|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zbyt gęste włosy
Mam gęste włosy, które się strasznie puszą. Niedawno je przerzedziłam jednak to nic nie pomogło. Teraz jest jeszcze gorzej niż na początku. Gdy prostuję to wyglądają całkiem nieźle jednak jeszcze bardziej się niszczą. Co mogłabym zrobić by moje włosy nie były takie gęste ?? I jak mogłabym je odbudować by się tak nie puszyły ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zbyt gęste włosy
na rynku dostępne są różne środki wygładzające.
ja bym całkiem zrezygnowała z prostowania. musisz je dobrze nawilżyc szamponem do włosów suchych i zniszczonych i obowiązkowo odżywka ![]() co do objętości włosów- nie znam się. ja mam raczej problem z rzadkimi włosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moim problemem również były zbyt gęste włosy. Ale zaczęłam używać olejów do włosów przed myciem (amla, kokosowego, jaśminowego). Włosy są teraz miękkie, gładkie i się nie puszą. Moze spróbuj. Jest tu parę wątków o olejach do włosów.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
A gdzie kupiłaś takie olejki ?? Odżywki wygładzające jakoś nie działają na moje włosy, ani specjalne szampony, więc może bym spróbowała z tymi olejkami lub płukanką. Chciałam się tylko zapytać na czym konkretnie polega ta płukanka z octu ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
pauli941 mozesz kupic na allegro albo na stronie helfy
![]() Zobacz sobie watek oleje i olejki ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Koniecznie olejki, ale pamiętaj żeby dobrze wtedy umyć włosy bo będą wyglądać nieświżo jeśli tego nie zrobisz.
Piękny? Nie wiem. Ma około 1.80 wzrostu, włosy mniej więcej takie krótkie jak ty i niebieskie oczy: po prostu cudowne. Ale... nie. Nie jest chyba piękny w obiegowym sensie tego słowa. Jednak na pewno jest mężczyzną z którym - jeśli go gdzieś zobaczysz - od razu chciałabyś spędzić resztę życia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to trochę nie na temat ale powiedz mi proszę jakim cudem je przerzedziłaś? wyrywałaś je sobie czy jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Włosy przerzedza się u fryzjera. Służą do tego specjalne nożyczki i umięjętna ręka fryzjera. Do tego dobre cieniowanie i głowa staje się lekka.
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to właśnie piszesz o cieniowaniu włosy nie są wtedy rzadsze tylko o różnych długościach co daje taki właśnie efekt o którym piszesz ale ilościowo jest ich tyle samo przerzedzić włosy czyli jak dla mnie zmiejszyć ich ilość wycieniować= obciąć je w specjalny sposób który nadaje wygląd mniejszej ich ilości i zazwyczaj ładniejszej fryzury |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Cieniowanie swoją drogą, ale potem fryzjer specjalnymi nożyczkami zmniejsza ilość włosów na głowie. Można to podciągnąć pod cieniowanie, ale efekt jest dużo lepszy niż po samym cieniowaniu. Nie wiem, czy Ci to rozjaśniłam, ale jak mam włosy tylko wycieniowane to jest ich tak samo dużo, tylko się lepiej układają. A po takim przerzedzeniu w dotyku czuję że mam mniej włosów i fryzura jest lżejsza.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Ja przerzadziłam włosy i niby początkowo było ich mniej ale teraz to już nie widzę różnicy, a do tego zaczęły mi odrastać i teraz stoją mi takie króciutkie włosy na górze głowy. A są jeszcze jakieś sposoby na zmniejszenie objętości ??
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
czyli dobrze rozumiem, że fryzjer obcina włosy tak jakby przy skórze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
No można tak powiedzieć, ale tego nie widać.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A czy po zastosowaniu olejku alma przybywa objętość włosów ??
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Aha i chciałam jeszcze dodać, że mam włosy koloru brązowego więc nie wiem czy mogłabym użyć olejku jaśminowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Możesz użyć jaśminowego, ale ja osobiscie nie byłam z niego zadowolona. Dla mnie olejek Amla był super. Włosy były mięciutkie, więc nie sterczały sztywno na wszystkie strony tylko ładnie się układały no i ten cudny orientalny zapach uwalniał się z włosów zawsze kiedy były wilgotne.
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Aha czyli to nie ma znaczenia czy dla blondynek czy dla brunetek ? A czy można te olejki kupić np. w rossmannie lub jakiejś innej drogerii czy tylko przez internet ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ja od urodzenia , mam ten sam problem , zbyt gęste włosy.
Zawsze jak chodziłam do fryzjera , to słyszałam , "o matko jakie Pani ma geste włosy , juz dawno takich nie czesałam/ nie czesałem". Te moje włosięta wyglądały źle, bo było ich zdecydowanie za duzo. Zawsze mi je tylko cieniowano , ale to niewiele dawało . Wreszcie trafiłam do Laurenta , i nareszcie mi je przezedzili specjalnymi nozyczkami i cieciem. Pamietam , ze po wysuszeniu powiedziałam "co za ulga, co za lekkosc". Od tamtej pory czyli jakiegos roku , moze dwóch , chodze tylko tam , bo nikt nie potrafił mnie tak ostrzyc. Wydaje mi sie , ze oni maja jakies inne techniki cięcia włosów. Naprawde polecam przezedzic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
też polecam olejki przed i po myciu - oczywiście nie przesadzając
ja używam jojoby a teraz też i nafty kosmetycznej i zamierzam jeszcze rycynowego a to przeżedzanie to moim zdaniem zwykłe degażowanie też tak robię - nożyczki można kupić nawet za kilknaście zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Mi przerzadzenie niestety nie pomogło. Teraz zamierzam kupić sobie olejek do włosów i mam nadzieję że to mi pomoże. Może nie zmniejszy objętości włosów, ale przynajmniej się nie będą puszyć. Bo aktualnie wyglądam potwornie. Moje wizyty u fryzjera wyglądają podobnie jak u Agi, więc wiem co kiedyś czułaś chodząc do fryzjera. Tyle, że ja mam ciągle ten problem...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
tezzz miałam jeszcze wczoraj
![]() uzyłąm olejku rycynowego cczuje sie o wiele lepiej nie pusza sie ani nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o indyjskie oleje to raczej tylko przez internet, bo ja jeszcze ich w sklepach nigdzie nie widziałam. Ale możesz też używać innych dostępnych w sklepach jak np. rycynowego.
![]() |
#22 |
BAN stały
|
swój olejek jojoba kupuję od dr Jadwigi Użyczyn (polska firma) - niecałe 20 ml, ale bardzo dobry jakościowo za około 20 zł - można go dodawać także do szamponu i używać do twarzy bezpośrednio jak i do maseczek.
a jak już nie mam nic pod ręką oliwa z oliwek najlepsza - przed myciem oczywiście |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.