Niech żyje poczta polska ( złośliwie małą literą) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-01-05, 13:32   #1
lisica
Raczkowanie

GG do lisica

Niech żyje poczta polska ( złośliwie małą literą)

Czy Wam też zdarzyło się coś takiego? Pojechałam nadać polecony bąbelkowy na "obcą" pocztę na sąsiednim osiedlu. List miał trochę grubości i panienka mi na to, że coś takiego może nadać jako paczkę ! List może zawierać tylko korespondencję !!?? Ja jej na to, że zdziwiłaby się widząc co nadawałam i odbierałam w ten sposób - były to przesyłki wielkości słusznej książki zapakowanej w kopertę; a ta uparcie, że takie ma przepisy? Może to jakies noworoczne obostrzenia? I co teraz zbliżając się do okienka mam z góry kłamać, że wewnątrz jest np. płyta CD ( to ponoć można) ? Jak to wygląda u Was?
lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 13:44   #2
paula78
Zakorzenienie

Re: Niech żyje poczta polska ( złośliwie małą literą)

miałam dokładnie taki sam problem gdy remontowali moja pocztę więc poszłam na osiedle obok a tam panienka ze nie mozna i koniec .poszłam na poczte główną a tam pani mówi ze nie można ale na moją odpowiedzialnośc wyśle. i po sprawie.
wróciłam na poczte gdzie panienka nie chciała przyjąc a w okienku siedziała pni z mojej poczty i przyjeła wieć chyba wszytsko zależy od dobrego humoru pani z okienka.
pzdr.
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 14:10   #3
lisica
Raczkowanie

GG do lisica

Będę w takim razie chodzić tylko na "moją" pocztę i na zmianę jednej takiej babeczki, która pyta tylko : owinięte, nie potłucze się? Nie dość, że człowiekowi zależy na czasie to jeszcze okazuje się, że niepotrzebnie nadkłada drogi .
Dzięki, pozdrawiam.
lisica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 14:15   #4
maja101
Rozeznanie

lisica napisał(a):
I co teraz zbliżając się do okienka mam z góry kłamać, że wewnątrz jest np. płyta CD ( to ponoć można) ? Jak to wygląda u Was?

a ja spotkałam się ze stwierdzeniem że płyty CD też nie można. konkretnie nie można jej wysłać za granicę.
A zgadnijcie dlaczego?
"Bo mogą się na niej znajdować informacje szkodliwe dla państwa" - tak powiedziała dziunia z poczty
maja101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 14:18   #5
admin
Gość

maja101 napisał(a):
> a ja spotkałam się ze stwierdzeniem że płyty CD też nie można. konkretnie nie można jej wysłać za granicę.
> A zgadnijcie dlaczego?
> "Bo mogą się na niej znajdować informacje szkodliwe dla państwa" - tak powiedziała dziunia z poczty

Jej, ciekawe czego sie ta dziunia napila, ze az tak od rzeczy gadala... A moze meza miala z UOPu?
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 14:26   #6
maja101
Rozeznanie

Ta pani w ogóle słynie w mojej rodzinnej miejscowości z tego że wymyśla różne ciekawe interpretacje. Moja mama była kiedyś świadkiem jak ta sama pani przez pół godziny wykłócała się z klientką o to że nie sprzeda jej znaczka, bo nie ma czasu na takie drobiazgi Przez ten czas zdążyłaby jej sprzedać cały wagon znaczków.
Ta pani jest z tych niezatapialnych - choćby się pisało nie wiadomo ile skarg, ona i tak wypłynie.
A miasto z którego pochodzę to Starachowice, jakby ktoś chciał wiedzieć
maja101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 14:47   #7
trojka
Zakorzenienie

heh, a u mnie na poczcie od 15 lat trwają niewzruszenie na posterunku te same dwie panie, nic nie jest w stanie ich skruszyć.

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 16:15   #8
oceania
Rozeznanie

GG do oceania

Ja też tak miałam, ale się uparłam i poszło. Sama odbierałam listem min. książki, perfumy itd... Paczek nie lubię dostawać, zawsze proszę o list, bo gostkowi, który u nas roznosipaczki nie chce sie wlec swoich czterech liter na trzecie piętro Już ze 6 razy tak było i zawsze ktoś w domu czekał-powiedziałam sobie, że jeszcze raz i skargę napiszę
oceania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-01-05, 16:58   #9
Natalia-Kosana
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Natalia-Kosana GG do Natalia-Kosana

Mi sie tez raz zdarzyła przygoda z pocztą. Nie dotyczy wprawdzie grubości listów, ale... Chciałam wysłac list do mojego chłopaka, który był na wakacjach w Toronto. A więc poprosiłam o znaczki do Toronto - sprzedała mi znaczki za 2,60. Parę dni później chciałam wysłac kolejny list, na innej poczcie, ale za znaczki miałam zapłacić 2,80. Zapytałam sie kasjerki (czy jak sie na nia mówi), czemu nie są za 2,60. I okazało sie, że list ze znaczkami za 2,60 dojdzie tylko do miejscowości w Europie. Wniosek - pierwsza kasjerka albo sie pomyliła (przez co mój list nie doszedł) albo myslała, że Toronto jest w Europie! Koszmar!!!
Stary 2004-01-05, 23:15   #10
dziewczyna
Zakorzenienie

Ja jak na razie nie miałam podobnych problemów. Ale jak widzę należy spodziewać się wszystkiego po paniach z poczty.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości