|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Czerwone palce
Zauważyłam że jak jest chłodniejsza pogoda mam czerwone palce u jednej ręki. To są takie zaczerwienienia np na srodku placa i są jakby nabrzmiałe i trochę ręka boli:-/ nie wiem jak się pozbyć tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwone palce
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że mam podobnie, wyskakuje mi to prawie w kazda zimę, mam całe spuchnięte palce, pierścionki mi nie wchodzą na nie w ogóle.
Byłam z tym raz u lekarza, która tez za dobrze nie wiedziała co to jest, kazała mi robić okłady z altacetu. Trochę to pomaga, ale przede wszystkim nie możesz pozwolic, żeby ręka Ci marzła, zawsze jak się zimno zrobi noś rękawiczki! ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
moze mialas kiedys odmrozone dlonie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też to mam ;/ niestety
![]() Mam to od paru lat, byłam u wielu lekarzy, robiłam dużo badań i nic, jeden z nich stwierdził że to zespół Reynoldsa ( chyba tak jakoś ) przepisał tabletki i nic więcej, naświetlałam również lampą bioptron i w zeszłym roku mi to pomagało, ale w tym roku też już zaczyna się to samo. Jedyne rozwiązanie to niedopuścić do ochłodzenia rąk, tak więc teraz rekawiczki noszę prawie cały czas ;/
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
noszę rękawiczki a w rękę mi dalej zimno...i palce u nogi mam tez czeerwone i troche mnie swedza .. pojde do lekarza zapewne nic mi nie pomoże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Może to reumatoidalne zapalenie stawów? Idź do lekarza i zrób badania.
Ja mam trochę inny problem. Często puchną mi palce i bardzo wtedy mnie bolą. Wystarczy, że jest mróz/ upał/ pada deszcz. Bagatelizowałam ten problem, ale ostatnio powiedziałam o tym lekarzowi, który zlecił badania. Okazało się, że mam podwyższony czynnik reumatoidalny i mam reumatoidalne zapalenie stawów ![]() Mam skierowanie na prześwietelnie i do reumatologa, ale w tej chwili jestem daleko od domu i nie mam możliwości pójścia do lekarza. Od kilku dni martwi mnie jeszcze jedna sprawa. Mam bardzo przesuszone dłonie i łuszczącą się skórę (pomimo używania kremów), a kostki na dłoniach mają czarny kolor... Nie mam pojęcia co to jest i czy ma związe z tym zapaleniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Całkiem możliwe, że kiedyś trochę odmroziłaś rękę. Szczerze mówiąc, nie wiem, czy jest na to jakiś lek, czy sposób... Czytałam kiedyś w internecie o Cameron Diaz. Podobno kiedyś lekko odmroziła sobie nos i teraz w mroźne dni nochal jej zielenieje. Była nawet dołączona fotka, ale wiecie, jak to jest z paparazzi i "sprawdzonymi" informacjami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.