![]() |
#1 |
Zakorzeniona
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz.50.
Jako że odczuwam wielki brak tego wątku w jego pierwotnej formie, rozpoczynam nową serię. Dziwmy się wszystkim i wszystkiemu!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Niezmiennie dziwi mnie agresywny stosunek do poglądów i zachowań, które nikomu nie szkodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
idealnie w porę
![]() zaczepiła mnie dzisiaj na osiedlu młoda kobieta (ok 25-30 lat) z pytaniem czy mogłabym na swoim balkonie (4 piętro) nie suszyć swojej "wyuzdanej bielizny" bo oni, porządni ludzie, nie chcą tego oglądać ![]() bardzo mnie dziwi i w zasadzie bawi, że niektórzy ludzie sądzą, że mają prawo dyktować innym co mogą, a co nie mogą suszyć na balkonie. to nawet nie była prośba, tylko taki rozkaz. tak samo jak dziwi mnie zaglądanie komuś w okna ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- a, jeszcze może dodam. ta wyuzdana bielizna to kilka par stringów i koronkowa koszulka nocna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Trzeba było panią zapytać, czy będzie uprzejma zaprzestać suszenia na swoim balkonie babcinych galotów, bo one z kolei godzą w Twoje poczucie estetyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
-starzy ludzie w kolorowych ubraniach to obciach i bezeceństwo, bo przecież powinni już chodzić w trumiennym looku tak na wszelki wypadek.
-brak telewizora utożsamiany z biedą/brakiem pieniędzy na tenże sprzęt (serio) -kobieta niezamężna bezdzietna to â☠â☠â☠â☠a i latawica, bo przecież nie chce się ustatkować i tylko seksy bez zobowiązań w głowie. -dekorowanie okien w domu, bo okno to przecież nie teatr -po 60-tce już tylko siwe włosy, kolory zakazane -jeśli jesteś facetem i masz rozeznanie w jakichś markach, kosmetykach,robisz zakupy domowe (dekoracje, pierdoły do domu), to też na pewno jesteś pedałem, bo hurr durr, przecież to TYLKO KOBIETA MOŻE ROBIĆ i w ogóle nie masz rozpier**** starych skarpet i gaci po domu, to przecież na pewno ciota do kwadratu. Sam zostałem za to wielokrotnie zjechany, aż dziw bierze. ![]() -brak prawa jazdy zaraz po 18 -jak można kupować meble w Black Red White czy IKEA, meble powinny służyć na całe życie. To już trzeba być akurat jakimś totalnym abnegatem, bo nie wyobrażam sobie zmieniać wystroju co rok, ale kupując meble mając nie wiem, 30 lat i mając fundusze by zmienić je w przyszłości, trzymać taki sam wystrój do śmierci, to ja dziękuję. et cetera, et cetera. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7718868 1]Trzeba było panią zapytać, czy będzie uprzejma zaprzestać suszenia na swoim balkonie babcinych galotów, bo one z kolei godzą w Twoje poczucie estetyki
![]() też mi to przyszło do głowy, ale mieszkam w tym mieszkaniu od tygodnia i nie mam pojęcia czy blok na przeciwko ma w ogóle balkony o tej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7718886 6]#starzyludziepo40
![]() Ja myślę, że 30-tka to już granica, dzień po skończeniu i przekroczeniu tejże granicy, przywdziewać trzeba już czarne szaty i w spokoju czekać na chłodne objęcia grobu. |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ooo jeszcze. jak to będzie tylko ślub i obiad bez wesela do rana?! i to bez ciotki wuja dziadka! co Ci z takiego ślubu. on się nie liczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
lepiej działać aktywnie i dostojnym krokiem samemu sunąć w kierunku cmentarza, coby oszczędzić jakiegokolwiek kłopotu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jak bylam mala i siostra poznala kolezanke w bloku (blok w ksztalcie literki L) to ta zaczela nas obserowac przez okna (mogla zobaczyc tylko kuchnie) i opowiadala siostrez ze np widziala, ze wczoraj na kolacje jedlismy parowki ![]() ![]() Save
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Naczelna Nastolatka
|
Dziwi mnie zabijanie się o naklejki na świeżaki . Serio. To jest dla mnie taki mind fuck że hej.
Dziwi mnie dobrowolne branie udziału w walce i bitwie, której celem jest zdeptanie tłumu i dorwania torebki Wittchen w Lidlu. Nie pojme nigdy czegoś takiego. wysłane telepatycznie
#13 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W Makro niedawno dali na hale Armaniego, CK, Guessa i Furlę. Ciekawe czy wszyscy posiadający karty też szturmem rzucili się na te torebki, tak jak to ma miejsce w Lidlu. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Generalnie mnie dziwi bardzo dużo rzeczy, ale pierwsza która mi przyszła do głowy to zaglądanie wszystkim dookola do portfela i ogromne pretensje do ludzi którym się trochę lepiej powodzi, zamiast ruszyć 4litery i samemu zapracować sobie na taką pensję ... druga rzecz to ogólnie mówiąc agresja ludzi wobec siebie.. ludzie znajdują byle pretekst żeby kogoś odrzucić błotem, wyzywaja za inne poglądy itp.. kolejna sprawa to życie ponad stan, mam tu na myśli ciągłe zadłużenie się kredytami pozyczkami tylko po to żeby pokazać ludziom jak to się komuś dobrze żyje, przy zerowych oszczędnościach, to jest tak nierozsądne i głupie ze nie.mogę się temu nadziwić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ojaaaa, ale super, dopiero pisałam, jak mi brakuje takiego wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O rachunkach akurat to spoko, jak już ktoś zapyta to nie mam problemów.
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2017-09-16 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie wiadomość, którą moja przyjaciółka dostała od swojej kuzynki (z którą nie są jakoś blisko), a która brzmiała "Czy jest tego i tego w swoim mieszkaniu studenckim w X, bo ja i mój chłopak szukamy noclegu za darmoszkę"
Tak dosłownie napisała. Ciary żenady mocno. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Jak słucham, że niektórzy nie wiedzą, ile zarabia ich partner albo twierdzą, że nie wypada zapytać znajomych, ile zapłacili za coś tam na ślubie, to naprawdę jestem zdziwiona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
najgorzej było jak jechałam za granicę do pracy... ani jeden z kilkunastu pracujących w tym mieście znajomych nie chciał się przyznać ile zarabia. ani jeden. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Bo jest to nieeleganckie. Samo napisanie na wizażu, że ma się to czy owo albo było się tam i ówdzie jest potem wykorzystywane dalej, a co dopiero w realu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mnie dziwi przesadne interesowanie się życiem innych. Szczególnie zauważam to u starszych osób. Mnie zupełnie nie interesuje życie sąsiadów, tym bardziej jeśli słabo ich znam, dlatego nie potrafię tego zrozumieć. Dziwi mnie też narzekactwo połączone z niechęcią do zmian. Niektórzy ciągle na coś narzekają, a jak im się podsunie pomysły na rozwiązanie tego to nagle się okazuje, że już może lepiej niech zostanie jak jest. Dziwi mnie też niezaradność ludzi. Niektóre moje koleżanki nie potrafią nic załatwić same, proszą np. męża o pomoc w każdej najprostszej sytuacji. I dziwią mnie ludzi, którzy tkwią w beznadziejnych związkach na siłę, byleby nie być samemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
a co do wypominania... jak się o czymś mówi ZA DUŻO, to zawsze jest to wykorzystywane przeciwko niemu. i nie ważne czy są to pieniądze, podróże, dziecko, czy szalona miłość do kotów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na Polaków działa magia marki, do tego raczej jeszcze nie kojarzą, że skóra od skóry różni się. Za cenę lidlowego Witchena mogliby kupić torebkę o niebo lepszej jakości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak nieeleganckie? Nieeleganckie to jest przechwalanie się kasą, jak nikt nie pyta, a nie odpowiedzenie na normalne pytanie o cenę tego czy tamtego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
![]() Nie ma reguły. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
jestę wieszczę
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz.50.
Dziwi mnie, że ludzie suszą bieliznę na balkonie. Tzn. nie zwróciłabym nikomu na to uwagi, jak pani opisana wyżej. Po prostu jestem tym faktem zdziwiona.
Dziwi mnie, że przy takiej edukacji społeczeństwa do tej pory są ludzie, którzy są nawet bardzo oczytani i zorientowani w świecie, a nadal myślą, że rada "weź się w garść" może pomóc osobie w totalnym dole.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
jestę wieszczę
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7719174 1]Dlaczego?[/QUOTE]
Bo nie pokazuję obcym ludziom swojej bielizny, nie paraduję też w niej publicznie, wydaje mi się to jakieś takie nieeleganckie, żeby moje gacie sobie powiewały na wietrze ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to z kolei strasznie hm, wiktoriańskie podejście. Mam serdecznie wywalone na to co ktoś sobie suszy lub nosi, co to ja gaci nie widziałam?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.