Zęby! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-12, 15:56   #1
Arletka91
Raczkowanie

Unhappy

Zęby!

Cześć
To mój pierwszy wątek na tym forum, więc jeszcze narazie nie wiem co i jak...

Ale ja nie o tym

Mój problem to krzywe zęby, a dokładniej pięć pierwszych na dole...
Są powyginane każdy w inną strone
Uważam, że powinnam nosić aparat stały, jednak innego zdania była ortodontka u której byłam jakiś czas temu. Powiedziała, że zęby same się naprostują a aparat nic mi nie pomoże...
Jednak od tego czasu moje zęby są jeszcze bardziej krzywe wcale sie nie wyprostowały!;(((

Nie wiem co mam robić, czy powinnam iść jeszcze raz do ortodonty???
Chciała bym mieć proste zeby(

Proszę o pomoc
Arletka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-12, 16:38   #2
papryka85
Zakorzenienie

Dot.: Zęby!

Cytat:
Napisane przez Arletka91 Pokaż wiadomość
Cześć
To mój pierwszy wątek na tym forum, więc jeszcze narazie nie wiem co i jak...

Ale ja nie o tym

Mój problem to krzywe zęby, a dokładniej pięć pierwszych na dole...
Są powyginane każdy w inną strone
Uważam, że powinnam nosić aparat stały, jednak innego zdania była ortodontka u której byłam jakiś czas temu. Powiedziała, że zęby same się naprostują a aparat nic mi nie pomoże...
Jednak od tego czasu moje zęby są jeszcze bardziej krzywe wcale sie nie wyprostowały!;(((

Nie wiem co mam robić, czy powinnam iść jeszcze raz do ortodonty???
Chciała bym mieć proste zeby(

Proszę o pomoc
po pierwsze-zapraszamy do wątku "aparaty ortodontyczne część III"

po drugie-zdecydowanie zmień ortodontkę!!! Jeszcze nikomu zęby "same" się nie wyprostowały, a wręcz przeciwnie-jak się je zostawia same sobie, to krzywią się jeszcze bardziej-zresztą sama to u siebie zauważyłaś
jakieś banialuki kobieta opowiada, tym bardziej, że Ty nie masz 13 lat. Skoro aparat nic nie pomoże, to co? ząbki same posłusznie się poprawią??? no totalny bezsens-nie czekaj, idź do kogoś innego
Stary 2008-10-25, 18:06   #3
cytrynkaxD
Raczkowanie

Możecie mi powiedzieć co zrobić mam z zębami?
I tak już wyglądają lepiej niż kiedyś, bo nosiłam aparat, lecz nie stały no i pewnie przez to mam nadal przerwy między zębami.
Jedynym wyjściem jest aparat stały? :/
Wkleję przerażające zdjęcie, ale chcę porady, bo uważam, że piękny uśmiech jest podstawą, a "nadrabianie" uroku oczami to nie to:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3352.jpg (7,1 KB, 37 załadowań)
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 18:14   #4
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynkaxD Pokaż wiadomość
Możecie mi powiedzieć co zrobić mam z zębami?
I tak już wyglądają lepiej niż kiedyś, bo nosiłam aparat, lecz nie stały no i pewnie przez to mam nadal przerwy między zębami.
Jedynym wyjściem jest aparat stały? :/
Wkleję przerażające zdjęcie, ale chcę porady, bo uważam, że piękny uśmiech jest podstawą, a "nadrabianie" uroku oczami to nie to:P
Nie za dobrze widać te Twoje zębolki na tym zdjęciu
Nie wyglądają na bardzo krzywe, ale przerwa jest faktycznie widoczna. Właściwie masz dwa wyjścia-jeśli przeszkadza Ci tylko szpara między zębami, to idź do dentysty i zapytaj o wypełnienie (kompozytem bodaj), nałożą Ci na zęby korony i przerw nie będzie.
Drugie wyjście-oczywiście aparat stały. Na pewno uzyskasz lepsze efekty, bo wyprostujesz zęby, naprawisz wadę zgryzu(jeśli ją masz) i zlikwidujesz przerwy.
Wiadomo-to drugie bardzo drogie, ale jeśli masz możliwości finansowe, a zęby Cię drażnią, to nie ma co oszczędzać.
Stary 2008-10-25, 21:04   #5
cytrynkaxD
Raczkowanie

Dzięki
no nie mam za bardzo kasy, ale po prostu jakoś zacznę zbierać, trudno najwyżej będę na studiach z aparatem biegała :P
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-25, 21:09   #6
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynkaxD Pokaż wiadomość
Dzięki
no nie mam za bardzo kasy, ale po prostu jakoś zacznę zbierać, trudno najwyżej będę na studiach z aparatem biegała :P
Zbieraj, popytaj rodziców/dziadków...może coś dorzucą
A na aparat nigdy nie jest za późno...Ja zakładałam mając 21 lat, a znam osoby po 30, które też noszą

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości