|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Proszę o radę!!
Jestem tutaj pierwszy raz i nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Proszę o radę!!
Cześć. są takie specjalne farby do ubrań. Ja ostatnio kupiłam w Biedronce za 8 zł cztery kolory żółty, czerwony, zielony i niebieski- cały zestaw. Co prawda jeszcze nie używałam, ale zamierzam na dniach coś stworzyć na ubrankach moich córeczek ( aby ukryć plamy, których nie da się usunąć. Wiem, że są też takie pisaki z brokatem do tkanin-znajoma takimi ozdabiała bluzki- bardzo ładnie to wyglądało.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a czym bym mogła wyszyć jakiś wzorek???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej kupić mulinę w kolorze który Ci się spodoba, w zależności od tego jak gruby ma być napis możesz sobie podzielić mulinę na odpowiednią ilość nitek. Nie wiem w jaki sposób chciałabyś wyszywać ten napis (tzn. jakim rodzajem haftu), ale na tej stronce powinnaś znaleźć coś co Ci się spodoba http://swappons.oldiblog.com/?page=articles&rub=15118
Możesz też zobaczyć w pasmanterii czy nie ma naszywek albo prasowanek z literkami, niektóre są bardzo delikatne, więc mogłyby Ci podpasować i nie musiałabyś się bawić z wyszywaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jest jeszcze jeden sposób poszukaj w szafie jakiejś niepotrzebnej bluzki, narysuj na niej odpowiedniej wielkości liter potem wytnij. Przyszyj je fastrygą tak by ją było widać grubą nicią w kontrastowym kolorze kawałeczek od krawędzi liter
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.