![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Koralikowa Wojna
Witam!
Dosyć długo jestem userką tego superanckiego forum i od pewnego czasu przeglądam tematy dotyczące biżu. Zanim tu trafiłam i poznalam rady oraz wskazowki dotyczące robienia cudeniek zrobiłam pare koślawych par kolczykow które chce Wam pokazac zeby otrzymac konstruktywną krytyke i rady przed robieniem nastepnych kolczykow (paczka koralikow i elementow juz w drodze wiec nie chce tego zmarnowac). Kolczyki które zaprezentuje są robione metodą "cos z niczego" Pewnego dnia po prostu dostałam drucik... do kwiatow i postanowiłam go wykozystac. Gdy juz dostałam wiecej materiałow troszke poprawiłam niektore pracki a niektore zostawiłam tak jak były... (przepraszam za jakosc zdjęc, jeszcze nie do konca opanowałam jak zrobic zeby były ładniusie) Osobiscie kocham te fioletowe i wisienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Koralikowa Wojna
Witam na forum.
Początki są zawsze trudne, ale zdecydowanie musisz jeszcze popracować. Drucik jest FATALNY - krzywy i psuje cały urok kolczyków. Zdecydowanie musisz zastąpić drucik do kwiatów normalnym drutem do robienia biżu. Mam nadzieje, że po dostawie korali wrzucisz nowe prace. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]() No własnie... ale na obrone drucika do kwiatow (ktory zdecydowanie idzie w odstawke) kolczyki nr 2 i 5 śmiesznie dyndają ![]() ![]() Dziękuje ślicznie za ocenke. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Z nich wszystkich najbardziej podobają mi się właśnie te fioletowe... Nie lubię, jeśli kolczyki robi się na druciku z takich małych koraliczków, jak te wisienki.. Ale jak na początki to prace bardzo ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
WITAMY
![]() Pierwsze kojarzą mi się, z taka gazetką, którą czyta moja siostra a mianowicie 'Księżniczką' i tam właśnie dodają takie prezenty różowe/fioletowe i puchate. Sama chyba w życiu bym takiego czegoś nie nosiła, ale moja siostra jak najbardziej, preferuje tylko takie. Te koraliki na druciku jak dla mnie są straszne (bo nie nawidzę gołego druta, może dlatego). Wisienki oklepane i jak dla mnie nic szczególnego, ale od czegoś trzeba zacząć ![]() I drucik faktycznie koszmarny, mogłaś go jakoś spróbować zakamuflować koralikami ![]() Mam nadzieję, że nie wieźmiesz mi za złe tych moich opinii.. Czekamy na dasze prace ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze raz ślicznie dziękuje za ocenki. Przysięgam poprawe bo najprawdopodobniej od jutra bede miała juz superancki drucik i wszystko bedzie cool
![]() Nawiaskiem mowiac juz pare kolczykow poszło w eter, nowe "nosicielki" bardzo zadowolone z tego co wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moje pierwsze prace też były na za cienkim drucie [dostałam od tatusia :P]
jeżeli chcesz żeby kolczyki fajnie dyndały, użyj linki jubilerskiej ![]() czy w tych: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5469147 zrobiłaś tym cienkim drucikiem na końcu loopik? myślę, że może się rozpaść... jak robisz loopy cienkim drutem to lepiej rób je tak jak tu: http://bizu.pl/strona/tutoriale/tytul/loopspiralny i pokaż swoje prace jak paczka dojdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
W tych kolczykach wszystko tak poskręcałam, ze na szczęście sie trzymają i wytrzymują nawet bieg na autobus
![]() a żyłke jubilerską juz zamowiłam (w nieprzyzwoitych ilosciach) i czekam. Z cienkim drutem miałam podobnie jak Ty z tym, ze dostałam od mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
drut zdecydoanie za cienki
![]() ogólnie jeszcze trochę pracy przed Tobą, ale powodzenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się kolorystyka ostatnich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witamy na forum ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
uuu.. przekładek delikatnie mowiac "nie trawie" no ale moze sprobuje...
Dzięki za rady ![]() Jeszcze raz witam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Librą. Przekładki mogą działać cuda
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
1 - słodkie i (przepraszam) dziecinne... Nie mój gust w ogóle.
2 - O jejku, rzeczywiscie, potrzeba Ci prawdziwego drucika, bo ten woła o pomstę do nieba... 3 - to samo co wyżej. Hmmm, przyłączam się do słów o przekładkach. W tych 2 i 3 wyraźnie ich brakuje. 4 - zupełnie nie w moim guście. Rany, większość osób na poczatku robi wisienki, chyba jako jedyna się z tego wyłamałam ![]() 5 - druuuucik... Ale śliczna kolorystyka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Mam prawie 15 lat ale lubie jeszcze takie dziecinne rzeczy
![]() Moze te kolczyki same w sobie wyglądają na dziecinne ale jak je załoze to zupełnie innego charakteru nabierają. Wisienki zrobiłam bo miałam czerwone koraliki xD Strasznie lubie minimalizm i zadne przekładki na jakie patrzyłam nie spełniają moich wymogów. Jak znajde odpowiednie to sprobuje sie przełamać. Drucik niezłe baty zbiera (nalezy mu sie) ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Amambada: 1 - najładniejsze zdjęcie, dziwne, ale kolczyki mi się podobają z tym, że bym ich nie nosiła, ale podoba mi się puszystość i wrażenie miękkości ![]() Ostatnie kolczyki byłyby najładniejsze i do noszenia, ale druuucik!!! Poproszę o zdjęcie po poprawkach - trzeba troszkę zmobilizować, żebyś ładne rzeczy miała ![]()
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Z wielkim zniecierpliwieniem czekam na dobry drucik. Dzisiaj powinien być i dzisiaj tez robie nastepne zamowienie bo znalazłam przekładki odpowiednie
![]() Leniuch ze mnie bo PS mam, a nic z fotkami nie robie xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
A no leniuch.
A co do przekładek... Dopiero zaczynasz tworzyć i o wielu rzeczach nawet "Ci się nie śniło" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
No drucik dotarł
![]() Co do tego, że o wielu rzeczach mi sie nawet nie śniło to musze powiedzieć, że mi sie śniło ale tego co ja wymysliłam to nigdzie nie ma xD Przełamałam sie i wpakowałam przekładki które gdzies sie po dziełach mojej mamy zaplątały. Hmmm... ![]() aaa.. no i przepraszam za to moje wyżycie artystyczne na fotkach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Od razu fajniej... Ale
![]() 1 - ło Jejku, coś z perspektywą nie tak, bo mam wrażenie, że są różnej długości! 2 - oj, to trzeba było o tym pomyśleć przed zaciśnięciem ![]() Mnie się to artystyczne wyżycie nawet podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Co do 2 to tylko do zdjęcia je wygiełam ale ogolnie są git. Lepiej sie układają niz na druciku do kwiatow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Chwilowo sobie z kolczykami dałam spokoj na kozysc bransoletek z muliny, sznurkow i innych dziwnych rzeczy, ktore robie juz wieeeelki kawał czasu no ale poza tym wrzuce jeszcze jedne kolczyki, które jako jedyne z mojej kolekcji pochwalil moj TŻ (niebieskie). Wszystkie pozostałe zostały zmieszane z błotem
![]() Poza tym, z tymi kolczykami to dziwna historia. Zrobiłam je zanim ponownie tu trafiłam i teraz wszedzie widze podobne heh... Moze gdzies wczesniej widziałam i podswiadomie zrobiłam. Pojecia nie mam ![]() Ach... dodam jeszcze kolczyki ktore oddałam w dobre ręce (czarno rozowe).... Jakosc zdjecia słaba bo robione na szybko (polfabrykaty są posrebrzane), ładnie wyglądają na uszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
w niebieskich mi się nie podoba, że u góry tak brzydko pomotany drucik
a w czarno-różowych (o ile nie zostało to poprawione ![]() Ed: aaa zapomniałam... i to, że na fotce wszystkie rzeczy począwszy od nakładki podjechały do góry i się przekrzywiły :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
lubie tak motac ten drucik... xD zawsze mam takie przyzwyczajenia i dziwne pomysły, których ciezko mi sie jest pozniej pozbyc
![]() A co do 2 kolczykow to w ostatecznym wydaniu wszystko gra- zapewniam. Fota jest na prawde strasznie straszna ale coz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
No dobra... to kolejne podejscie...
Pierwszy leci wisior który wymysliła moja szanowna rodzicielka, musiałam sie niezle nasiłowac zeby logicznie elementy połączyc. ![]() Dalej juz takie moje wyżycia do noszenia na codzien ![]() a numerek 4 i 6 to zamowienia... ![]() Przepraszam za jakość fotek... Swiatło dzienne ostatnio jest tragiczne wiec robiłam co mogłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
1.całkiem fajna przywieszka
![]() 2.zdjęcie do poprawy, kolczyki mniam xD 3.tu też zdjęcie nie najlepsze..kolce takie sobie 4.cud malina :P ostatnio robiłam podobne ![]() 5.nie lubie na linkach/żyłkach kolczyków ;( 6.żadna rewelacja... wydaje mi się....podkreślam WYDAJE! ze chyba lepiej wychodziły Ci bransy jak do tej pory.. ale kolce nie są złe! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Wisiór chyba najlepszy... Bo w kilku widzę ten straszny goły drucik(
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
1 - wisior zdecydowanie najlepszy. Oryginalny i jakoś nie pamiętam, zeby mi takowy wpadł w oko.
2 - coś się rozmazało... Kolorki - ok. Kompozycja - bardzo prosta. 3 - takie sobie... Nie zachwycam się nimi, ale też nie sa dla mnie jakieś okropne. 4 - na uchu moga wyglądać całkiem niexle, ale do zdjęcia trzeba było przesunąć wszystkie koraliki na dół! 5 - tutaj ten sam grzech: koraliki mają iść w dół! Ale całkiem sympatyczne... (mój kolor ![]() 6 - no, nie zachwyciły mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Numerek 4 i 6 były na zamowienie w sesie miałam zmontowac wszystko tak jak chciała klijentka... Wcale mi sie nie podobały te rurki w 6 ale to sie wytnie. Siedziała nade mną i marudziła
![]() ![]() 2,3 i 5 strasznie lubie nosic ![]() Zdjecia słabe bo jak juz mowiłam światła w ostatnich dniach brak... Chociaz mimo to musze poćwiczyć. Dzięki za opinie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Powiem tak. Początki zawsze są trudne, sama o tym dobrze wiem. Jednakże myślę, że robisz postępy. Wywnioskowałam to z twoich ostatnich prac. Między tymi pierwszymi, a ostatnimi jest poprostu niebo a ziemia. Najbrdziej przypadły mi te proste 2 kolczyki, bardzo ładne. Reszta - przynajmniej dla mnie, żadna rewelacja.
Pozdrawiam Ashley P.S chociaż ten pierwszy wisior też mi się podoba ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.