|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomóżcie prosze z kierunkiem studiów!!!
Witam serdecznie.
Mam jeszcze tylko 2 dni na podjęcie decyzji na jakie studia pójdę. ma to być tylko kierunek przejścieowy, jednak taki, żeby dał mi możliwość zdawania chemii i biologji za rok na maturze. najlepiej byłoby gdyby materał w pierwszym roku sie pokrywał choć trochę z liceum. Studiowała któraś z was taki kierunek? Dodam jeszcze że moje wyniki to: Matematyka p 80% Angielski p 90% Polski p 60% Biologia R 72% Chemia R 20% Wiem ze chemia tragicznie, stawiałam na biologie, a i tak nie poszła jak trzeba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Pomóżcie prosze z kierunkiem studiów!!!
Po co iść na kierunek przejściowy?
Lepiej siedzieć w domu i solidnie się przyłożyć do tej chemii i biologii. Każdy kierunek jaki wybierzesz wymaga nauki. Niektóre z przedmiotów na pierwszym roku przejściowego do niczego się nie przydadzą a będziesz musiała je zaliczyć czyli uczyć się poświęcając czas ,który powinien być przeznaczony na chemię i biologię. ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Mniemam ,że chciałaś iść na medycynę ale nie wyszło. To teraz jeżeli już koniecznie chcesz być studentką to o ile cię przyjmą to może biologia , biotechnologia? Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-06-30 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jeżeli chcesz iść na studia żeby przeszkoliść się z bilogii i chemii - to zdecydowanie odradzam
informacje na studiach są zupełnie inne niż to co robi się w liceum a na dodatek często niektórych rzeczy uczą inaczej niż w liceum nieco obalając wiedzę z liceum (uproszczoną z uwagi na poziom) i potem wypisywanie tego na maturze przynosi odwrotne skutki z uwagi na niezgodność z kluczem no i przez rok poleci ci dużo punktów ects bo zapasu jest tylko na pół roku lepiej idź do pracy i na korepetycje
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Idź do policealnego studium, nie zmarnujesz roku (zrobisz dyplom technika czegoś, będziesz mieć czas na naukę tego, czego potrzebujesz do rekrutacji, jak kierunek będzie 2letni to jeśli się zepniesz skończysz go razem z 1 rokiem przyszłych studiów), nie stracisz też zniżek studenckich/szkolnych i ubezpieczenia rodziców.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.