|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Szukam tortu
Drogie Wizażanki! Od jakiegoś czasu przekopuję polskie, angielskie i niemieckie strony z przepisami na tort. Musi spełniać jedynie dwa warunki:
1. Musi ładnie wyglądać (widownia: rodzinka na urodzinach )2. Musi mnie powalić, żeby pierwsza myśl po obejrzeniu zdjęcia brzmiała ,,Muszę go upiec!" Problem polega na tym, że mój umysł wzrokowca nie potrafi sklecić z przepisu jakiegoś fajnego pomysłu na wygląd ciasta. Czy macie jakieś przepisy ze zdjęciami? Mogą być zagraniczne, Wasze, jakiekolwiek, byle ze zdjęciem! |
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... Szukam tortu
Cytat:
obawiam sie ze nie pomozemy Ci, masz chyba duze wymagania skoro sama piszesz ze przejrzalas tyle stron w tym zagranicznych i nic nie znalazlas, przeciesz na torty jest naprawde mnostwo przepisow moze takie cos http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis27448.html http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis12037.html
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
kiedyś ściągnęłam z jakiejś stronki(forum) książkę kucharską zrobioną przez użytkowników... ale bij-zabij nie pamiętam skąd...
![]() są tam najróżniejsze przepisy, wszystkie ze zdjęciami - ale jeszcze ani jednego nie wypróbowałam nie mogę wrzucić tu przepisów + fotek (musiałam usunąć) Edytowane przez AgusiaGda Czas edycji: 2008-03-06 o 16:08 Powód: usunięcie zdjęć |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
nie ma fotek
Edytowane przez AgusiaGda Czas edycji: 2008-03-06 o 16:10 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
zdjęcia usunięte
Edytowane przez AgusiaGda Czas edycji: 2008-03-06 o 16:11 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Agusia boskie torty
Prosilam bym o przepis na pierwszy i ostatni z czesci 1
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
były przepisy ale się zmyły...
Edytowane przez AgusiaGda Czas edycji: 2008-03-07 o 19:54 Powód: usunięcie przepisów |
|
|
|
|
#8 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
AgusiaGda :
Nie mam nic przeciwko podawaniu cudzych przepisow jezeli sa tego warte ale wypadalo by o tym wspomniec,zreszta zgodnie z zasadami naszego forum w takich przypadkach konieczne jest podanie źrodla pochodzenia przepisu.Prosze uzupełnij
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przecież napisałam, że to nie moje i ich nie próbowałam tylko kiedyś ściągnęłam jakąś księgę kucharską w Wordzie nie pamiętam skąd i zapewne nie przypomnę sobie i marne szanse na znalezienie tego ponownie a przepisy też pewnie były gromadzone - bo fotki pochodzą z różnych stronek (wrzucane do sieci przez różne osoby) - jak klikniesz w Wordzie na fotkę to pokazuje ją na stronie www więc jako źródło mogę podać - E:\z pulpitu\Ksiega-Kulinarna
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
czytałam i "jakąś" nie zalatwia sprawy ani ja ani szefostwo nie ma zamiaru sie z nikim przepychac i sądzic ! To samo dotyczy zdjęć :
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157688 Albo podasz źródlo albo usuwam przepisy
Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2008-03-06 o 10:08 |
||
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
obejdzie się - sama usunę przepisy
skoro nie chcecie przepisów na ładne(i pewnie pyszne) torty - to nie swoją drogą - ciekawe czy potrafiłabyś odnaleźć stronę (raz widzianą) po kilku miesiącach poza tym jeśli ktoś zamieszcza przepisy i zdjęcia w sieci - bez zastrzeżeń (co do dalszego rozpowszechniania) to nie wiem czemu piszesz o jakimś sądzeniu sie <zresztą jak napisałam - pewnie przepisy i zdjęcia "autor" księgi sam zgromadził z netu> ale nie ma sprawy - to w końcu nie mi zależy na fajnych przepisach na torty
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
dziekuję
![]() Swoja drogą funkcje "Kopiuj -wklej" mamy opanowaną wszystkie ,ale chętniej dzielimy sie przepisami SPRAWDZONYMI ,PEWNYMI , ktore znamy,stosujemy i w razie czego mozemy coś na ich temat doradzic i podpowiedziec.
|
|
|
|
#13 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Agusia, regulamin to regulamin, łaski Nutce nie robisz usuwając sama treśc i zdjęcia.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Internet to tylko lub az medium do komunikacji. To tak jakbys pisala, ze masz przepisy z telefonu lub listu.
Tak jak ludzie lubia wiedziec, kto do nich dzwoni, tak samo lubia wiedziec, skad cos pochodzi. To kwestia szacunku. Nikt nie lubi jak sie kradnie jego pomysly. Anonimy byly zabawne w wieku lat 12-stu na walentyki, o ile bylo wiadomo, ze to ten Kazik z IIIc.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
wracając do tortów, Vilgo mogę polecić Ci przepis, który sama sprawdziłam, a tort wyszedł jak marzenie.
Jest to tort Dobos, wyszedł pyszny, a na drugi dzień, jak składniki się przegryzły, jeszcze lepszy. http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,5..._PRZEPISY.html Trochę kombinowałam z tym przepisem, bo: - biszkopt skropiłam dodatkowo odrobiną rumu, - nie robiłam tylko tej glazury z cukru, bo oblałam tort polewą czekoladową (rozpuściłam tabliczkę gorzkiej czekolady z łyżeczką masła i odrobiną śmietanki, po czym gęstą ale gładką polewą oblałam tort). |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie ostatnio duze wrazenie zrobil tort w ksztalcie motyla:
http://www.mojeciasto.pl/wiosna/wielkanoc/motyl No a moj wizualny faworyt to: http://www.mojeciasto.pl/wiosna/wielkanoc/tort_jablkowy Choc niekoniecznie na urodziny. |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam, moje Wizażanki! Z chęcią podejmę się przygotowania tortu Dobos. Już wcześniej się na niego szykowałam, ale przepis był trochę inny (z niemieckiej strony) i nie było zdjęcia.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktos posiada przepis na tort Marocco? Jadłam w wakacje, pyszny...........
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.

)