kciuki ¿eby¶ podo³a³a wszystkiemu, co niesie ze sob± ten zawód.

Jedna uwaga - ¿al do Boga, czy kogokolwiek innego bym sobie podarowa³a.
Uroda to u kobiety spory atut.

G³owa do góry.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 18:38   #13
biip
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 283

Nie przejmuj siê nimi. Nied³ugo pójdziesz do liceum - tam jest ca³kiem inaczej. "Kole¿anki" s± zazdrosne, nic na to nie poradzisz. Pamiêtaj, ¿e Twoja uroda jest plusem, a nie kar±! Na pewno wytrzymasz jeszcze ten ostatni rok
matematyka pr
chemia pr
niemiecki pr
biip jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 22:57   #14
No_Doubt1
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 764
GG do No_Doubt1

trudno co¶ poradziæ bo wygl±d naturalny trudno zmieniæ... jedynie co mogê ci poradziæ to to ¿eby¶ wytrzyma³a w tym gimnazjum i idac do liceum wziê³a to gdzie zupe³nie nikogo nie znasz i tam od samego pocz±tku za kumplowa³a sie z kim¶ i nie zmarnowa³a tego a teraz to tylko mo¿esz sie uzbroiæ w cierpliwo¶æ i czekaæ na wakacje i na pierwszy dzwonek w nowej szkole :d
No_Doubt1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-24, 23:50   #15
Sunny20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 252

Uroda jest darem i na pewno w ¿yciu bardziej Ci pomo¿e ni¿ zaszkodzi

Wiesz, bez urazy, ale ja uwa¿am, ¿e okres gimnazjum to taki trochê g³upi wiek, kiedy wszystko siê przestawia, ludzie ¶wiruj±, buntuj± siê na si³ê i takie tam. Dlatego uwa¿am, ¿e w liceum wcale nie bêdzie gorzej, bêdzie lepiej
Poza tym trochê trudno mi uwierzyæ, ¿e naprawdê nikt nie chce siê z Tob± przyja¼niæ tylko z powodu Twojej urody, wydaje mi siê, ¿e wina le¿y tak¿e po Twojej stronie. Zastanów siê czy nie jeste¶ np. zbyt wynios³a, zachowawcza, niemi³a... Mo¿e pod¶wiadomie przyjê³a¶ tak± postawê obronn± i zamknê³a¶ siê w skorupce, nie zdaj±c sobie nawet z tego sprawy.
Je¶li jednak nie mam racji to znaczy, ¿e otaczaj± Ciê na razie same nieciekawe, zakompleksione osoby, z którymi nie warto siê przyja¼niæ, wiêc nie masz czego ¿a³owaæ
I g³owa do góry, bo na ¶wiecie na szczê¶cie jest te¿ mnóstwo fajnych osób i na pewno i Ty na nich wkrótce trafisz.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 08:11   #16
kiiiciiia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 336

Zgadzam sie z dziewczynami..Kolezanki zazdroszcz±... To ze jestes ladna nie jest zadnym przeklenstwem a darem I jesli ci sie to podoba wykorzystuj to wlasnie w roznych konkursach
W liceum napewno bedzie duzo nowych osob ktore poznasz i pokaz im od poczatku jaka jestes! Poza tym gimnazjum to taki czas kiedy ludzie najbardziej chca pokazac jacy sa wspaniali i wlasnie popisuja sie lub zachowuja jak te co Ci grozily.. W wyzszych szkolach nawet jesli takie cos istnieje to w o wiele mniejszym stopniu.
A poki co..trzymaj sie z chlopakami ale nie odcinaj do konca od dziewczyn.Zagadaj czasem ale jednak badz troche olewcza-nie napalaj sie ze bedzie z tego cos wiecej...zachowuj jak zwykla kolezanka-. Jakos ten rok przetrwasz a pozniej zycze Ci szczescia

kiiiciiia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-25, 10:29   #17
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 713

To jest zdecydowanie zazdro¶æ ze strony Twoich kole¿anek.

Mia³am podobn± sytuacjê, kiedy by³am w Twoim wieku. Tyle, ¿e nie by³am dobr± modelk±, a dobr± sportsmenk±. Osi±ga³am wybitne osi±gniêcia, przez wyjazdy na zawody i zgrupowania czêsto opuszcza³am lekcje, dziêki ugodowym nauczycielom potrafi³am pogodziæ naukê ze sportem. Tego nie mog³y akceptowaæ "kole¿anki" w klasie. Nie jeden raz us³ysza³am z ich ust absurdalne komentarze na mój temat, typu: "Jeste¶ za wysoka (mam 188cm wzrostu), bêdziesz mia³a ciê¿kie ¿ycie, nie bêdziesz mia³a wcale ch³opaka itp.". Wtedy bardzo siê przejmowa³am, by³am zakompleksiona i zamkniêta w sobie. Jednak z wiekiem coraz mniej mnie to obchodzi³o, skupi³am siê na treningach, w klubie i na wyjazdach zaczê³am zyskaæ przyjació³, a dzi¶ bêd±c studentk± i dalej osi±gaj±c sukcesy, czujê od innych podziw i respekt.

lovelovelovelove88, nie przejmuj siê tym, dzisiejsza m³odzie¿ jest bardzo nietolerancyjna. Jeste¶ silna kobita i przetrzymasz ten trudny dla nich okres. Z czasem w swoim ¶rodowisku znajdziesz przyjació³, którzy bêd± Ciê podziwiaæ. Po prostu daj innym dojrzeæ.

Nie mam ¿adnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeñ. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istot± ludzk± i to mi wystarczy. Gorsza ju¿ byæ nie mo¿e.

Po co mi suwaczki? Mi³o¶æ nie jest na pokaz. Do mi³o¶ci trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-25, 13:21   #18
larva
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 434

Muszê Ciê "dobiæ", ¿e w³a¶nie dziewczyny najczê¶ciej rzucaj± k³ody pod nogi. Ot, z czystej zazdro¶ci. Ja dostawa³am w gimnazjum nawet anonimowe li¶ciki . Kumpluj siê z ch³opakami, ten rok jeszcze wytrzymasz

G³owa do góry i ¿yczê sukcesów!
larva jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-25, 14:23   #19
koKOro
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 159

my¶lê, ¿e ³atwiej Ci bêdzie jak troche lat up³ynie, bêdziesz mia³a kole¿anki w starszym wieku, gdzie ju¿ pewne sprawy maj± pouk³adane w g³owie inne warto¶ci. Kumplowanie siê z ch³opakami nei jest takie z³e, choæ pewnie brakuje Ci przyjació³ki od serca. Mo¿e na razie skup siê na tym co lubisz, jakiej¶ pasji, w koñcu nba pewno trafi siê jaka¶ osoba.

zakorzenienie
koKOro jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 15:36   #20
lovelovelovelove88
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Dziêkuje wam Dziewczyny!

Podtrzymaly¶cie mnie na duchu Postanowilam, ¿e ten rok postawiê na naukê by dostac siê do jakiego¶ dobrego liceum. Od zawsze chcialam byæ dziennikark±, wiêc mo¿e pójdê do jakiej¶ klasy o tym profilu

Szczerze mówi±c takiego przyjaciela nie mam. Kolegujê siê z ró¿nymi chlopakami, tylko czujê ¿e im nie chodzi tylko o przyja¼ñ W szkole, próbowalam wiele razy zaprzyja¼niæ siê z ró¿nymi dziewczynami, ale wiêkszo¶æ uwa¿ala mnie za rywalkê a nie za przyjaciólkê.

Oprócz sprawy z dziewczynami, nurtuje mnie sprawa z pewnym chlopakiem równie¿ z tej szkoly niestety. On mi siê naprawdê bardzo podoba. Wydaje mi siê, ¿e ja mu te¿. Czêsto piszemy na gadu, w szkole staram siê go unikaæ chocia¿ z ciê¿kim sercem. Te dziewczyny mi gro¿±, ¿e jak bêdê siê z nim zadawaæ to mi "co¶" zrobi±.. Bardzo mi na nim zale¿y, i nie wiem co zrobiæ..
lovelovelovelove88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-25, 15:44   #21
mariposa91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 188

Zapewniam ¿e w Liceum bêdzie dobrze

mariposa91 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-25, 15:44   #22
mariposa91
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 188

A co do tych panienek olewaj olewaj i jeszcze raz olewaj.! )

mariposa91 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-10-25, 22:25   #23
Sunny20
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 252

Cytat:
Napisane przez lovelovelovelove88 Poka¿ wiadomo¶æ

Oprócz sprawy z dziewczynami, nurtuje mnie sprawa z pewnym chlopakiem równie¿ z tej szkoly niestety. On mi siê naprawdê bardzo podoba. Wydaje mi siê, ¿e ja mu te¿. Czêsto piszemy na gadu, w szkole staram siê go unikaæ chocia¿ z ciê¿kim sercem. Te dziewczyny mi gro¿±, ¿e jak bêdê siê z nim zadawaæ to mi "co¶" zrobi±.. Bardzo mi na nim zale¿y, i nie wiem co zrobiæ..
A dlaczego tak siê boisz tych dziewczyn? Czy ich gro¼by s± rzeczywi¶cie realne?
Je¶li czujesz, ¿e ten ch³opak naprawdê Ciê lubi i mu zale¿y to mo¿e jako¶ delikatnie mu powiesz o tych gro¼bach i wbudzi to w nim rycerskie odruchy?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-25, 22:47   #24
mag_rat
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 931

Cytat:
Napisane przez larva Poka¿ wiadomo¶æ
Muszê Ciê "dobiæ", ¿e w³a¶nie dziewczyny najczê¶ciej rzucaj± k³ody pod nogi. Ot, z czystej zazdro¶ci. Ja dostawa³am w gimnazjum nawet anonimowe li¶ciki . Kumpluj siê z ch³opakami, ten rok jeszcze wytrzymasz

G³owa do góry i ¿yczê sukcesów!
larva dobrze mówi- trzymaj z ch³opakami,dziewczyny w gimnazjum to z mojego do¶wiadczenia ¿aden materia³ na "przyjació³ki". Te¿ dostawa³am anonimowe li¶ciki, by³am obgadywana na ka¿dym kroku. I te¿ my¶la³am, ¿e w liceum bêdzie jeszcze gorzej,ale im dalej w las tym lepiej teraz jestem na studiach i z perspektywy czasu mogê powiedzieæ, ¿e ludzie w gimnazjum byli najgorsi ze wszystkich jakich spotka³am na swojej drodze.

Uszy do góry, wa¿ne ¿eby¶ to Ty by³a w porz±dku.

mag_rat jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.