|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bół brzucha
Witam! Od razu podkreślam, iż nie wiem czy tutaj powinnam zamieszczać ten temat. Otóż od wczoraj (ok.23.30) strasznie zaczął boleć mnie brzuch. O godzinie 3,20 pojechałam na pogotowie bo już nie dawałam rady. Dostałam no-spe i Tulzol (osłonka). Panie położne powiedziały, że to może być od antybiotyku. Dodam, że biorę : Zatoxin, Mukoline, Klabax, Lacidofil, Faringosept oraz Sulfarinol z tego względu, iż mam chore zatoki oraz czopy ropne. No i po dostaniu no-spy i Tulzola nie pomogło, a wręcz nasilił się ból. O godzinie 4,30 pojechałam kolejny raz, ponieważ dostałam drgawek, tzn strasznie się strzęsłam, nie mogłam leżeć, siedzieć, stać, chodzić. Dostałam zastrzyk no i coś tam pomogło nie do końca. O godz. 6 poszłam spać. Wstałam o 9,30 no i ból dalej był, mniejszy ale był. Ból dalej się utrzymuje, a ja nie wiem co robić. Nie chcę brać leków przeciwbólowych bo boję się, że jeszcze gorzej będzie. Co zrobić ? Może miał ktoś z was takie objawy ? Help!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bół brzucha
Cytat:
najlepiej bedzie wybrać się jak najszybciej do przychodni, jakaś powinna mieć dyżur w weekendy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Też uważam, że powinnaś się jak najszybciej skontaktować z przychodnią.
Brałam kiedyś Klabax i potwornie źle się po nim czułam - było mi bardzo niedobrze i bolał mnie żołądek. Wtedy lekarz zmienił mi antybiotyk i było już ok.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ból jest pod klatką piersiową, jest nieustający, ale zmienny (czyli raz mocniej, raz słabiej). W tym momencie jest taki sobie 5/10. Ale czasem jest naprawdę nie dowytrzymania. Gorszy niż miesiączka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno nie bierz dodatkowych leków przeciwbólowych, jeśli jesteś w stanie wytrzymać. no i wybierz się do przychodni jak najszybciej! możliwe żę szkodzą Ci zazywane leki i nie powinnaś któregoś brać. jak nie masz możliwości dziś to koniecznie jutro z samego rana udaj się do lekarza rodzinnego. póki co przykładaj coś gorącego(termofor, plasikowa butelka z woda) w to miejsce i sprawdz czy pomoże choć trochę. a no i postaraj się nie jeść cieżkostrawnych dań dziś/ jutro - lepiej coś lekkiego albo zwykła bułe jeśli nie masz apetytu. Edytowane przez evvelinek Czas edycji: 2013-02-24 o 15:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
dziwne ze cie nie zatrzymali na pogotowiu skoro bylas tam 2 razy ... mysle ze powinnas isc do lekarza nawet jesli przestanie bolec bo bol czegokolwiek nie pojawia sie od tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja obstawiam, że to od tych wszystkich leków, które autorka bierze. Więc ból nie "ot tak"...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
To brzmi jak wykończenie żołądka lekami, zrobili Ci USG? Mi się kiedyś od leków zamknał i nic dalej nie przepuszczał, zrobił się z niego balon dosłownie, może właśnie tak masz. A to nie jest dobre jak tam wszystko tak leży w środku, tylko że przy takim czymś człowiek zwykle wymiotuje bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ból był na środku, a promieniował na cały brzuch również na ręcę. Dzisiaj już nie mam. Przestał boleć, odstawiłam antybiotyk Klabax i Lacidofil i nic nie dolega. Nie zamierzam wybierać sie do lekarza, bo przepisze mi kolejne leki, a już mam dosyć bo ost. 160 zł wydałam na nie. A pieniędzmi to ja nie "sram" za przeproszeniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.