dziewczyny czy cappuccino szkodzi? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-01, 18:13   #1
ewa007
Rozeznanie

dziewczyny czy cappuccino szkodzi?

No niestety uwielbiam cappuccino, ostatnio pije je 2-3 razy dziennie i zastanawiam się jak to wpływa na moje zdrowie? Jak można się odzwyczaić...do tego lubię słodki 2,5 łyżeczki cukru i wtedy jest mniam mniam. No a czy wy macie jakieś słodkie nałogi?
ewa007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 18:29   #2
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa
Dot.: dziewczyny czy cappuccino szkodzi?

wszystko co dobre szkodzi
a tak na poważnie.. to myślę, że może odrobinę z racji cukru i niewielkiej ilości kawy, ale nie przejmowałabym się tym z drugiej strony nie pij tyle
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 18:33   #3
Aramintha
Wtajemniczenie

2-3 filiżanki kawy to nie jest tak dużo, więc jeśli nie masz jakiś poważnych kłopotów zdrowotnych to szkodzić nie powinno. Tylko ten cukier, trochę sporo.

Zależy też o jakim cappuccino piszesz, jeżeli o takim prawdziwym z ekspresu to ok, ale to z torebek zawiera konserwanty i inne nieciekawe substancje.
Aramintha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 18:37   #4
Lena_20
Zakorzenienie

ja tez uwielbiam cappuccino... słodze do 3 łyzeczek...(2 i pol,to zalezy) ale nie pije codziennie.. W dodatku uwielbiam wszystko co slodkie...

Cukier jest szkodliwy,babcia mowi,ze zanikają po nim szare komórki...moze temu jestem coraz głupsza... Ale co teraz nie szkodzi... na palcach jednej reki mozna wyliczyc rzeczy,ktore nie szkodzą i są zdrowe..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 18:39   #5
trihomonas
Zadomowienie

Wlasnie,zalezy o jakim cappucino piszesz,bo te oryginalne-wloskie zawiera kofeine jak kazda kawa kofeinowa a te z tych saszetek to nie wiem - o ile sie orientuje to nie zawiera kofeiny-chyba,ze sladowe ilosci ale nie jestem pewna... A co do nalogów moim jest coca cola Znacznie gorszy nalóg niz cappucino
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 18:42   #6
goosia207
Zakorzenienie

Ja też uwielbiam cappucino,ale słodzę pół łyżeczki...
Stary 2008-08-01, 18:49   #7
ewa007
Rozeznanie

hehe dokładnie piję cappuccino z biedronki. Nie jest złe, przystępna cena a mi smakuje. Wiem, że za dużo słodzę, ale inaczej nie potrafię. Uwielbiam najpierw zjadac łyżeczką piankę, mniam, a potem się raczyć słodkim smakiem.....hihi. Dziś tak jakoś szczególnie mnie wzięło, może to na jutrzejsze burze?Zbliża się front do Polski

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-01, 19:19   #8
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

GG do kochana-plotkara

Ja się nie przyznam ile łyżeczek słodzę, bo wstyd (że tak dużo ). Moja koleżanka uważa, że cappuccino samo w sobie już jest za słodkie, a co dopiero jak ja tyle cukru wale... No, ale cappuccino piję raz na ruski rok, tak że spoko oko maroko rokoko
Stary 2008-08-01, 19:39   #9
Helga20
Raczkowanie

Capuccino i kawa w ogóle podobno dobrze działają na żołądek i zmniejszają ryzyko nowotworów żołądka.Ale tym naukowcom co jakiś czas sie odmienia więc nie wiem jak to jest
Helga20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 20:19   #10
Vivienne
... choć nie Westwood

W nadmiarze szkodzi wszystko

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 20:33   #11
Titania
Zakorzenienie

GG do Titania

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
W nadmiarze szkodzi wszystko
Tez prawda zasada złotego srodka: wszystko w umiar. c(r)appucino (ja zazywczaj tak je nazywam ) ma duzo cukru w sobie i tak, nawet jesli nie slodzisz i tluszcze wiec lepiej ostroznie z nim jesli nie mozesz obyc sie bez slodzenia, zastap cukier slodzikiem
Stary 2008-08-01, 20:36   #12
karolcia52
Rozeznanie

nie wydaje mi się że capuccino nie szkodzi ale lepiej nie przesadzać z wsypywaniem cukru bo wiadomo cukier w nadmiaże szkodzi
Stary 2008-08-01, 20:43   #13
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth

Wszystko w nadmiarze szkodzi, ja się tylko zastanawiam czy da się wypić torebkowe cappucino + 3 łyżeczki cukru Sama pijam bardzo mocne i ono samo w sobie słodkie jest. Z cukrem toż to ulepek

