|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Spóźnia się okres czy to ciążą ??
Witam.
Przejdźmy do konkretów. Kochaliśmy się w sylwestra z gumką. Był to ostatni dzień płodności. Podczas wytrysku praktycznie równocześnie wyszedłem z partnerki lecz od niej ciągnęła się jakaś maź półprzezroczysta i lepka. Sprawdziłem prezerwatywę i na 99% nie pękła. Sperma była w prezerwatywie. Minęły 2 tygodnie od tego zdarzenia i wczoraj moja dziewczyna powinna dostać okresu lecz nie dostała. Miała byle podbrzusza tak jak przy normalnym zbliżającym się okresie. Pobolewa ją podbrzusze. W przeciągu 5 miesięcy miała okres w miarę regularny. Nie ma żadnych objawów co by mogły wskazywać na ciążę. Proszę o poradę co w takiej sytuacji zrobić ?? Bardzo jesteśmy zaniepokojeni tą sytuacją, ponieważ jeszcze nie czas na dziecko.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźnia się okres czy to ciążą ??
Organizm to nie szwarjcarski zegarek wiec okres moze pojawic sie jutro albo za 3 dni i tez bedzie w normie.
wiec czekac lub zrobic test ciazowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
cóż... później nie dziwota że faceci zakładają wątki typu : zauważyłem białą plame na majtkach żony...czy ona mnie zdradza??
![]() a odnośnie pytania...jest mnóstwo powodów przesunięcia się okresu. Skoro gumka nie pękła to jakim sposobem miała by być w ciąży?? ![]() pozatym my nie wróżymy tu z kart ![]() Edytowane przez Laetitia89 Czas edycji: 2010-01-13 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
spokojnie czekajcie na okres
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Jezu, 1 dzień to nie jest spóźnienie!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jakby mój facet takie wątki zakładał na forach, to bym chyba musiala go rzucić
![]() Jak jeszcze nie czas na dziecko i tak się stresujecie, to niech dziewczyna bierze pigułki. To pewny środek antykoncepcyjny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
stary jednooki dachowiec
|
Kupcie test, zamiast się martwić przez kolejne dni.
A okres może się dziewczynie spóźniać nawet ze stresu.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jakaś maź...
![]() Poczekajcie jeszcze kilka dni, jak nic to kupcie test, a później gin dla pewności.
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
O ludzie
![]() Teścik ! ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ludzie zabierają się za coś a nie mają podstawowej wiedzy na ten temat
![]() fotre nie wiesz jak wygląda Twoja sperma ? a jak wydzielina Twojej kobiety, heh...
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wiem jak wygląda moja sperma oraz śluz. posta pisałem w pośpiechu. martwimy się o to i dlatego postanowiłem napisać taki temat. dzisiaj zrobimy test i zobaczymy co będzie. Oby wszystko było dobrze. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jeju, masakra.
Tak, to ciąża! Skąd my mamy wiedzieć? Każdy kto decyduje się na współżycie powinien wiedzieć jak się zabezpieczyć, jak wygląda cykl u kobiety i jakie są objawy ciąży. Powinien również wiedzieć do czego służą testy ciążowe i pamiętać o tym, że można iść do ginekologa. To żałosne zakładać takie wątki bo ludzie potrafią kochać się w "dni teoretycznie płodne" i nie zajść w ciążę, więc SKĄD MY MAMY WIEDZIEĆ?
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
pewnie chopak ma z 16lat malo wie to sie nie ma co dziwic ze mysli ze sperma w tajemniczy i niezwykly sposob przenikla przez gumke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Raczej nie...Jeżeli używacie dobrych gumek i była prawidlowo załozona nie powinno to niczym grozic tyle Cie moge Pocieszyć.
Ta maź pewnie pochodziła z pochwy TwOjej dziewczyny wiec nie przejmuj sie na zapas. Proponuje poczekać jeszcze kilka dni na jej okres i wtedy ewentualnie zrobic test ciazowy, aby nie(potwierdzić) swoich obawow |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
1)Testy wiarygodne są dopiero po ok 3 tygodniu od ewentualnego zapłodnienia.
2)Chłopak się martwi, może nie bardzo ma z kim na ten temat porozmawiać i postanowił tu zasięgnąć porady, a większość go krytykuje. Faktem jest, że jeśli nie ma pojęcia o seksie nie powinien się do niego zabierać, ale nie nam oceniać czy dojrzał do tego czy nie! 3)Okres, który się spóźnia kilka dni to nie jest tragedia, musicie poczekać cierpliwie, ewentualnie zostaje wizyta u ginekologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.