Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz.50. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-16, 13:46   #1
invisible_01
Zakorzeniona

Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz.50.

Jako że odczuwam wielki brak tego wątku w jego pierwotnej formie, rozpoczynam nową serię. Dziwmy się wszystkim i wszystkiemu!
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:10   #2
201803120844
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Niezmiennie dziwi mnie agresywny stosunek do poglądów i zachowań, które nikomu nie szkodzą.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:21   #3
Pani_Mada
BAN stały

idealnie w porę chciałam się podzielić sytuacją z dzisiaj, ale nigdzie nie pasowała.
zaczepiła mnie dzisiaj na osiedlu młoda kobieta (ok 25-30 lat) z pytaniem czy mogłabym na swoim balkonie (4 piętro) nie suszyć swojej "wyuzdanej bielizny" bo oni, porządni ludzie, nie chcą tego oglądać
bardzo mnie dziwi i w zasadzie bawi, że niektórzy ludzie sądzą, że mają prawo dyktować innym co mogą, a co nie mogą suszyć na balkonie. to nawet nie była prośba, tylko taki rozkaz.

tak samo jak dziwi mnie zaglądanie komuś w okna mieszkałam kiedyś na parterze i okno salonu wychodziło na chodnik. 90% przechodzących osób lustrowało pokój i mnie siedzącą na kanapie. bez grubych firanek nie dało się.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

a, jeszcze może dodam. ta wyuzdana bielizna to kilka par stringów i koronkowa koszulka nocna wyuzdane że hej!
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:26   #4
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Trzeba było panią zapytać, czy będzie uprzejma zaprzestać suszenia na swoim balkonie babcinych galotów, bo one z kolei godzą w Twoje poczucie estetyki
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:29   #5
empee
Rozeznanie

-starzy ludzie w kolorowych ubraniach to obciach i bezeceństwo, bo przecież powinni już chodzić w trumiennym looku tak na wszelki wypadek.
-brak telewizora utożsamiany z biedą/brakiem pieniędzy na tenże sprzęt (serio)
-kobieta niezamężna bezdzietna to â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a i latawica, bo przecież nie chce się ustatkować i tylko seksy bez zobowiązań w głowie.
-dekorowanie okien w domu, bo okno to przecież nie teatr
-po 60-tce już tylko siwe włosy, kolory zakazane
-jeśli jesteś facetem i masz rozeznanie w jakichś markach, kosmetykach,robisz zakupy domowe (dekoracje, pierdoły do domu), to też na pewno jesteś pedałem, bo hurr durr, przecież to TYLKO KOBIETA MOŻE ROBIĆ i w ogóle nie masz rozpier**** starych skarpet i gaci po domu, to przecież na pewno ciota do kwadratu. Sam zostałem za to wielokrotnie zjechany, aż dziw bierze.
-brak prawa jazdy zaraz po 18
-jak można kupować meble w Black Red White czy IKEA, meble powinny służyć na całe życie. To już trzeba być akurat jakimś totalnym abnegatem, bo nie wyobrażam sobie zmieniać wystroju co rok, ale kupując meble mając nie wiem, 30 lat i mając fundusze by zmienić je w przyszłości, trzymać taki sam wystrój do śmierci, to ja dziękuję.

et cetera, et cetera.
empee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 14:30   #6
Pani_Mada
BAN stały

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7718868 1]Trzeba było panią zapytać, czy będzie uprzejma zaprzestać suszenia na swoim balkonie babcinych galotów, bo one z kolei godzą w Twoje poczucie estetyki [/QUOTE]

też mi to przyszło do głowy, ale mieszkam w tym mieszkaniu od tygodnia i nie mam pojęcia czy blok na przeciwko ma w ogóle balkony o tej strony
Stary 2017-09-16, 14:33   #7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez empee Pokaż wiadomość
-starzy ludzie w kolorowych ubraniach to obciach i bezeceństwo, bo przecież powinni już chodzić w trumiennym looku tak na wszelki wypadek.
#starzyludziepo40
Stary 2017-09-16, 14:36   #8
empee
Rozeznanie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7718886 6]#starzyludziepo40 [/QUOTE]

Ja myślę, że 30-tka to już granica, dzień po skończeniu i przekroczeniu tejże granicy, przywdziewać trzeba już czarne szaty i w spokoju czekać na chłodne objęcia grobu.
Stary 2017-09-16, 14:39   #9
Pani_Mada
BAN stały

ooo jeszcze. jak to będzie tylko ślub i obiad bez wesela do rana?! i to bez ciotki wuja dziadka! co Ci z takiego ślubu. on się nie liczy
Stary 2017-09-16, 14:39   #10
Konto usunięte

lepiej działać aktywnie i dostojnym krokiem samemu sunąć w kierunku cmentarza, coby oszczędzić jakiegokolwiek kłopotu.
Stary 2017-09-16, 14:48   #11
AuroraCoriolis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
idealnie w porę chciałam się podzielić sytuacją z dzisiaj, ale nigdzie nie pasowała.
zaczepiła mnie dzisiaj na osiedlu młoda kobieta (ok 25-30 lat) z pytaniem czy mogłabym na swoim balkonie (4 piętro) nie suszyć swojej "wyuzdanej bielizny" bo oni, porządni ludzie, nie chcą tego oglądać
bardzo mnie dziwi i w zasadzie bawi, że niektórzy ludzie sądzą, że mają prawo dyktować innym co mogą, a co nie mogą suszyć na balkonie. to nawet nie była prośba, tylko taki rozkaz.
mnie to dziwi, ze ludzie tak wscibiaja nosa w sprawy innych - ja poza odnotowaniem katem oka, z czesc ludzi na osiedlu suszy pranie bo jest kolorowo na balkonach to nie potrafie powiedziec czy ktos suszy posciel, stare rozciagniete gacie czy wyuzdana bielizne

ale jak bylam mala i siostra poznala kolezanke w bloku (blok w ksztalcie literki L) to ta zaczela nas obserowac przez okna (mogla zobaczyc tylko kuchnie) i opowiadala siostrez ze np widziala, ze wczoraj na kolacje jedlismy parowki-bardzo interesujace jest zagladanie do sasiadow nieprawdaz?
Save
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-16, 14:53   #12
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dziwi mnie zabijanie się o naklejki na świeżaki . Serio. To jest dla mnie taki mind fuck że hej.
Dziwi mnie dobrowolne branie udziału w walce i bitwie, której celem jest zdeptanie tłumu i dorwania torebki Wittchen w Lidlu. Nie pojme nigdy czegoś takiego.

wysłane telepatycznie
Stary 2017-09-16, 15:00   #13
empee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AuroraCoriolis Pokaż wiadomość
mnie to dziwi, ze ludzie tak wscibiaja nosa w sprawy innych - ja poza odnotowaniem katem oka, z czesc ludzi na osiedlu suszy pranie bo jest kolorowo na balkonach to nie potrafie powiedziec czy ktos suszy posciel, stare rozciagniete gacie czy wyuzdana bielizne

ale jak bylam mala i siostra poznala kolezanke w bloku (blok w ksztalcie literki L) to ta zaczela nas obserowac przez okna (mogla zobaczyc tylko kuchnie) i opowiadala siostrez ze np widziala, ze wczoraj na kolacje jedlismy parowki-bardzo interesujace jest zagladanie do sasiadow nieprawdaz?
Save
Sąsiadka przyjaciółki mojej mamy z bloku naprzeciwko, kiedyś zatrzymała ją na ulicy i powiedziała, że mają ładny stół w kuchni, tylko powinni go inaczej ustawić i dać wyżej rolety. Musiała się kobieta ostro wyginać żeby co dojrzeć.

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Dziwi mnie zabijanie się o naklejki na świeżaki . Serio. To jest dla mnie taki mind fuck że hej.
Dziwi mnie dobrowolne branie udziału w walce i bitwie, której celem jest zdeptanie tłumu i dorwania torebki Wittchen w Lidlu. Nie pojme nigdy czegoś takiego.

wysłane telepatycznie
Badziewie się w Polsce najlepiej sprzedaje, zwłaszcza w niższej cenie, albo "za darmo". Im coś bardziej bazarowe tym większy popyt - nie oszukujmy się Lidlowy Witasien to kicz ponad wszystko, ale jakaś tam "luksusowa" metka jest, więc wszyscy walą drzwiami i oknami i tunelami też. A Świeżak za darmo, maDki szaleją, co z tego, że trzeba w najgorszym wypadku 2400 wydać.

W Makro niedawno dali na hale Armaniego, CK, Guessa i Furlę. Ciekawe czy wszyscy posiadający karty też szturmem rzucili się na te torebki, tak jak to ma miejsce w Lidlu. Zresztą te modele też wiele od Wittchenowych nie odbiegały, są lepsze tych marek.
Stary 2017-09-16, 15:02   #14
cocolocco
Raczkowanie

Generalnie mnie dziwi bardzo dużo rzeczy, ale pierwsza która mi przyszła do głowy to zaglądanie wszystkim dookola do portfela i ogromne pretensje do ludzi którym się trochę lepiej powodzi, zamiast ruszyć 4litery i samemu zapracować sobie na taką pensję ... druga rzecz to ogólnie mówiąc agresja ludzi wobec siebie.. ludzie znajdują byle pretekst żeby kogoś odrzucić błotem, wyzywaja za inne poglądy itp.. kolejna sprawa to życie ponad stan, mam tu na myśli ciągłe zadłużenie się kredytami pozyczkami tylko po to żeby pokazać ludziom jak to się komuś dobrze żyje, przy zerowych oszczędnościach, to jest tak nierozsądne i głupie ze nie.mogę się temu nadziwić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-09-16, 15:09   #15
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cocolocco Pokaż wiadomość
Generalnie mnie dziwi bardzo dużo rzeczy, ale pierwsza która mi przyszła do głowy to zaglądanie wszystkim dookola do portfela i ogromne pretensje do ludzi którym się trochę lepiej powodzi, zamiast ruszyć 4litery i samemu zapracować sobie na taką pensję ... druga rzecz to ogólnie mówiąc agresja ludzi wobec siebie.. ludzie znajdują byle pretekst żeby kogoś odrzucić błotem, wyzywaja za inne poglądy itp.. kolejna sprawa to życie ponad stan, mam tu na myśli ciągłe zadłużenie się kredytami pozyczkami tylko po to żeby pokazać ludziom jak to się komuś dobrze żyje, przy zerowych oszczędnościach, to jest tak nierozsądne i głupie ze nie.mogę się temu nadziwić

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja do tego mogę dodać jeszcze totalną nieumiejętność rozmawiania o pieniądzach. robi się z tego jakiś temat tabu. już nie można się po prostu zapytać kogoś ile zarabia (bo np aplikuje się na podobne stanowisko i chce się rozeznać) albo ile kosztował super sprzęt który kupił, albo ile mu wynosi miesięcznie prąd...
Stary 2017-09-16, 15:20   #16
narcyzowa
Zakorzenienie

Ojaaaa, ale super, dopiero pisałam, jak mi brakuje takiego wątku
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 15:23   #17
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
ja do tego mogę dodać jeszcze totalną nieumiejętność rozmawiania o pieniądzach. robi się z tego jakiś temat tabu. już nie można się po prostu zapytać kogoś ile zarabia (bo np aplikuje się na podobne stanowisko i chce się rozeznać) albo ile kosztował super sprzęt który kupił, albo ile mu wynosi miesięcznie prąd...
Przyznam szczerze, że ja nie potrafię totalnie rozmawiać o pieniądzach i jest to skutek posiadania znajomej, która o pieniądzach gada cały czas. Niby podkreśla, że pieniądze dla niej nie są ważne, ale cały czas o nich gada. Chwali się każdą premią i podwyżką, choćby wynosiła 10 groszy i cały czas podkreśla status materialny swoich teściów, chociaż sama zbyt zamożna nie jest. Ma inne zalety, dlatego się kolegujemy, natomiast temat mi tak obrzydł, że jak mnie ktoś zapyta co tam dobrego słychać, to nie wspominam o tym, że właśnie dostałam podwyżkę czy premię, chociaż obiektywnie to nic zdrożnego, i w ogóle staram się w tym kierunku nie wypowiadać.

O rachunkach akurat to spoko, jak już ktoś zapyta to nie mam problemów.

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019

Edytowane przez voice_of_silence
Czas edycji: 2017-09-16 o 15:25
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 15:25   #18
narcyzowa
Zakorzenienie

Dziwi mnie wiadomość, którą moja przyjaciółka dostała od swojej kuzynki (z którą nie są jakoś blisko), a która brzmiała "Czy jest tego i tego w swoim mieszkaniu studenckim w X, bo ja i mój chłopak szukamy noclegu za darmoszkę"
Tak dosłownie napisała.
Ciary żenady mocno.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Taaak, okropnie mnie to dziwi i denerwuje, ludzie rozmawiają o takich sprawach często dlatego, żeby się zorientować w cenach, a nie dlatego, że są wścibscy - a niektórzy tak to odbierają.
Jak słucham, że niektórzy nie wiedzą, ile zarabia ich partner albo twierdzą, że nie wypada zapytać znajomych, ile zapłacili za coś tam na ślubie, to naprawdę jestem zdziwiona.
Stary 2017-09-16, 15:38   #19
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Dziwi mnie wiadomość, którą moja przyjaciółka dostała od swojej kuzynki (z którą nie są jakoś blisko), a która brzmiała "Czy jest tego i tego w swoim mieszkaniu studenckim w X, bo ja i mój chłopak szukamy noclegu za darmoszkę"
Tak dosłownie napisała.
Ciary żenady mocno.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Taaak, okropnie mnie to dziwi i denerwuje, ludzie rozmawiają o takich sprawach często dlatego, żeby się zorientować w cenach, a nie dlatego, że są wścibscy - a niektórzy tak to odbierają.
Jak słucham, że niektórzy nie wiedzą, ile zarabia ich partner albo twierdzą, że nie wypada zapytać znajomych, ile zapłacili za coś tam na ślubie, to naprawdę jestem zdziwiona.
ja tam o pieniądzach mówię wprost. i widzę że ludzi to krępuje. przyjaciółka wychodzi za mąż niedługo. mam jej pomóc z sukienką, więc zapytałam się ile chce na nią wydać (wiem, że nie chce szaleć z ceną). zamiast powiedzieć wprost jaka jest górna granica to zaczęło się... no nie wiem, taka w rozsądnej cenie, no tak nie za dużo, itd. znamy się od 20 lat a ta dalej nie umie po ludzku powiedzieć, że jej nie stać na coś.

najgorzej było jak jechałam za granicę do pracy... ani jeden z kilkunastu pracujących w tym mieście znajomych nie chciał się przyznać ile zarabia. ani jeden.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-09-16, 15:38   #20
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
ja do tego mogę dodać jeszcze totalną nieumiejętność rozmawiania o pieniądzach. robi się z tego jakiś temat tabu.
Bo jest to nieeleganckie. Samo napisanie na wizażu, że ma się to czy owo albo było się tam i ówdzie jest potem wykorzystywane dalej, a co dopiero w realu.
Stary 2017-09-16, 15:39   #21
rukolka
Zakorzenienie

Bardzo mnie dziwi przesadne interesowanie się życiem innych. Szczególnie zauważam to u starszych osób. Mnie zupełnie nie interesuje życie sąsiadów, tym bardziej jeśli słabo ich znam, dlatego nie potrafię tego zrozumieć. Dziwi mnie też narzekactwo połączone z niechęcią do zmian. Niektórzy ciągle na coś narzekają, a jak im się podsunie pomysły na rozwiązanie tego to nagle się okazuje, że już może lepiej niech zostanie jak jest. Dziwi mnie też niezaradność ludzi. Niektóre moje koleżanki nie potrafią nic załatwić same, proszą np. męża o pomoc w każdej najprostszej sytuacji. I dziwią mnie ludzi, którzy tkwią w beznadziejnych związkach na siłę, byleby nie być samemu.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 15:42   #22
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Bo jest to nieeleganckie. Samo napisanie na wizażu, że ma się to czy owo albo było się tam i ówdzie jest potem wykorzystywane dalej, a co dopiero w realu.
to normalny temat do rozmowy jak każdy inny. to ludzie robiąc z tego takie tabu doprowadzili do sytuacji kiedy wspomnienie o pieniądzach uważane jest za nieeleganckie.

a co do wypominania... jak się o czymś mówi ZA DUŻO, to zawsze jest to wykorzystywane przeciwko niemu. i nie ważne czy są to pieniądze, podróże, dziecko, czy szalona miłość do kotów.
Stary 2017-09-16, 15:42   #23
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez empee Pokaż wiadomość
Badziewie się w Polsce najlepiej sprzedaje, zwłaszcza w niższej cenie, albo "za darmo". Im coś bardziej bazarowe tym większy popyt - nie oszukujmy się Lidlowy Witasien to kicz ponad wszystko, ale jakaś tam "luksusowa" metka jest, więc wszyscy walą drzwiami i oknami i tunelami też.

Na Polaków działa magia marki, do tego raczej jeszcze nie kojarzą, że skóra od skóry różni się. Za cenę lidlowego Witchena mogliby kupić torebkę o niebo lepszej jakości.
Stary 2017-09-16, 15:42   #24
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam o pieniądzach mówię wprost. i widzę że ludzi to krępuje. przyjaciółka wychodzi za mąż niedługo. mam jej pomóc z sukienką, więc zapytałam się ile chce na nią wydać (wiem, że nie chce szaleć z ceną). zamiast powiedzieć wprost jaka jest górna granica to zaczęło się... no nie wiem, taka w rozsądnej cenie, no tak nie za dużo, itd. znamy się od 20 lat a ta dalej nie umie po ludzku powiedzieć, że jej nie stać na coś.

najgorzej było jak jechałam za granicę do pracy... ani jeden z kilkunastu pracujących w tym mieście znajomych nie chciał się przyznać ile zarabia. ani jeden.
Ja to samo, naprawdę nie kumam ludzi zachowujących się inaczej, szczególnie w stosunku do bliskich osób, jak przyjaciółka.

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Ale jak nieeleganckie? Nieeleganckie to jest przechwalanie się kasą, jak nikt nie pyta, a nie odpowiedzenie na normalne pytanie o cenę tego czy tamtego.
Stary 2017-09-16, 15:50   #25
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Bardzo mnie dziwi przesadne interesowanie się życiem innych. Szczególnie zauważam to u starszych osób. Mnie zupełnie nie interesuje życie sąsiadów, tym bardziej jeśli słabo ich znam, dlatego nie potrafię tego zrozumieć.
Z przesadnym zainteresowaniem to się zgadzam, ale jednak ten zupełny brak zainteresowania też jest dziwny i nieco aspołeczny. Gdybym obok miała samotną osobę w mieszkaniu jej niepojawianie, niewidzenie zainteresowałoby mnie.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
to normalny temat do rozmowy jak każdy inny. to ludzie robiąc z tego takie tabu doprowadzili do sytuacji kiedy wspomnienie o pieniądzach uważane jest za nieeleganckie.

a co do wypominania... jak się o czymś mówi ZA DUŻO, to zawsze jest to wykorzystywane przeciwko niemu. i nie ważne czy są to pieniądze, podróże, dziecko, czy szalona miłość do kotów.
No wiesz można się lata udzielać na forum biedronkowym, a i tak wyciągną co innego z wypowiedzi
Nie ma reguły.
Stary 2017-09-16, 16:49   #26
Bananalama
jestę wieszczę

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz.50.

Dziwi mnie, że ludzie suszą bieliznę na balkonie. Tzn. nie zwróciłabym nikomu na to uwagi, jak pani opisana wyżej. Po prostu jestem tym faktem zdziwiona.

Dziwi mnie, że przy takiej edukacji społeczeństwa do tej pory są ludzie, którzy są nawet bardzo oczytani i zorientowani w świecie, a nadal myślą, że rada "weź się w garść" może pomóc osobie w totalnym dole.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 17:01   #27
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że ludzie suszą bieliznę na balkonie. Tzn. nie zwróciłabym nikomu na to uwagi, jak pani opisana wyżej. Po prostu jestem tym faktem zdziwiona.
Dlaczego?
Stary 2017-09-16, 17:07   #28
Bananalama
jestę wieszczę

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7719174 1]Dlaczego?[/QUOTE]

Bo nie pokazuję obcym ludziom swojej bielizny, nie paraduję też w niej publicznie, wydaje mi się to jakieś takie nieeleganckie, żeby moje gacie sobie powiewały na wietrze

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 17:14   #29
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Bo nie pokazuję obcym ludziom swojej bielizny, nie paraduję też w niej publicznie, wydaje mi się to jakieś takie nieeleganckie, żeby moje gacie sobie powiewały na wietrze
Mam takie samo zdanie

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-16, 17:28   #30
Konto usunięte

Dla mnie to z kolei strasznie hm, wiktoriańskie podejście. Mam serdecznie wywalone na to co ktoś sobie suszy lub nosi, co to ja gaci nie widziałam? Dziwi mnie, że kogoś to dziwi ale ok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości