Bół brzucha - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 14:08   #1
anetaswdn
Przyczajenie

Bół brzucha

Witam! Od razu podkreślam, iż nie wiem czy tutaj powinnam zamieszczać ten temat. Otóż od wczoraj (ok.23.30) strasznie zaczął boleć mnie brzuch. O godzinie 3,20 pojechałam na pogotowie bo już nie dawałam rady. Dostałam no-spe i Tulzol (osłonka). Panie położne powiedziały, że to może być od antybiotyku. Dodam, że biorę : Zatoxin, Mukoline, Klabax, Lacidofil, Faringosept oraz Sulfarinol z tego względu, iż mam chore zatoki oraz czopy ropne. No i po dostaniu no-spy i Tulzola nie pomogło, a wręcz nasilił się ból. O godzinie 4,30 pojechałam kolejny raz, ponieważ dostałam drgawek, tzn strasznie się strzęsłam, nie mogłam leżeć, siedzieć, stać, chodzić. Dostałam zastrzyk no i coś tam pomogło nie do końca. O godz. 6 poszłam spać. Wstałam o 9,30 no i ból dalej był, mniejszy ale był. Ból dalej się utrzymuje, a ja nie wiem co robić. Nie chcę brać leków przeciwbólowych bo boję się, że jeszcze gorzej będzie. Co zrobić ? Może miał ktoś z was takie objawy ? Help!!
anetaswdn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 14:48   #2
evvelinek
Zakorzenienie

Dot.: Bół brzucha

Cytat:
Napisane przez anetaswdn Pokaż wiadomość
Witam! Od razu podkreślam, iż nie wiem czy tutaj powinnam zamieszczać ten temat. Otóż od wczoraj (ok.23.30) strasznie zaczął boleć mnie brzuch. O godzinie 3,20 pojechałam na pogotowie bo już nie dawałam rady. Dostałam no-spe i Tulzol (osłonka). Panie położne powiedziały, że to może być od antybiotyku. Dodam, że biorę : Zatoxin, Mukoline, Klabax, Lacidofil, Faringosept oraz Sulfarinol z tego względu, iż mam chore zatoki oraz czopy ropne. No i po dostaniu no-spy i Tulzola nie pomogło, a wręcz nasilił się ból. O godzinie 4,30 pojechałam kolejny raz, ponieważ dostałam drgawek, tzn strasznie się strzęsłam, nie mogłam leżeć, siedzieć, stać, chodzić. Dostałam zastrzyk no i coś tam pomogło nie do końca. O godz. 6 poszłam spać. Wstałam o 9,30 no i ból dalej był, mniejszy ale był. Ból dalej się utrzymuje, a ja nie wiem co robić. Nie chcę brać leków przeciwbólowych bo boję się, że jeszcze gorzej będzie. Co zrobić ? Może miał ktoś z was takie objawy ? Help!!
opisz jaki to rodzaj bólu, czy jest nieustanny? gdzie jest umiejscowiony? czy przypomina ból przy zatruciu czy ból miesiączkowy?
najlepiej bedzie wybrać się jak najszybciej do przychodni, jakaś powinna mieć dyżur w weekendy.
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 15:15   #3
enfys
Raczkowanie

Też uważam, że powinnaś się jak najszybciej skontaktować z przychodnią.

Brałam kiedyś Klabax i potwornie źle się po nim czułam - było mi bardzo niedobrze i bolał mnie żołądek. Wtedy lekarz zmienił mi antybiotyk i było już ok.
Stary 2013-02-24, 15:23   #4
anetaswdn
Przyczajenie

Ból jest pod klatką piersiową, jest nieustający, ale zmienny (czyli raz mocniej, raz słabiej). W tym momencie jest taki sobie 5/10. Ale czasem jest naprawdę nie dowytrzymania. Gorszy niż miesiączka.
Stary 2013-02-24, 15:28   #5
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetaswdn Pokaż wiadomość
Ból jest pod klatką piersiową, jest nieustający, ale zmienny (czyli raz mocniej, raz słabiej). W tym momencie jest taki sobie 5/10. Ale czasem jest naprawdę nie dowytrzymania. Gorszy niż miesiączka.
potrafisz zlokalizować jczy boli po lewej, prawej, naśrodku? czy wtedy gdy jest silniejszy promieniuje na plecy? tak jakby Cię ktoś obwiązał paskiem i zaciskał?
na pewno nie bierz dodatkowych leków przeciwbólowych, jeśli jesteś w stanie wytrzymać. no i wybierz się do przychodni jak najszybciej! możliwe żę szkodzą Ci zazywane leki i nie powinnaś któregoś brać. jak nie masz możliwości dziś to koniecznie jutro z samego rana udaj się do lekarza rodzinnego. póki co przykładaj coś gorącego(termofor, plasikowa butelka z woda) w to miejsce i sprawdz czy pomoże choć trochę.
a no i postaraj się nie jeść cieżkostrawnych dań dziś/ jutro - lepiej coś lekkiego albo zwykła bułe jeśli nie masz apetytu.

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2013-02-24 o 15:29
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 17:50   #6
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

dziwne ze cie nie zatrzymali na pogotowiu skoro bylas tam 2 razy ... mysle ze powinnas isc do lekarza nawet jesli przestanie bolec bo bol czegokolwiek nie pojawia sie od tak

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-24, 20:56   #7
peggy7
Zadomowienie

Ja obstawiam, że to od tych wszystkich leków, które autorka bierze. Więc ból nie "ot tak"...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-25, 11:37   #8
201604250941
Konto usunięte

To brzmi jak wykończenie żołądka lekami, zrobili Ci USG? Mi się kiedyś od leków zamknał i nic dalej nie przepuszczał, zrobił się z niego balon dosłownie, może właśnie tak masz. A to nie jest dobre jak tam wszystko tak leży w środku, tylko że przy takim czymś człowiek zwykle wymiotuje bardzo.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 14:34   #9
anetaswdn
Przyczajenie

Ból był na środku, a promieniował na cały brzuch również na ręcę. Dzisiaj już nie mam. Przestał boleć, odstawiłam antybiotyk Klabax i Lacidofil i nic nie dolega. Nie zamierzam wybierać sie do lekarza, bo przepisze mi kolejne leki, a już mam dosyć bo ost. 160 zł wydałam na nie. A pieniędzmi to ja nie "sram" za przeproszeniem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości