|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jak rozmawiać z nieszczęśliwym..
Jak rozmawiać z kimś kto właśnie cierpi, z osobą w której życiu dzieją się rzeczy które całkowiecie rujnują wszystko. Co robic by jej nie urazić, wiedząc że właśnie mnie potrzbuje, że chce bym ja była z nią .. a ja sie boje by jej nie zranić ..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak rozmawiać z nieszczęśliwym..
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
调解人
|
Delikatna sprawa. Może kieruj się sercem, intuicją, tzw. "inteligencją emocjonalną"?
W trakcie takich rozmów często boimy się wypowiadac niektóre słowa, w obawie, że wypowiedziane (sprawy nazwane po imieniu) zabolą jeszcze bardziej. A wcale tak nie jest. Bolą problemy a nie rozmawianie o nich. Często zdarza się tak, że osoba borykająca się z naprawdę poważnymi problemami nie ma z kim porozmawiac, bo ludzie boją się tych rozmów, nie chcą zranić słowem, więc wolą nie rozmawiać w ogóle, uciekają. Dobrze, że chcesz pomóc. Nie bój się. Rozmawiaj, mów, słuchaj, bądź. Powodzenia!
![]() |
#4 |
Mrs Mrau
|
czasami najlepiej usiasć z taką osobą i po prostu pomilczeć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja uwazam tez ze nie nalezy sie przede wszystkim nad nikim litowac i nie dawac odczuc czegos takiego, po prostu byc, wspierac, wysluchac, posiedziec, a nawet wspolnie poplakac - cokolwiek byle nie robic tego z litosci. Nie mowie, ze Ty sie litujesz, ale wyrazam po prostu swoje zdanie. POza tym strach przed zranieniem jest normalny, ale nie moze byc powodem dla ktorego damy sobie spokoj ze wszystkim. Takie sytuacje moga wplywac na przyszle relacje i warto mimo wszystko byc z ta osoba w tych trudnych chwilach.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Po prostu bądz przy tej osobie!
Niech wie ,że ma przyjaciela przy sobie. Czasami słowa są nie potrzebne. Ważna jest obecność drugiego człowwieka
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami. Najlepiej z nią bądź. I wydaje mi się, że czasami lepiej posiedzieć razem, wziąć za rękę i pomilczeć. Jeżeli tego potrzebuje to dać jej się wygadac.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
No właśnie. Ciężko jest rozmawiać z nieszczęśliwym człowiekiem, a zwłaszcza wtedy gdy on nie chce z nikim rozmawiać, chce żeby go zostawić w spokoju..
Mówienie takiej osobie czegoś w stylu:wszystko się jakoś ułoży, nie martw sie,bedzie lepiej jest chyba bez sensu, bo przecież takie słowa niewiele znaczą. Taka osoba musi czuć że nie została sama-to chyba najważniejsze.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Popieram ... bądz z nią ... "mowa jest srebrem , ale milczenie złotem" - chyba tak to leciało , nie ?? Czesto wiecej znaczy niż setki słów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
mysle,ze powinnas postarac sie wyczuc sytuacje, czy ta osoba chce tylko,zebys ja wspierala swoja obecnoscia, czy daje jakies znaki swiadczace o tym, ze chcialaby o tym pogadac. czasem ktos bardzo chce przedyskutowac problem, ale nie ma z kim, bo wszyscy sie boja, mysla,ze nie wypada. a czasem jak sie cos przedyskutuje, to potem widzi sie to w innym swietle i jest latwiej.
jednak wszystko zalezy od problemu i od osoby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Po prostu-byc,tylko tyle lub az tyle.I dac tej osobie do zrozumienia,ze jak tylko bedzie potrzebowala wsparcia,pomocy,jestes na wyciagniecie reki.ja mowie w takich przypadkach-jestem tam,gdzie jest nastepny telefon.
i sluchac,sluchac,sluchac.. ..
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
siedzieć i milczeć a serce sie łamie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Czasem dobrze jest milczeć, a czasem rozmawiać... zwyczajnie. Bez jakiegoś zbędnego patosu, bez podniosłych słów, zwyczajnie. Codziennie. Normalnie. Mówić zwyczajnie o niezwyczajnych sprawach, o tym, co boli, co rani. Bo to pozwala na bliskość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
daj do zrozumienia, ze jestes przy niej i gdyby potrzebowala Cie to moze w kazdej chwili sie zwrocic. porzadny przytulas daje czesto wiecej niz tysiac slow. mozesz tez wyciagnac ja do kina/teatru/na spacer/na seans filmowy w domu- takie chwile daja odpoczac od problemow- moze wlasnie tego potrzebuje?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.