Przejście z mixa na simplusa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 10:29   #1
lovethesunlight
Raczkowanie

Przejście z mixa na simplusa

Witam,

Chciałabym się dowiedzieć od potencjalnych klientów sieci plus, czy na prawdę opłaca sie przejście z mixa na simplusa, gdyz ze wzgledu na to, ze wolalabym zachowac obecny nr, zaproponowano mi wlasnie takie rozwiazanie. Dokladniej sytuacja wygląda tak, ze skonczyla mi sie umowa w mixie. Spisano ją na mojego tate, a bardzo zalezy mi na zatrzymaniu obecnego numeru, a niestety jesli chce go zatrzymac to tylko pod warunkiem, ze przejde do simplusa. Tak wiec mam dylemat lepiej zostac w mixie i przedluzyc umowe na tate, zeby zachowac nr, czy zdecydowac sie na simplusa i zrobic umowe na mnie? I czy telefon, ktory teraz moglabym i chcialabym wybrac sobie w mixie, bede mogla wziac w simplusie za taka sama cene, tj. 1 zł?

Aha, jeszcze jedno. Wiem, ze w mixie obowiazuja mnie doladowania, a w simplusie konto doladowuje wtedy, kiedy mi pasuje, a nie wtedy kiedy musze, tak? To jest na pewno zaleta, ale jak jest pozniej np. z wszelkimi ofertami telefonow, pakietami itd? Czy pod tym względem przejscie do simplusa sie oplaca?

Z gory dzieki za odpowiedzi
lovethesunlight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 10:48   #2
201605021613
Konto usunięte

Dot.: Przejście z mixa na simplusa

Ja tak przeszłam i jest ok

ładuję sobie konto kiedy chcę, ostatnio za 100 zł i dostałam 15 zł bonus, a ważne pół roku

jest pakiet 600 sms, bliskie numery, spoko
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 10:59   #3
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovethesunlight Pokaż wiadomość
Witam,

Chciałabym się dowiedzieć od potencjalnych klientów sieci plus, czy na prawdę opłaca sie przejście z mixa na simplusa, gdyz ze wzgledu na to, ze wolalabym zachowac obecny nr, zaproponowano mi wlasnie takie rozwiazanie. Dokladniej sytuacja wygląda tak, ze skonczyla mi sie umowa w mixie. Spisano ją na mojego tate, a bardzo zalezy mi na zatrzymaniu obecnego numeru, a niestety jesli chce go zatrzymac to tylko pod warunkiem, ze przejde do simplusa. Tak wiec mam dylemat lepiej zostac w mixie i przedluzyc umowe na tate, zeby zachowac nr, czy zdecydowac sie na simplusa i zrobic umowe na mnie? I czy telefon, ktory teraz moglabym i chcialabym wybrac sobie w mixie, bede mogla wziac w simplusie za taka sama cene, tj. 1 zł?

Aha, jeszcze jedno. Wiem, ze w mixie obowiazuja mnie doladowania, a w simplusie konto doladowuje wtedy, kiedy mi pasuje, a nie wtedy kiedy musze, tak? To jest na pewno zaleta, ale jak jest pozniej np. z wszelkimi ofertami telefonow, pakietami itd? Czy pod tym względem przejscie do simplusa sie oplaca?

Z gory dzieki za odpowiedzi
1. Inne promocje.
2. Inny cennik.
3. Nie weźmiesz telefonu za 1zł.
4. Doładowania dokonujesz wtedy kiedy:
-skończą Ci się środki na koncie
- skończy Ci się ważność konta
5. MixPlus jest dla tych którzy chcą wziąć telefon na tzw "raty" np za 1zł, jednocześnie zobowiązujesz się do doładować co miesiąc z góry ustaloną kwotą przez daną ilość miesięcy. Po upływie miesiąca zostaje Ci zablokowane konto i odzywa się tzw WINDYKACJA PLUS-owska
6. W simplusie musisz mieć swój telefon, doładowujesz kiedy Ci się podoba/ kiedy możesz .

Zastanów się co lepsze dla Ciebie samej. Czy wolisz być związana umową(patrz realnie czy Cie na to po prostu stać) czy lepiej być wolnym

Pozdrawiam

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 11:05   #4
lovethesunlight
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
3. Nie weźmiesz telefonu za 1zł.
Czyli bede musiala wziac telefon po normalnej cenie? Jak rozmawialam z babka, to powiedziala, ze ten telefon, ktory chcialabym wziac, pozostajac w mixie, bede mogla tez wziac w simplusie. Nie wspominala nic o innej cenie. W sumie to logiczne, ze powinien wiecej kosztowac, ale w takim razie dlaczego nic nie napomknęła?
lovethesunlight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 11:16   #5
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli bede musiala wziac telefon po normalnej cenie? Jak rozmawialam z babka, to powiedziala, ze ten telefon, ktory chcialabym wziac, pozostajac w mixie, bede mogla tez wziac w simplusie. Nie wspominala nic o innej cenie. W sumie to logiczne, ze powinien wiecej kosztowac, ale w takim razie dlaczego nic nie napomknęła?
Uważaj na tych konsultantów..ja właśnie się walnełam w sierpniu przedłużając umowę na Iplusa..miałam zostać na 7GB, modem za 1zł, umowa na 24miesiące i ten sam koszt abonamentu a wyszło..
4GB, droższy abonament o 4zł, modem za 1zł i umowa na 29miesięcy.

Czytać, czytać i jeszcze raz czytać!
Jeśli bierzesz telefon w simplusie to płacisz normalną stawkę np mix/abonament 1zł simplus 200zł

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Stary 2012-02-15, 17:08   #6
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To niemozliwe, w simplusie nie bierze sie zadnego telefonu.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 18:10   #7
Agoorka
Zadomowienie

Ja też radzę się dokładnie dowiedzieć, może bezpośrednio w salonie Plusa zapytaj? Sama byłam konsultantką i wiem jak takie przekonywanie wygląda. Samej kończy mi się umowa, konsultanci wydzwaniają, ale jak słyszę o ich ,,promocjach", to brak słów. Nic ciekawego nie widzę dla siebie, to byłaby już moja kolejny, trzeci raz przedłużona umowa, ale nie mam naprawdę co dla siebie wziąć. Przemyśl dobrze wszystko, bo bez sensu się wiązać umową, która jest nieopłacalna dla Ciebie

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 19:05   #8
zla panienka
Zadomowienie

a jeśli skończyły mi się już doładowania to nadal mam mixa czy już simplusa? można przejść do simplusa i jak?

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 19:14   #9
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 19:40   #10
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
a jeśli skończyły mi się już doładowania to nadal mam mixa czy już simplusa? można przejść do simplusa i jak?
Nadal masz mixa. Możesz zmienić na simplusa, jest na to jakiś kod.

http://www.plus.pl/indywidualna/MixP...SystemZasilen/

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

aaaaaa i najwazniejsze- sprawdz czy na pewno masz juz wszystkie zasilenia...

Dukam po raz 2

faza II 25.11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości