Garnitury męskie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 13:58   #1
Tryann
Przyczajenie

Exclamation

Garnitury męskie

No nie ma innej osoby, niż kobieta która swoim wprawnym okiem może ocenić jak facet wygląda w garniturze, i to właśnie 'tego oka' należy pytać o męski garnitur.
To samo oko, któremu nie ucieknie żaden szczegół zdecydowanie więcej czasu spędza na zakupach niż mężczyzna i właśnie na to wprawne oko liczę.

Chciałbym sobie zakupić garnitur, lata 30 - ste - styl: a'la AL CAPONE, ciemny granat w mocne białe paski, dwurzędowy z lekko poszerzanymi spodniami na dole, do tego standardowe biało czarne lakierki kapelusz itp. /Strój sylwestrowy/

Zanim jednak wejde na jakąś minę, chciałbym poznać zdanie specjalistek na ten temat... Oraz może właśnie te Specjalistki wiedzą gdzie taki garniak zakupić w Warszawie.
W ostateczności jestem w stanie skusić się na uszycie takiego garnituru, natomiast potrzebuje jakiś dokładny opis... szerokie klapy na kołnierzu czy nie, ile guzików najlepiej jaki materiał, kieszenie chowane z listewkami czy na wierzchu...?

Dziekuję za każda odpowiedź.
Pozdrawiam,
Tryann
Tryann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 14:23   #2
Jeanette83
Zakorzenienie

Dot.: Garnitury męskie

Mi osobiscie bardzo takim strojem podpasowalbys
Co do szczegolow kroju - jesli Sylwester jest przebierany, to mozesz ubrac sie w garnitur calkowicie odpowiadajacy tym z lat 30-tych. wtedy bedziesz raczej musial szyc... Mozesz poczytac co nieco tutaj:
http://moda20lecia.muzhp.pl/?dzial=styl
lub po prostu obejrzec zdjecia gwiazd kina z tamtego okresu

Jesli natomiast idziesz na zwyklego sylwestra, a chcesz strojem nawiazac tylko do lat 30-tych, to uszylabym lub kupila garnitur zgodny z dzisiejsza linia, ale ze wspomnianego przez Ciebie materialu, i zastosowala dodatki. Wtedy nie bedzie tak doslownie.

Co do sklepow - polecam przede wszystkim Vistule - maja swietne materialy, ladne kroje, w przyzwoitej cenie. Poza bardzo standardowymi i klasycznymi garniturami zdarzaja sie tez fajne szalenstwa Mozna tez u nich szyc na miare, wybor materialow jest na miejscu. Najlepsza obsluga jest chyba w Klifie.

Digel - tez dobra jakosc, ale raczej bardziej klasyczny styl, wiec lat 30-tych mozesz nie znalezc. ale warto zajrzec. sklep jest w arkadii.

Sunset suits omijalabym raczej szerokim lukiem - rzadko ktory garnitur maja z welny. Ale za to szyja na miare i w materialach z ktorych szyja sa tez welny, a ceny szycia sa bardzo konkurencyjne, moze wiec warto sie zastanowic.

Poza tym polecam Peek&Cloppenburg, np. w Arkadii - maja garnitury roznych firm, mozesz trafic na taki jakiego szukasz. A z wyzszej polki - Royal Collection.

Jeanette83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 19:43   #3
Tryann
Przyczajenie

Hey...
widze ze znasz sie na rzeczy...
To może wspólne zakupy w poszukiwaniu mojego garnituru?

To ma być przede wszystkim moj garnitur taki jak chce, dokładnie lata 30-ste Al Capone z kapeluszem i bialymi lakierkami, a czy zaloze to tylko na Sylwestra to nie wiem... Bardziej casual i na oficjalne okazje mam standardowy garnitur czarny wysoko zapinany na 4ry guziki... ten ma byc..... inny

Więc jeśli dysponujesz chwilą czasu to zapraszam któregos dnia na zakupy. Pomożesz mi wybrać coś fajnego - bo widze ze wiedzę posiadasz na pewno większą od mojej
Tryann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 20:38   #4
Reijel
Wtajemniczenie

Ja polecam sklep Pierre Cardin; choć znam jedynie łódzki, mają tam naprawdę duży wybór.
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-22, 20:49   #5
Jeanette83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tryann Pokaż wiadomość
Hey...
widze ze znasz sie na rzeczy...
To może wspólne zakupy w poszukiwaniu mojego garnituru?

To ma być przede wszystkim moj garnitur taki jak chce, dokładnie lata 30-ste Al Capone z kapeluszem i bialymi lakierkami, a czy zaloze to tylko na Sylwestra to nie wiem... Bardziej casual i na oficjalne okazje mam standardowy garnitur czarny wysoko zapinany na 4ry guziki... ten ma byc..... inny

Więc jeśli dysponujesz chwilą czasu to zapraszam któregos dnia na zakupy. Pomożesz mi wybrać coś fajnego - bo widze ze wiedzę posiadasz na pewno większą od mojej
Niestety, garnitury kupuje tylko z mezem , poza tym z czasem u mnie krucho...
Jesli masz tak sprecyzowane wymagania to polecam jednak szycie, zapytaj w Vistuli i Sunset suits w pierwszej kolejnosci. Szyja naprawde niezle, no i bedziesz miec tak jak sobie wymarzyles. Teraz w sklepach sa wprawdzie garnitury w prazek, ale raczej o nowoczesnej linii - marynarki na 1-2 guziki (a to chyba powinien byc dwurzedowy), proste spodnie...

A jesli posiadasz wieksze oszczednosci to przy Placu 3 Krzyzy jest Ermenegildo Zegna, raz w miesiacu przyjezdza krawiec ktory czyni cuda... No ale to juz wydatek w tysiacach

Jeanette83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości