|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zabrać go ze sobą?
Cześć! Mam pewien dylemat. Otóż, mam małego pieska, ma 12 lat. 2 lata temu przeprowadziłam się na studia do innego miasta i nie zabrałam ze sobą psa, bo rodzice nie chcieli się z nim rozstać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Zabrać go ze sobą?
A jak on znosi takie nagłe zmiany miejsca? Jeden pies nie ma z tym problemu, a dla innego to duży stres.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ekspertką w tych sprawach nie jestem, bo ja należę do kociar
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak. Wszystko zależy od tego, jak reaguje na takie historie pies + na ile zna Twojego TŻta (w koncu z nim również miałby w obcym miejscu zostawać).
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja bym starszemu psu nie fundowala takich rozrywek. Możliwe, że 12 lat w jednym miejscu, z twoimi rodzicami, w domu i otoczeniu, które zna i nagła zmiana, obce miejsce, obcy chłop, tylko dlatego bo ty masz kaprys. To może być duży stres dla starszego psa, zwłaszcza, że on przecież nie wie, że to tylko parę dni. Zaryzykuje smutne stwierdzenie, że pies na pewno będzie bardziej tęsknil, niż cieszył się z tych osobliwych wakacji. No ale może akurat tak nie będzie. Wyjeżdżał już kiedyś, zostawał z obcymi ludźmi, jak znosi rozlake?
Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-11-03 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Myślę że Ty mu całkowicie wystarczysz jako osoba, którą zna i nie bedzie mu za bardzo przeszkadzać nowe otoczenie. Wiem bo sama tak robiłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiele zależy od samego psa, czy dobrze znosi takie rozłąki, czy wcześniej zmieniał miejsce swojego pobytu i jest do tego na tyle przyzwyczajony? bo jednak może to być dla niego duży stres, obce miasto, obce mieszkanie i obcy tż... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tz nie jest obcy, mój pies zna go już 4 lata i bardzo go lubi. Zabrałam go ze sobą, początkowo nie wiedział co się dzieje, ale teraz jest już ok a we wtorek już będą rodzice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Był, był.. Ale na szczęście jest okej, ma apetyt, chce się bawić a to najważniejsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.