|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Prosba do studentek psychologii
Witam ,jestem bardzo zainteresowana tym kierunkiem ,chcialabym w niedalekiej przyszlosci zaczac studiowac psychologie.
Interesuje mnie jakie ksiazki ,nalezy przeczytac w trakcie studiow,jakie pozycje polecaja wykladowcy? Bylabym bardzo wdzieczna za jakis spis lektur,czy cos w tym rodzaju I oczywiscie bedzie mi bardzo milo przeczytac ,jakie sa Wasze opinie o tym kierunku?Pozdrawiam K. |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Prosba do studentek psychologii
To jakie pozycje są polecane zależy raczej od uczelni i wykładowcy... Każdy podaje to, co wg niego jest odpowiednie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
trzy tomy psychologii pod reakcją Strelaua, Psychologia i życie Zimbardo, Psychologia społeczna Aronsona, Psychologia poznania Maruszewskiego,Psychologi a współczesna Rathusa Spencera, Psychologia poznawcza Nęcka Orzechowski.to takie podstawy.
a szczegółowe książki to już zależy jaką specjalnośc wybierzesz. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
hmmm.też jestem ciekawa
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za odpowiedzi, tak myslalam ,ze zalezy to od wykladowcow aczkolwiek pewna nie bylam.Yoona bardzo dziekuje za podanie tej podstawy
Jeszcze nie zlozylam papierow ,ale chcialabym troche poczytac ,zobaczyc czy sie nadaje,czy cos zrozumiem ![]() bo moim zdaniem jest to bardzo wymagajacy kierunek. Jeszcze raz dziekuje za pomoc. |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Najciekawsza jest chyba "Psychologia i życie", a przynajmniej za taką uchodzi
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Dla początkujących "Psychologia i Zycie" to naprawdę niezłe kompendium. Polecam też "Psychopatologię" Martina Seligmana - gdy interesuje Cię psychologia kliniczna. Ciekawe potrafi o różnych zagadnieniach psychologii społecznej opowiadać niejaki Bogdan Wojciszke. Polecam jego "psychologię miłośći"
Warto wejść na stronę www.psychologia.pl i wejść później na Katalog Kursów. Tam znajdziesz różne kursy odbywające się na Wydziale Psychologii UW wraz z wymaganą literaturą. pozdrawiam ciepło
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Dla zainteresowanych psychologią społeczną zdecydowanie polecam książkę Aronsona: Psychologia społeczna. Serce i umysł.
Podstawy opisane w bardzo przystępnej i ciekawej formie, typowo po amerykańsku, czyli łopatologicznie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

I oczywiscie bedzie mi bardzo milo przeczytac ,jakie sa Wasze opinie o tym kierunku?

bo moim zdaniem jest to bardzo wymagajacy kierunek.