|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak przyzwyczaić sunię do budy?
dzewczyny mam problem. Przybłakała się do mnie suczka, jest w ciązy( widocznej)ja mam już psa - spi w domu, mimo, ze mamy ogród i ogrodzony plac, ale takie było nasze załozenie. Teraz chcemy aby sunia w spokoju mogła się oszczenić, zwieźliśmy jej budę, połozyłam tam jej kocyk i daję jej w niej różne smakołyki, ale ona raczej budy unika,a na noc razem z naszym wędruje do domu. Moze macie jakieś sposoby co zrobić, aby buda stała się dla niej atrakcyjna? Chodzi mi o spokój dla niej ale nie ukrywam też ze szczeniaczki sikające w domu to jest problem, no i nie wiem, jak będzie reagował na nie mój pies. W sumie szukałam dla suni domu, ale jak same wiecie, to nie jest łatwe, zwłaszcza w wakacje . Nie miałam sumienia zamknąc jej futrtki przed nosem, wiec jest z nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak przyzwyczaić sunię do budy?
Oj moim zdaniem bedzie ciezko bo sunia zapewne nie jest mloda,jesli wchodzi do domu to znaczy ze tam sie czuje najbezpieczniej,i zapewnie i tak w domu urodzi jak nikt nie bedzie widzial,ja proponuje kupic taka klatke dla psow ,wylozyc gazetami zeby latwiej mozna bylo utrzymac czystosc ,zrobic tam suni legowisko zeby mogla sobie tam umoscic wszystko,jak urodzi to i bedzie bezpieczniej dla szczeniakow bo faktycznie niewiadomo jak drugi pies zareaguje i lepeij dla ciebie bo nie beda po calym domu biegaly,a sunia bedzie czula sie bardziej komfotowo bo bedzie odgrodzona od drugiego psa.Pozatym nie jestem za trzymaniem psow w budzie a juz napewno nie w ciazy;/ Prosze sproboj z ta klatka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki Dominia za podpowiedź tylko jest jeden problem....skończą się wakacje my w pracy syn w szkle i co, kto ze szczeniakami w domu...dlatego myślałam o budzie i jakimś bezpiecznym kojcu dla nich. Starszy psisko jak nas nie ma zostaje na dworze, myślałam wiec że sunia ( ma ok 1,5 - 2 lata) będzie sobie siedzieć z dzieciakami w budzie a psisko w swoim miejscu pod bramą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Uważam, ze jeśli sunia ma zostać w budzie, nie nalezy jej wcale wpuszczać do domu. Może to brzmi troche brutalnie, ale uwazam, ze wtedy pies najszybciej przywyknie do nowych zasad (zwłaszcza, ze jeśli dobrze zrozumiałam psiunia ma dopiero około 2 lat wiec jest jeszcze całkiem młoda). Ja na początek wkładałabym jej do budy smakołyki i chwaliła za każdym razem gdy do niej wejdzie, w ten sposób u pieska wyrobi się skojarzenie ze buda to nie najgorsze miejsce do życia
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja też daję jej w budzie smakołyki.....zje i ucieka
![]() a moze ktoraś zechce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
no i już po problemie....dzisiaj sunia urodziła 4 szczeniaczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
I jak maluchy? Pewnie już zaczynają oczka otwierać...
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
oczka już a dzisiaj po raz pierwszy jadły coś innego niż matkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam! Mam pytanie kupilam niedawno psa yorka. Jak poznac czy to normalny york czy miniaturka prosze o odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Rany - i znowu mamy odpowiadac za ciebie co kupilas?? To ty powinnas wiedziec na co sie decydujesz, a nie teraz sie nas pytasz co tak na prawde kupilas... Nie ma czegos takigo jak york miniaturka, a jak zakladam kupilas psa bez rodowodu wiec masz zwyklego kundla. To tyle i w zlym temacie umiescilas ten post.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Toż to jak grochem o ścianę i tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nudzi nudzi, ale jak takie posty widze to nie umiem nie reagowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kupilas bez rodowodu to moze wyrosnac z niego WSZYSTKO wiec powodzenia
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
hihi, słyszałam, że ktoś kupił kałkaza a wyrósł miś brunatny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.