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-01, 20:56   #14
ewa007
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arribeth Pokaż wiadomość
Wszystko w nadmiarze szkodzi, ja się tylko zastanawiam czy da się wypić torebkowe cappucino + 3 łyżeczki cukru Sama pijam bardzo mocne i ono samo w sobie słodkie jest. Z cukrem toż to ulepek

hehe oj kochana można, można! Ja zazwyczaj wsypuję trzy łyżeczki czubate cappuccino z paczki, do tego zazwyczaj 2,5 łyżeczki pełne cukru no chyba, że już mnie najdzie bardziej ochota to 3 no i dla mnie to jest normalne. Wiem, że robię zle. Cukier w końcu jest nazywany białą trucizną, ale tylko wtedy czuję pełnie smaku. Zresztą tyle rzeczy dzisiaj cle działa na organizm, a ja właśnie chociaz coli nie pije
Stary 2008-08-01, 21:55   #15
Arribeth
Zadomowienie

GG do Arribeth Send a message via Skype™ to Arribeth

Ech, ja wsypuję 6 albo i 7, i to takich z czubem. Cukier już niepotrzebny

Arribeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-01, 22:11   #16
anitek_15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arribeth Pokaż wiadomość
Ech, ja wsypuję 6 albo i 7, i to takich z czubem. Cukier już niepotrzebny
robię tak samo mniam )

anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-06, 09:53   #17
michas545
Wtajemniczenie

7 łyżeczek minimum i wtedy wg mnie nie trzeba słodzic. Najbardziej lubię waniliowe albo czekoladowe, orzechowe mi nie smakuje
michas545 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 11:19   #18
StarFromTheSky
Przyczajenie

GG do StarFromTheSky

Jeśli cappuccino to tylko czekoladowe I nie 7 łyżeczek jak jest napisane na opakowaniu... w zupełności starcza mi 5
StarFromTheSky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 14:35   #19
Serenite_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helga20 Pokaż wiadomość
Capuccino i kawa w ogóle podobno dobrze działają na żołądek i zmniejszają ryzyko nowotworów żołądka.Ale tym naukowcom co jakiś czas sie odmienia więc nie wiem jak to jest

Myślę, że nie dotyczy to tego cappuccino z torebek. Tam pewnie jest wiele "chemii", sztucznych dodatków smakowych. Ja bym z takimi napojami nie przesadzała.
Serenite_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 09:15   #20
Divalicious
Raczkowanie

Ja piję cappuczino 2-3 razy na rok po 2 kubki na dzień kupuję te z biedronki z magnezem ale nie słodzę wgl ale dziś się skusiłam na przeczytanie składu gdzie znalazłam OLEJ KOKOSOWY co jest bardzo niezdrowe dla osób które mają problemy z krążeniom ponieważ ten olej zatyka nam żyły

Divalicious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 10:33   #21
delfix10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Divalicious Pokaż wiadomość
Ja piję cappuczino 2-3 razy na rok po 2 kubki na dzień kupuję te z biedronki z magnezem ale nie słodzę wgl ale dziś się skusiłam na przeczytanie składu gdzie znalazłam OLEJ KOKOSOWY co jest bardzo niezdrowe dla osób które mają problemy z krążeniom ponieważ ten olej zatyka nam żyły
olej kokosowy nie jest zdrowy? kurcze a ja myślałam że to najzdrowszy olej który nie szkodzi.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 10:54   #22
kennedy
Zakorzenienie

olej kokosowy NIE ZATYKA zyl.

moze chodzilo ci o tluszcze utwardzone, ktore wystepuja w przetworzonych produktach.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 11:49   #23
bleuclair
Zakorzenienie

W nadmiarze na pewno szkodzi. Ja też uwielbiam cappucino(zwłaszcza to od Mokate rumowe cherry i brandy, z Biedronki czasami kupię to orzechowe lub śmietankowe)Te rumowe, cherry i brandy ciężko gdziekolwiek u mnie dostać, więc piję rzadko, no i nie tak jak jest napisane na opakowaniu 7 łyżeczek, tylko 4. Do tego słodzę napój łyżeczką cukru. Pycha. Nie wyobrażam sobie dac 7 łyżeczek tego proszku, ale ja ogólnie nie lubię zwykłej kawy ani kawowych słodyczy, to pewnie dlatego
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 04:47   #24
Divalicious
Raczkowanie

Ostatnio było o oleju kokosowym w WIEM CO JEM I WIEM CO KUPUJĘ Dalego też właśnie o tym piszę bo było o bakaliach gdzie znalazły się wiórki kokosowe i mówiła właśnie o szkodliwości kokosa na nasze żyły

Divalicious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 08:13   #25
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
W nadmiarze na pewno szkodzi. Ja też uwielbiam cappucino(zwłaszcza to od Mokate rumowe cherry i brandy, z Biedronki czasami kupię to orzechowe lub śmietankowe)Te rumowe, cherry i brandy ciężko gdziekolwiek u mnie dostać, więc piję rzadko, no i nie tak jak jest napisane na opakowaniu 7 łyżeczek, tylko 4. Do tego słodzę napój łyżeczką cukru. Pycha. Nie wyobrażam sobie dac 7 łyżeczek tego proszku, ale ja ogólnie nie lubię zwykłej kawy ani kawowych słodyczy, to pewnie dlatego
Sorry,że to napiszę,ale Wy nie pijecie cappuccino tylko napój kowopodobny. To tak samo kawa jak te wynalazki 3w1. Więc stwierdzenie,że kawa szkodzi
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 08:40   #26
Osleidis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Sorry,że to napiszę,ale Wy nie pijecie cappuccino tylko napój kowopodobny. To tak samo kawa jak te wynalazki 3w1. Więc stwierdzenie,że kawa szkodzi
Dokładnie, wchodząc na wątek myślałam, że chodzi o kawę z ekspresu, a tutaj jakaś chemia udająca kawę... Chemia owszem, szkodzi
Osleidis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 09:59   #27
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio było o oleju kokosowym w WIEM CO JEM I WIEM CO KUPUJĘ Dalego też właśnie o tym piszę bo było o bakaliach gdzie znalazły się wiórki kokosowe i mówiła właśnie o szkodliwości kokosa na nasze żyły
nie wiem co mowili w programie wiec ciezko mi sie odniesc. wiadomo ze nie powinno sie spozywac duzej ilosci.
ale w nieduzych ilosciachjest zdrowy: ma duzo witamin i reguluje cholesterol dobry/zly.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-05, 10:07   #28
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość

Sorry, że to napiszę, ale czytaj ze zrozumieniem. Nie wiem dlaczego uważasz, że one nie wiedzą nie piją żadnej kawy tylko napój kawopodobny i nie bardzo też widzę, która napisała w cytowanych przez ciebie postach, że kawa szkodzi. A to, że używają nazwy capuccino to pewnie dlatego, żę tak jest na opakowaniu i hasło 'cappucino z biedronki' doskonale obrazuje o jaki typ napoju chodzi.

Edytowane przez houseofcolours
Czas edycji: 2014-06-05 o 10:09
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 11:47   #29
Osleidis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
Sorry, że to napiszę, ale czytaj ze zrozumieniem. Nie wiem dlaczego uważasz, że one nie wiedzą nie piją żadnej kawy tylko napój kawopodobny i nie bardzo też widzę, która napisała w cytowanych przez ciebie postach, że kawa szkodzi. A to, że używają nazwy capuccino to pewnie dlatego, żę tak jest na opakowaniu i hasło 'cappucino z biedronki' doskonale obrazuje o jaki typ napoju chodzi.
To chyba Ty nie zrozumiałaś. Przeczytaj jeszcze raz post bleuclair, szczególnie pierwsze zdanie, jeśli nie bardzo widzisz. Pisze, że cappuccino szkodzi, mając na myśli jakiś kawopodobny, przeładowany chemią napój z proszku. I owszem, napój ten na pewno szkodzi, ale nie jest to kawa, a żeby porównywać to coś do prawdziwego cappuccino... To tak jakbym ja teraz pisała że rosół jest szkodliwy, mając na myśli rosół w proszku z knorra. Nie pisałabym tak tylko od razu bym zaznaczyła że chodzi o zupę w proszku, i nie dywagowałabym nad szkodliwością rosołu, bo obok prawdziwego rosołu to nawet nie stało, tylko nad szkodliwością jedzenia W PROSZKU.

Edytowane przez Osleidis
Czas edycji: 2014-06-05 o 11:54
Osleidis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 18:23   #30
MsZet25
Raczkowanie

Ja nie lubię słodzonego cappuccino, tzn nigdy nie robię zbyt mocnego max 4 łyżeczki.

Najpyszniejsze jest z jedną kostką gorzkiej czekolady! Babcia nauczyła mnie pić takie cappuccino, uwielbiam !
Za to właśnie kocham swoją babcię

02.04.14- Kierowca!

BLOGUJĘ o włosach

Instagram

Szybkie poniedziałki, namiętne wtorki, gorące środy, mocne czwartki, szalone piątki...
MsZet25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości