|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zęby!
Cześć
![]() To mój pierwszy wątek na tym forum, więc jeszcze narazie nie wiem co i jak... Ale ja nie o tym ![]() Mój problem to krzywe zęby, a dokładniej pięć pierwszych na dole... Są powyginane każdy w inną strone ![]() ![]() Uważam, że powinnam nosić aparat stały, jednak innego zdania była ortodontka u której byłam jakiś czas temu. Powiedziała, że zęby same się naprostują a aparat nic mi nie pomoże... Jednak od tego czasu moje zęby są jeszcze bardziej krzywe wcale sie nie wyprostowały!;((( Nie wiem co mam robić, czy powinnam iść jeszcze raz do ortodonty??? Chciała bym mieć proste zeby ![]() Proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zęby!
Cytat:
![]() po drugie-zdecydowanie zmień ortodontkę!!! Jeszcze nikomu zęby "same" się nie wyprostowały, a wręcz przeciwnie-jak się je zostawia same sobie, to krzywią się jeszcze bardziej-zresztą sama to u siebie zauważyłaś ![]() jakieś banialuki kobieta opowiada, tym bardziej, że Ty nie masz 13 lat. Skoro aparat nic nie pomoże, to co? ząbki same posłusznie się poprawią??? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Możecie mi powiedzieć co zrobić mam z zębami?
I tak już wyglądają lepiej niż kiedyś, bo nosiłam aparat, lecz nie stały no i pewnie przez to mam nadal przerwy między zębami. Jedynym wyjściem jest aparat stały? :/ Wkleję przerażające zdjęcie, ale chcę porady, bo uważam, że piękny uśmiech jest podstawą, a "nadrabianie" uroku oczami to nie to:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wyglądają na bardzo krzywe, ale przerwa jest faktycznie widoczna. Właściwie masz dwa wyjścia-jeśli przeszkadza Ci tylko szpara między zębami, to idź do dentysty i zapytaj o wypełnienie (kompozytem bodaj), nałożą Ci na zęby korony i przerw nie będzie. Drugie wyjście-oczywiście aparat stały. Na pewno uzyskasz lepsze efekty, bo wyprostujesz zęby, naprawisz wadę zgryzu(jeśli ją masz) i zlikwidujesz przerwy. Wiadomo-to drugie bardzo drogie, ale jeśli masz możliwości finansowe, a zęby Cię drażnią, to nie ma co oszczędzać.
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() no nie mam za bardzo kasy, ale po prostu jakoś zacznę zbierać, trudno najwyżej będę na studiach z aparatem biegała :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na aparat nigdy nie jest za późno...Ja zakładałam mając 21 lat, a znam osoby po 30, które też noszą ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.