|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Paryżanki!
to taaak...
myslami juz jestem na wakacjach 2 lata pracowałam w Alpach Francuskich jako au pair. tak sie poskładało, ze w tym roku poznałam tam obecnego TŻ. Jest on z Paryża. Nie planuję nic wielkiego- po prostu chciałabym zobaczyc, jak to bedzie, gdy bedziemy mieszkac blisko siebie...przez okres wakacji. Zaproponujecie zapewne, abysmy moze razem zamieszkali, a ja tam sprobowala znalezc prace. Otóż nie chce tak- wole stopniowo. Tu moje pytanie: Jak jest z praca w Paryzu/okolicach dla nas, polek. Niestety musze dodac ze francuski u mnie to jedynie podstawy- to czeo nauczylam sie przy rodzince (ang. języczna), w sytuacjach, ktorych musialam i to, czego mnie TZ nauczył wiec...niewiele, a bynajmniej nie wystarczajaco, aby podjac prace. Angielski- nie ma problemu. Zaczelam od szukania znowu jakiejs rodzinki mowiacej w j angielskim- bylo by najlepiej, blisko niego i mialabym juz dach nad glowa. Bo jakos czarno widze znalezienie pracu w paryzu, gdzie wlasciwie podstawą powinien byc j.francuski. Widzicie to jakos?
![]() |
#2 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Paryżanki!
Cytat:
![]() Cytat:
kolezanka z londynu wlasnie zrezygnowala z francuskiej rodziny,bo wyjezdzali na stale do francji,nie mowi nic w tym jezyku. wymagali perfekt polskiego i dobrego angielskiego. napewno znajdziesz cos dla siebie, trzymam kciuki
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.